Összefoglaló sorozatunkban visszapillantunk a magunk mögött hagyott hónapra, és megnézzük, hogy milyen volt a szeptember CsömörSport szemmel. Megnyertük a Fábián Ferenc emléktornát, ezüstérem a párizsi torna Világkupáról, felavattuk a kispályát.

 

Férfi kézilabdacsapatunk harmadszor hódította el a Fábián Ferenc emléktorna vándorserlegét, miután a Gödöllői KC elleni fináléban iskolajátékkal diadalmaskodott. A legjobb kapusra és a mezőnyjátékosra is büszkék lehetünk! A lányok bronzéremmel zártak. BŐVEBBEN ITT!

 

Nagypályás focicsapatunk hatszor lépett pályára a hónap során, ötször a megye II-es bajnokságban, egyszer pedig a Pest Megyei Kupában. A mérleg: három győzelem és három vereség. BŐVEBBEN ITT, ITT, ITT, ITT, ITT ÉS ITT!

 

A csömöri szövetségi kapitány, Juhász Zsolt vezetésével utazott a Kanadában megrendezett hegyibringa (XCO) világbajnokságra a magyar válogatott, amelyben az U23-as korosztályban a Cube-Csömör tehetsége, Schmidel Regina is rajthoz állt. BŐVEBBEN ITT!

 

Az RFC Csömör futsalcsapata az FC Veszprém otthonában szerezte meg a szezon első bajnoki győzelmét az NB I-ben, majd a hazai Nyírgyulaj KSE elleni betli után a Debreceni EAC otthonában is kikapott. BŐVEBBEN ITT, ITT ÉS ITT!

 

A két éve Csömörön élő kajakvilágbajnok, Solti László komoly döntést hozott pályafutásával kapcsolatban: a tokiói olimpiára való felkészülés érdekében lemondott a maratoni szakág idei Európa- és világbajnokságáról, hogy a gyorsaságira koncentrálhasson. BŐVEBBEN ITT!

 

Újabb közösségi tér készült el Csömörön: a gyerekek nagy örömére a Laky parkban átadták a bringás KRESZ-pályát, amelyet azonnal birtokba is vettek a kicsik. Az önkormányzat a Corvina téren hasonló tervet, illetve egy szabadtéri kondiparkot valósít meg. BŐVEBBEN ITT!

 

Férfi kézilabdacsapatunk számára is elkezdődött az NB II-es bajnokság: győzelem az Alba Regia SE és a Mikolik Handball School otthonában, a kettő között döntetlen a Budapesti Honvéd SE ellen. A Magyar Kupától az 1. fordulóban búcsúztunk. BŐVEBBEN ITT, ITT, ITT ÉS ITT!

 

Vadonatúj burkolatot kapott a Csömöri Tót Hagyományaink Háza udvarán található legendás szabadtéri kézilabdapálya, amely mostantól korszerű, ízületkímélő műanyag játéktérrel várja a sportolni vágyó kicsiket és nagyokat. BŐVEBBEN ITT!

 

Női kézilabdacsapatunk számára is elkezdődött a nagy menetelés, a lányok a Pest megyei bajnokság A-csoportjában három kiváló győzelemmel kezdtek hazai pályán sorrendben a vácrátótiak, a szigetszentmiklósiak és az albertirsaiak ellen. BŐVEBBEN ITT, ITT ÉS ITT!

 

Nagyszerűen szerepeltek a magyar tornászok a párizsi Világkupán, amelyen a csömöri válogatott tehetség, Péter Sára a küldöttség legeredményesebbjeként zárt: ugráson második helyet szerzett, talajon pedig negyedikként végzett a fináléban. BŐVEBBEN ITT!

 

Szeptember közepén került sor az I. Csömöri atlétikai dobófesztiválra, amely végig nagyszerű hangulatban zajlott, szakosztályunk vezetőedzője, Berendi Antal és Koczka Anikó szakedző is elégedettségének adott hangot. BŐVEBBEN ITT!

 

Mozgásban és aktivitásban nem volt hiány! Idén is nagy sikerrel zárult a csömöri Sportnap, ahol számos sportágban tehették próbára tudásukat a különböző korosztályú érdeklődők a Csömöri Szabadtéri Sportközpontban és Sportcsarnokban. BŐVEBBEN ITT!

 

Megjárta a poklot a Yorkshire-ban megrendezett országúti kerékpáros világbajnokságon a csömöri Valter Attila, aki az U23-as időfutamon hatalmasat bukott az esőben, de végül a mezőnyversenyen is rajthoz tudott állni, és legjobb magyarként ért célba. BŐVEBBEN ITT!

 

Hagyományteremtő céllal rendszeresen szemlézzük a csömöri utánpótlás aktuális eredményeit, hiszen felnőtt sportolóink mellett a tehetséges fiatalok is hétről hétre megmérettetnek saját bajnokságukban. Hajrá, fiatalok, hajrá, Csömör! BŐVEBBEN ITT!

 

Asztalitenisz-csapatunk számára is beindult a pontvadászat a Pest megyei bajnokság I/C Észak-csoportjában. A nyitányon a csömöri gárda lemosta a váci ellenfelét hazai pályán, idegenben azonban betegség és rosszullét is hátráltatta a fiúkat. BŐVEBBEN ITT!

 

Folytatjuk csömöri edzőinket bemutató portrésorozatunkat, minden hónapban más és más kerül rivaldafénybe. Szeptemberben bringásaink edzőjét, a szövetségi kapitányként is bizonyító Juhász Zsoltot ismerhetjük meg jobban. BŐVEBBEN ITT!

 

Ha Csömör, akkor kézilabda! Az elmúlt évtizedekben településünk neve valósággal összeforrt a sportággal. Szeptember 20-án ünnepélyes keretek között bemutatták az NB II-be jutás 60. évfordulójának apropóján megjelent Kézilabda-paradicsom című könyvet. BŐVEBBEN ITT!