Két csömöri kerékpáros részvételével rajtol a sportág első, valamennyi szakágat felvonultató világbajnoksága Glasgow-ban. Greman Szonja és Vas Barnabás egyaránt a hegyibringások junior futamában száll majd nyeregbe.

 

Augusztus 3. és 13. között Glasgow-ban kerül sor a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség első összkerékpáros világbajnokságára. Az esemény lényege, hogy egyfajta mini olimpiaként az országúti, a pálya, a hegyikerékpáros, a teremkerékpáros, a triál és a BMX, valamint a para szakágak világbajnokságai egy helyszínre kerülnek. A parakerékpárosok pályaversenyeinek selejtezőivel kezdődő, jövő vasárnapig tartó seregszemlén belül összesen 13 világbajnokságra kerül sor hagyományteremtő jelleggel: innentől négyévente, az olimpiát megelőző esztendőben kerül majd sor az összkerékpáros vb-re. Az első kiírás alkalmával 11 napon osztanak érmeket és több mint 200 szivárványszínű trikó talál gazdára, ez illeti a nemzetközi szövetség (UCI) égisze alatt rendezett vb-k aranyérmeseit valamennyi számban.

 

Két csömöri versenyző is az utazó csapat tagja: a nagykanizsai országos bajnokságon aranyérmes páros, Greman Szonja és Vas Barnabás egyaránt az augusztus 10-i junior XCO-futamokon lesz érdekelt.

 

Hajrá, magyarok!