Rendhagyó párosinterjúban kértünk értékelést sportért felelős képviselőinktől: az Ügyrendi, Sport- és Közbiztonsági Bizottság elnökétől, Pásztor Sándortól és a fociszakosztály önkormányzati delegáltjától, Tihanyi Ferenc sportért felelős képviselőtől.

 

Évértékelés és előretekintés. Két sportért felelős képviselőnket, Pásztor Sándort (jobbra) és Tihanyi Ferencet (balra) kértük 2016-os évértékelésre és előretekintésre az új esztendő elején.

 

- Miképpen értékelhető sportszempontból a 2016-os év? Milyen eredményre, fejlesztésre a legbüszkébb?
- A közelmúltban épült foci- és atlétikapálya kihasználtsága egyre jobban közelít a 100 %-oshoz a különböző szakosztályok által, a Sportcsarnoké pedig talán meg is haladja, hiszen reggel 7-től egészen késő estig pattog a labda a teremben - kezdte Pásztor Sándor. - Az általános iskolások délután 4-ig folyamatosan használják a pályát, ezután pedig sakkozni kell az edzésidőpontokkal, annyian sportolnak Csömörön. Az elmúlt időszak TAO-fejlesztései következtében energiatakarékosabbá vált a Sportközpont, gazdaságosabban működtethető, ez egy nagyon fontos lépés volt. Arra is büszkék vagyunk, hogy az elmúlt években többszörösére növekedett a sportolók létszáma a szakosztályokban többek között az infrastrukturális előrelépés és a képviselői támogatás hatására is. A csapataink, sportolóink eredményeit is kiemelhetem, hiszen országos bajnokokat, érmeseket állíthatunk példaképként a gyerekek elé. Ezeket a sikereket várjuk a továbbiakban is.

- Egyetértünk abban, hogy hatalmas előrelépés a fejlesztések megléte a Sportcsarnokban, hiszen a modernebb szigeteléssel és a fűtés, illetve a világítás korszerűsítésével gazdaságosabban működhet az intézmény - tette hozzá Tihanyi Ferenc. - Ezenkívül sikerült tovább bővítenünk a szabadtéri létesítményt is, hiszen ősszel elkészült a terepbringapálya, ami által tovább nőhet, fejlődhet a sportág bázisa. Egy picit kitekintenék az év, illetve a szezon őszi felének sportszakmai vonatkozására is: fiam, Ármin a nagypályás focicsapatban szerepel, így már csak emiatt is minden meccsen kinn vagyok a pálya mellett az együttessel. Ősszel bosszantó döntetlenek miatt szakadtunk le egy kicsit a tabellán, ezekkel az elhullajtott pontokkal az élmezőnyben lenne a helyünk, az 1-5. helyen. Lányom, Nóra a női kézilabdacsapatban játszik, így természetesen az ő meccseiket is megnézem, ha csak tehetem. Ősszel talán mondhatom, hogy remekeltek az új edzővel, büszkék lehetünk rá, hogy listavezetőként zárták az évet. Férfi kéziseink összeszedték magukat az őszi hajrára, több meccsen is nüanszok döntöttek az ellenfél javára, de hiszem, hogy az átszervezés ellenére bennmaradunk az osztályban. Rendkívül fiatal futsalosaink most sem rosszak, de néhány év múlva még jobb kis csapat lesz belőlük. Összességében tehát elégedettek lehetünk, de a tavasztól még ennél is többet várok.

 

- Mik a fő célkitűzések 2017-re?
P.S. - A TAO lehetőségeit kihasználva további energetikai fejlesztéseket szeretnénk megvalósítani és a tömegsport népszerűsítését is meghatároztuk célként, feladat mindig akad bőven. Szeretnénk, ha minél több emberhez eljutna a mozgás öröme.

T.F. - Természetesen azt is szeretnénk, ha minél sikeresebbek lennének a csapataink: a nagypályás focicsapatot szívem szerint az első hatban látnám a tabellán, női kéziseink remélem megnyerik a bajnokságot, a fiúk pedig odaérnek az 5-6. helyre. Futsalosainknak csak a Dunakeszi lehet ellenfél a szezonban, meglátjuk, mi sül ki belőle.

 

- Önnek mennyire fontos a hétköznapokban a sport?
P.S. - A jó kondíciót, a remek hangulatot mindenképpen meghatározza, úgyhogy rendkívül fontosnak tartom. Életkortól és fizikai állapottól függetlenül mindenkinek csak ajánlani tudom. Magam is sportolok, 12 évig terepfutottam, mostanság hetente többször úszom, közel két évtizede aktívan mozgok, és ez pozitívan hat a mindennapjaimra is. Édesapaként és képviselőként egyaránt mindenkit csak buzdítani tudok a sportra.

T.F. - Mindkét gyermekemet a sport szellemében neveltem, hatéves koruktól naponta hordtam őket edzésre, ami meghatározta nemcsak a gyermekéveiket, de hiszem, hogy az egész életüknek is pozitív töltetet adott. Az egész családról elmondható, hogy sportos: Nóri kézilabdázik, Ármin focizik, a feleségem a túrázásért van oda, mi pedig heti rendszerességgel focizunk a műfüvön, telente pedig családostul a síléceket is leporoljuk!

 

- Melyik csömöri sporteseményt várja a leginkább idén?
P.S. - Személyes kedvencem minden ősszel a Sportnap, amely évről évre egyre sikeresebb. Rengeteg mosolygós gyermek vesz részt rajta, igazi, tömegeket megmozgató esemény.

T.F. - Főképp a tavaszi meccseket várom. Hagyományosan jobban szerepelünk, mint ősszel, remélem idén mindegyik csapatunkra igaz lesz ez. Azért dolgozunk a háttérben, hogy minél jobb körülményeket teremthessünk a fiataloknak. A meccseken pedig jó látni az arcokon, ahogy együtt küzdenek, ahogy Csömörért harcolnak!