A Sportbál második díjátadó blokkjában a legjobb felnőtt sportolók vehették át az elismeréseket. Az év csapata a női kézilabdázóké, az év edzője Torontáli Róbert, míg az év legjobbja az Európa- és világbajnok kajakos Balaska Márk lett.

 

A 2017-es év legjobbja nordic walking kategóriában: Nehézné Borhy Judit
Judit évek óta a nordic walking csapat lelkes tagja. Amikor csak teheti, részt vesz az edzéseken, mellette pedig példamutatóan neveli három gyermekét, akik közül, Tímea, és Krisztián is meghatározó egyéniségei a csömöri sportéletnek. Reméljük, hogy Anna, a legkisebb gyermek is követi majd őket. Judit, a Csatangoló lebonyolításában is nagy segítséget nyújt minden évben. A csapat minden tagja kedveli őt.

 

A 2017-es év legjobb felnőtt ritmikus gimnasztikázója: Varga Fanni
Fanni egy éve kezdte el a ritmikus gimnasztikát. Sok munkával és szorgalommal ott van a legjobbak között, sőt, a junior2 korcsoportban a legeredményesebb csömöri tanítvány, míg a szakosztályban a második legkiemelkedőbb. Elhivatottságát és elszántságát remekül kifejezi, hogy szakedzői pályára készül.

 

A 2017-es év legjobbja küzdősport kategóriában: Bagi Sándor
Sándor 43 évesen is a felnőtt csoport szíve, lelke. A kétgyermekes családapa minden edzésen a legjobbját nyújtja, rendkívül elhivatott, koncentrált, fegyelmezett. Munkabírása, munkavégzése példaértékű a társai szemében. Elszántsága irányadó a mai világban.
 

A 2017-es év legjobb csömöri asztaliteniszezője: Németh Károly
Németh Károly a magyar asztalitenisz élő legendája, tizenhétszeres magyar bajnok, olimpikon, 171-szeres magyar válogatott. Álljon itt az Őt legjobban ismerők, azaz a csapattársai méltatása: még osztrák első osztályban játszott, amikor megálmodtuk, hogy megalapítjuk a csömöri csapatot. Az alapítás után edzőnk volt, három éve pedig játszik is a csapatban. Igazi csömöri lokálpatriótaként ott fogja majd befejezni a pályafutását – reméljük legalább 20 év múlva, ahol elkezdte: Csömörön. Igaz, hogy minden meccsét 3:0-ra nyeri csapatunk színeiben, de nem ezért adjuk neki a díjat, mert az ő tudásával ez természetes. A díjjal Karesz életműve előtt szeretnénk tisztelegni, és köszönjük, hogy profiként együtt játszik velünk, amatőrökkel, foglalkozik velünk és tanít minket. Nagy küzdő Karesz, köszönjük!

 

A 2017-es év legjobb csömöri atlétája: Zólyomi Kinga
A hosszútávú hegyifutó világbajnokságon a legjobb magyarként ért célba. Tagja volt a magyar maratoni bajnokcsapatnak és a hosszútávú hegyifutó országos bajnokságon győztes együttesnek. Részt vett a hegyifutó Európa-bajnokságon, illetve 2017-ben nagy egyéni csúcsot futott maratoni távon.

 

A 2017-es év legjobb csömöri felnőtt kerékpárosa: Valter Attila
Elsőéves felnőttként egészen páratlan évet futott Valter Attila. A csömöri kerékpáros tehetség a hegyikerékpáros versenyek mellett az országúton is ragyogóan teljesített: bronzérem a hegyibringa ob-ról, harmadik hely a Tour de Hongrie országúti körverseny hegyi pontversenyében és övé lett a legjobb magyarnak járó zöld trikó a Székely Körversenyen. A magyar válogatott csapatváltójában hatodik helyet szerzett a hegyikerékpáros Európa-bajnokságon, az ausztráliai világbajnokságon pedig 9. pozícióban zárt az együttessel.

 

A 2017-es év legjobb csömöri felnőtt futsaljátékosa: Nehéz Krisztián
Az RFC Csömör futsalosa az elmúlt években az utánpótlás kategóriában érdemelte ki a legjobbnak járó elismerést, 19 évesen azonban már a felnőttek között is csapatai húzóembere. Az NB II-ben vezeti a góllövőlistát, ráadásul nemcsak a statisztika alapján tartozik a legjobbak közé, de a szakma is elismeri a teljesítményét, hiszen az ellenfelek edzői is a kiemelték a szakportál év végi szavazásán.

 

A 2017-es év legjobb csömöri női kézilabdázója: Agárdi Jasmin
Női kézilabdacsapatunk szélsője kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott az egész év során, rutinos játékából, példamutató hozzáállásából a fiatalok is sokat tanulhatnak. A váci Final24-ben megrendezett Dabas KC VSE elleni győztes döntőben három góllal járult hozzá a bajnoki győzelemhez. Címvédő csapatunk az őszi fordulók alapján a második helyen áll a bajnokságban, amelyeken Jasmin 10 meccsen 52 gólt jegyzett!

 

A 2017-es év legjobb csömöri férfi kézilabdázója: Turák Csaba
A sérüléséből lábadozó tapasztalt szélső a csömöri férfi kézilabdacsapat szíve-lelke, a védelem oszlopa. A rutinjával és az elszántságával példát mutat a fiataloknak, többek között a tehetségét öröklő fiainak is. Sokat segít meglátásaival, építő jellegű kritikáival a pályán és azon kívül is. A férfiakkal hajszállal maradt le az NB II-es dobogóról, a női kézilabdacsapat edzőjeként bajnoki aranyérmet ünnepelhetett.

 

A 2017-es év legjobb csömöri felnőtt labdarúgója: Husz Attila
Az óriási munkabírású, duplatüdejű középpályás elszántsága példaértékű. Nála tényleg nincs elveszett labda, a meccs utolsó percében ugyanolyan kegyelmet nem ismerve űzi a labdát és az ellenfelet, mint az elsőben. Fontos része volt az ősszel 100%-os hazai mérleggel záró, dobogót ostromló nagypályás csapat sikereiben.

 

A 2017-es év legjobb csömöri edzője: Torontáli Róbert
A csömöri karate atyja büszke lehet eredményes nevelőmunkája mellett az edzéseken egyre nagyobb létszámban dolgozó csoportjára is. Robi ráadásul nemcsak a versenyfelkészítésben jeleskedik a szakosztállyal, alternatív mozgás- és masszázsterapeutaként is sportolóink segítségére van a Csömöri Sportcsarnokban. A karate sportág népszerűsítése érdekében végzett tevékenysége kapcsán kiérdemelte a díjat.

 

A 2017-es év legjobb csömöri sportolója: Balaska Márk
A kajakozó Balaska Márk nyáron felnőtt Európa-bajnoki aranyérmet szerzett a bulgáriai Plovdivban, illetve világbajnokságot nyert a csehországi Racicében. Mindkét sikert párosban, a klasszikus 200 méteres férfi páros sprintszámban érte el párjával, a szegedi Birkás Balázssal. Az új év éj célokat is hoz, mégpedig az 500 méteres távon, a 2020-as tokiói nyári ötkarikás játékokon ezen a távon alkothatnak maradandót a fiatalok.

 

A 2017-es év legjobb csömöri csapata: a bajnoki aranyérmes női kézilabdacsapat
A lányok hosszú évek tartó rossz sorozatot törtek meg Turák Csaba vezetésével, miután a Dabas KC VSE legyőzésével megnyerték a Pest megyei bajnokságot! A váci döntőben, a Final24-ben kegyelmet nem ismerő játékkal rukkoltak elő a csömöri hölgyek és 26-13-as eredménnyel ültek fel a trónra! A címvédő csapat jelenleg is a dobogón, második helyen áll a bajnoki alapszakaszban. A győztes együttes tagjai: Agárdi Jasmin, Cservenák Krisztina, Farkas Mária, Gulyás Edina, Kavrán Andrea, Kis Bernadett, Marosi Nóra, Márity Katalin, Merse Szilvia, Mervald Zsuzsanna, Mészáros Anett, Nehéz Tímea, Orbán Anikó, Szamuelcsik Zsuzsanna, Tihanyi Nóra, Wendler Nikoletta.

 

Köszönjük a tombola-felajánlásokat a csömöri Decathlon áruháznak, Csömör Nagyközség Önkormányzatának, az Exxxtreem Fitness-nek, a ReCreo Arénának, a Virágállomásnak, illetve Gyutyán Viktóriának, a Csömöri Civil Egyesületnek, a Csömöri Sport és Szabadidő-szervező Nonprofit Kft-nek, Tihanyi Nóra sminkesnek, Seres Anikó hastánc oktatónak. Külön köszönet Jelenovszky Mihálynak a szendvicsekért, amiből szinte minden szakosztálynak bőségesen jutott!

 

UTÁNPÓTLÁS-DÍJAZOTTJAINKRÓL SZÓLÓ ÖSSZEÁLLÍTÁSUNK IDE KATTINTVA ÉRHETŐ EL!

 

Kövesd sportolóinkat a Facebookon is!

https://www.facebook.com/csomorsport/photos/?tab=album&album_id=15852499...

 

Gratulálunk díjazottjainknak a kiemelkedő teljesítményükhöz!