A Csömöri Bringafesztivál idén is - ezúttal pünkösdvasárnap - a kistérségi kerékpáros körtúrával zárult, amelyen rendkívül lelkes brigád tekerte végig a közel 70 kilométeres távot. A legtapasztaltabb bringás idén egy 78 éves "fiatalember" volt.

 

Vasárnap reggel a Béke térről indult útnak a közel 30 fős bringáscsapat, hogy aztán falja a kilométerek mellett a különböző megállókban a finom falatokat is. A csömöri rajtot követően a szokásos célállomások következtek, szinte minden állomáson volt becsatlakozó, a XVI. kerület után Rákosmente, majd Pécel, Isaszeg és Gödöllő, ahol Gémesi György polgármester maga is nyeregbe pattant és fagyizni is elhívta a bringásokat.

 

Egy kisebb emelkedő végén, Szadán a községi piacig tekert a banda, majd egy komolyabb erőpróba következett Mogyoródig, ahol egy helytörténeti kiállítás is várta a kerékpározókat. Szilasliget, majd Kistarcsa után, a szokásostól eltérően ezúttal elmaradt a nagytarcsai kitérő. Csömörre visszatérve a Bulgárkert érintésével gurult vissza a fáradt csapat a Béke térre, ahol mindenkinek jól esett a fárasztó nap után némi harapnivaló. A közel 70 kilométeres távot teljesítő legtapasztaltabb bringás idén egy 78 éves "fiatalember" volt. Gratulálunk!

 

Köszönjük a részvételt, hamarosan újra találkozunk!