A csömöri bringás, Valter Attila kritériumversenyekkel zárja az évet a Távol-Keleten, majd Japánban, aktív pihenéssel hangolódik a november végi európai alapozásra. Mint mondja, egy ilyen jó szezon után könnyű lesz motivációt találni a következőre!

 

Mi volt veled az utolsó versenyed után, tudtál pihenni?
Maga a pihenő igazából nekem most kezdődik - tekintett előre Valter Attila az Eurosportnak adott interjújában. - A Lombardia után visszamentem Andorrába, de mivel jól éreztem magam, nem álltam le teljesen. Inkább azt mondanám, hogy szépen fokozatosan vettem vissza. Ezen a héten csak pár alkalommal mentem ki, egyszer Kuss-szal tekertünk együtt, de a teljes, kerékpár nélküli pihenő nekem majd Japánban indul.

 

Mit mondtak a Lombardiát követően? Ilyenkor azt kérik, hogy ne is tekerj?
Megkaptam azt a négy hetet, amit mindig, de szép idő volt Andorrában, jól éreztem magam, volt kedvem kimenni, így nem álltam le. Csak nem olyan rendszereséggel nyomtam, mint rendesen. Három óránál egyszer sem mentem többet.

 

A szezonnyitó edzőtáborokról már tudsz valamit?
November 22-24. az első összetartás. Azt gondolom, olyasmi lesz a csapat központjában, mint tavaly. Decemberben pedig már jön az első edzőtáborunk Calpén vagy Deniában.

 

Összességében azért elmondhatjuk, hogy szinte csak jó történt veled az első Jumbós évedben?
Persze. Nagyon ütős volt az egész szezonom, szerencsére nem volt se bukás, se betegség, talán egyszer estem az Amstelen, de abból is jól kijöttem. Végig minden rendben ment, lehet, hogy most nem jött az a kirobbanó rózsaszín trikós élmény, de nem is történt semmi rossz. Az összes versenyemen jól mentem, helyt tudtam állni, elégedett volt velem a csapat, és ez szerintem nagyon fontos a következő évet illetően. Ha azt nézem, hogy pár éve mit gondoltam, és hova szerettem volna eljutni, akkor teljesen elégedett lehetek.

IDÉN TÉNYLEG KIJUTOTT NEKEM A JÓBÓL, DE JÖVŐRE MÁR SZERETNÉK EGY KICSIVEL TÖBB EGYÉNI SIKERT IS. MOST NAGYON SOKAT NYERTEM SEGÍTŐKÉNT ÉS CSAPATTÁRSKÉNT, AMI NAGY MOTIVÁCIÓT JELENT A FOLYTATÁSRA.

Huszonhat győzelemben voltam benne, valakinek egy egész pályafutás alatt nem jut ennyi. Úgy érzem, hogy nagyon könnyű lesz kipihenni ezt a sok jót, ami velem történt, de ezt már a Lombardia utáni napokban is így láttam. Szóval a motivációval nem lesz gond.