Atlétika

Futással búcsúztatták az évet

Nagyszerű hangulatban és remek időjárási körülmények között, csípős hidegben, de csapadék nélkül zajlott a hagyományos FutaPest-Csömör Évzáró futás, amelyen ezúttal is több különböző távon állhattak rajthoz a terepfutók.

Hangulatos körülmények között zárta az évet a csömöri atlétika-szakosztály: előbb értékelték a szakemberek a sikerekkel teli esztendőt, majd következhettek az ízletes falatok. Bízunk benne, hogy jövőre hasonlóan szép, vagy még szebb szezon vár ránk!

Természetesen az idei esztendő végén is sor kerül Csömörön az Évzáró terepfutásra a FutaPest Klub szervezésében. A kedvezményes előnevezések egészen december 27-ig még leadhatóak! Búcsúztassuk futva az óévet!

Korosztályában fölényesen győzött, az abszolút női futamban, a 156 nevezőből pedig a negyedik helyen végzett a Csömör KSK színeiben Zólyomi Kinga a horvátországi tengerparton fekvő Crikvenicában, a IX. Adria Advent Maraton félmaraton versenyszámában.

A Csömör KSK atlétika-szakosztályának vezetőedzője, a magyar hegyifutó-válogatott csapatvezetője, Berendi Antal vezetésével 10 fős delegáció, köztük három csömöri sportoló vett részt Argentínában a 35. Hegyifutó világbajnokságon.

Folytatjuk hagyományteremtő rovatunkat: csömöri edzőinket portrésorozat keretében mutatjuk be, minden hónapban más és más kerül rivaldafénybe. Októberben atlétáink magyar bajnok dobóedzőjét, az ifjúsági Eb-n negyedik Koczka Anikót ismerhetjük meg jobban.

A sportbarátok október 23-án nem csak a forradalomra emlékeztek, de a tragikusan korán elhunyt, kétszeres olimpiai bajnok kenus, Kolonics György előtt is lerótták tiszteletüket. Az emlékfutáson a Csömör KSK ultrafutója, Bosznay Diána is rajthoz állt.

Négy különböző távon próbálhatták ki magukat a lelkes atléták az I. Veresi futónapon, amelyen a Csömör KSK színeiben többen is rajthoz álltak. Zólyomi Kinga 14 kilométeren minden hölgyet maga mögé utasított és felállhatott a dobogó tetejére.

Szigetmonostoron került sor a FutaPest terepfutó versenysorozat újabb állomására, ahol a Csömör KSK atlétái négy érmet is szereztek: Szoboszlay Tamás ezüsttel tért haza, Tóth Magdolna, Lóczy Mária és Budai Bálint pedig korosztályában egy bronzérmet nyert.

A 34. SPAR Budapest Maraton Fesztivált rendezték meg a hétvégén, amelyen ismét kitettek magukért a csömöri iskolások, akik a Kulturális összeesküvés keretében teljesítették a távot. Részvételükkel idén a Poket zsebkönyveket népszerűsítették.

Továbbra is sok szeretettel vár minden régi és új érdeklődőt a Csömör KSK atlétika szakosztálya - a futóspecialista Berendi Antal és a dobó szakág magyar bajnoka, Koczka Anikó! Csatlakozz a csömöri atlétákhoz, íme a 2019-es edzésidőpontok!

Már javában zajlik az előnevezések fogadása az idei Sportnap atlétikai versenyére, csütörtök estig még mindenki megteheti, hogy regisztrálja magát a különböző számokra! Csömöri diákoknak előnevezés esetén ingyenes részvételt biztosítunk!

Oldalak