Atlétika

Edzőtábor a Szelidi-tónál

A Csömör KSK atlétika-szakosztálya a szekszárdi klubbal közös edzőtábort tartott a Szelidi-tónál. A Bács-Kiskun megye egyik legjelentősebb turisztikai célpontjaként számon tartott földrajzi látványosság és környéke remek hátteret adott a munkához.

Idén közel 30 gyerek részvételével zajlott az atlétikai tábor a Csömöri Szabadtéri Sportközpontban, ezzel vette kezdetét az egészen július végéig tartó csömöri táboridőszak. A lurkók programja a napi két edzés mellett sok játékból és kirándulásból állt.

A Csömör KSK atlétika-szakosztályának négy futója is dobogóra állhatott a saját korosztályában a FutaPest bokodi futamán: a Gerlei család mindkét tagja kitett magáért és győztesként térhetett haza az oroszlányi járásból.

Folytatjuk hagyományteremtő rovatunkat: csömöri edzőinket portrésorozat keretében mutatjuk be, minden hónapban más és más kerül rivaldafénybe. Májusban atlétika-szakosztályunk sprintedzőjét, Varga Barbarát ismerhetjük meg jobban.

Hétvégén rendhagyó terepfutóversenyt rendezett a FutaPest Klub: az eredetileg Salgótarjánba kiírt viadalt nem rendezhették meg, de egyénileg bárki futhatott a pontokért helyszíntől függetlenül. A Csömör KSK csapatát ketten is képviselték.

A Magyar Atlétikai Szövetség képviseletében a 76 éves Rózsa István mérte fel a csömöri szakosztály dobó szakágának vadonatúj, kombinált diszkosz-kalapács körét, amely a közelmúltban elvégzett fontos fejlesztés részeként valósult meg.

A csömöri atlétika-szakosztály a világjárvány miatt lelassult időszakban is fejlődik: a szabadtéri sportközpont mögött, a termelőszövetkezet területén egy kombinált diszkosz-kalapács kör épült a dobó szakág egyre népesebb sportolói közössége számára.

A csömöri atléták a világjárvány alatt sem pihennek, folyamatosan edzésben vannak, igaz, nem a megszokott körülmények között. Berendi Antal vezetőedző eljuttatta a szükséges sportszereket a tanítványaihoz, akik így otthon is zavartalanul tréningezhetnek.

Hasonlóan a többi versenyszervező szövetséghez, a világjárvány miatt a Magyar Atlétikai Szövetség is módosítani kényszerült az idei versenynaptárát. A Csömör KSK szakosztályát több utánpótlás-, hegyifutó- és csapatbajnoki verseny is érinti.

A Spirit FM Rádió Spiritusz című műsorában Gajdos Tamás vendége a csömöri atlétika-szakosztály alapító-vezetőedzője, Berendi Antal volt. Az adásban szó esett a csömöri szakosztályról, a Tavaszváró futásról és természetesen a hegyifutásról is.

A Csömör KSK igazolt versenyzői közül két dobóatléta indult a fogyatékos sportolók U18-as és felnőtt atlétikai versenyén a fővárosban: Varga Liza ülő súlylökésben, míg Mihálovits Tamás a szervátültetett súlylökők között, egyéni csúccsal nyert aranyérmet.

Magyarország 58 klubjából érkeztek versenyzők a fővárosba a szenior atlétika országos bajnokságra, a férfiak 323, a nők 129 alkalommal rajtoltak el a seregszemle keretében, hogy megküzdjenek a címekért. Csömöri aranynak is tapsolhattunk!

Oldalak