Összefoglaló sorozatunkban visszapillantunk a magunk mögött hagyott hónapra, és megnézzük, hogy milyen volt az október CsömörSport szemmel. Lovassy Európa-bajnokságon járt, Péter Sáráék megvédték címüket a csb-n, felavattuk a Bajnokok falát.

 

Férfi kézilabdázóink az összes mérkőzésüket, mindhárom rangadójukat megnyerték a hónap során: előbb a gödöllőieket, majd a budakalásziakat, végül a pilisvörösváriakat páholták el magabiztosan és továbbra is veretlenek. BŐVEBBEN ITT, ITT ÉS ITT!

 

Női kézilabdacsapatunk számára nem alakult ilyen dicsőségesen az október, egy idegenbeli győzelem után két vereség következett a Pest megyei bajnokságban. BŐVEBBEN ITT, ITT ÉS ITT!

 

Remekül zárta az országúti kerékpárosok 2019-es szezonját a csömöri Valter Attila, aki az egyik leghíresebb őszi klasszikus, a Giro di Lombardia 23 éven alattiaknak szóló változatán tekert, és az előkelő negyedik helyen gurult át a célvonalon. BŐVEBBEN ITT!

 

Nagypályás focistáink kiütéses sikerrel kezdtek hazai pályán, utána azonban hullámvölgybe kerültek, zsinórban három vereség következett a megye II-es bajnokságban. BŐVEBBEN ITT, ITT, ITT ÉS ITT!

 

A válogatott szünet miatt mindössze két találkozón lépett pályára az RFC Csömör futsalcsapata az NB I-ben: az Aramis SE elleni örökrangadón mi húztuk a rövidebbet, a Haladás VSE elleni összecsapáson azonban sikerült felállnunk vert helyzetből. BŐVEBBEN ITT ÉS ITT!

 

Ünnepélyes keretek között került felavatásra a Csömöri Sportcsarnok előterében a Bajnokok fala, amellyel településünk felnőtt országos bajnokai, illetve Európa- és világbajnoki dobogósaink teljesítménye előtt hajtunk fejet. BŐVEBBEN ITT!

 

Idén ősszel, immár nyolcadik alkalommal rendezték meg a Csömör Csatangoló gyalogos, kutyabarát teljesítménytúrát a helyi nordic walkingosok szervezésében, amelyen összesen 266 fő indult útnak a két meghirdetett, 10 és 25 kilométeres távon. BŐVEBBEN ITT!

 

A tornászok stuttgarti olimpiai kvalifikációs világbajnokságán a Kovács Zsófia, Schermann Bianka, Böczögő Dorina, Makra Noémi és a csömöri Péter Sára alkotta női tornászválogatott a 18. helyen végzett a csapatok versenyében. BŐVEBBEN ITT!

 

A kerékpár sportág nagyhatalmának számító Hollandiában, Apeldoorn városában rendezték meg az idei pályakerékpáros Európa-bajnokságot, ahol a versenyek nagy részét dominálták a hazaiak. A csömöri bajnok, Lovassy Krisztián két számban is érdekelt volt. BŐVEBBEN ITT!

 

A sorsolás alapján három októberi forduló várt asztalitenisz-csapatunkra a Pest megyei bajnokság I/C Észak-csoportjában: az első meccs halasztásra került, a másodikat tökéletes mérleggel nyertük, a harmadikban pedig szabadnaposak voltak a fiúk. BŐVEBBEN ITT!

 

Hiába kezdte az angolok elleni győzelemmel, illetve csömöri góllal és gólpasszal a magyar futsalválogatott az olaszországi világbajnoki selejtezőtornát, két vereséget követően végül nem sikerült kiharcolnia a nemzeti csapatnak a továbbjutást az elitkörbe. BŐVEBBEN ITT!

 

A győri Olimpiai Sportpark adott otthont a tornászok idei Mesterfokú bajnokságának és szuper csapatbajnokságának, utóbbin a csömöri Péter Sárával a soraiban szereplő Postás SE „A” együttese megvédte címét, újabb aranyérmet ünnepelhetett. BŐVEBBEN ITT!

 

Hagyományteremtő céllal rendszeresen szemlézzük a csömöri utánpótlás aktuális eredményeit, hiszen felnőtt sportolóink mellett a tehetséges fiatalok is hétről hétre megmérettetnek saját bajnokságukban. Hajrá, fiatalok, hajrá, Csömör! BŐVEBBEN ITT!

 

Sűrű napokon van túl a csömöri teniszező, Jánosi Luca, aki alighogy befejezte az egyik budapesti tornát, rögtön jelenése volt egy másikon. A fáradtság ellenére a Mesterversenyen is remekelt, egészen a döntőig jutott, végül ezüstéremmel zárt. BŐVEBBEN ITT!

 

Folytatjuk hagyományteremtő rovatunkat: csömöri edzőinket portrésorozat keretében mutatjuk be, minden hónapban más és más kerül rivaldafénybe. Októberben atlétáink magyar bajnok edzőjét, az ifjúsági Eb-n negyedik Koczka Anikót ismerhetjük meg jobban. BŐVEBBEN ITT!