Néhány nappal a belgiumi bronzérem után, újabb remek teljesítményt nyújtva diadalmaskodott a C1-es Koppenbergcross cyclocross versenyen a csömöri Vas Barnabás. A 17 éves tehetség közel egyperces előnnyel győzött a junioroknál!

 

Mindössze három nappal az maasmecheleni cyclocross Világkupa-futamot követően – melyen Barnabás az előkelő harmadik helyen végzett – rajtolt el a 2023-2024-es, nyolcfordulós X2O Badkammers Trofee-sorozat, ráadásul rögtön egy tradicionális viadallal, az oudenaarde-i Koppenbergcross megmérettetésével.

 

A világ egyik legnehezebb cyclocross versenyeként is számon tartott kihívás legfőbb nehézségét az adja, hogy a kerékpárosoknak a Flandriai Körről is jól ismert, helyenként 22%-os meredekséggel bíró, kockaköves emelkedőt is abszolválniuk kell.

 

A közel hatvan fős mezőnyből kitűnt a Cube-Csömör kiválósága, aki végig magabiztosan versenyezve, a tavalyi negyedik helyén jócskán javítva, közel egy perc előnnyel győzedelmeskedett riválisaival szemben. Másodikként a belga Thorben Allaer, míg harmadikként a finn Kasper Borremans ért célba. Sikerével a még mindig csak tizenhét esztendős Vas harminc UCI-világranglista pontot is bezsebelt.

 

X2O Badkammers Trofee 2023, Oudenaarde, Belgium
csömöri eredmények
junior, férfi
1. Vas Barnabás 46:02 mp

 

Gratulálunk!