Atlétika

Dőltek a csúcsok az ob-n

Székesfehérváron került megrendezésre a Felnőtt és U23-as félmaratoni magyar bajnokság, amelyen két csömöri top10-es eredményre is büszkék lehetünk: Zólyomi Kinga és Vigh Zoltán is a legjobbak között végzett a rangos viadalon.

A szeptember 19-i csömöri Sportnapon ismét az egyik legnépszerűbb versenynek ígérkezik a FutaCsömör atlétikai viadala, amelyre elindult a nevezés. A futószámok mellett a dobóatléták is találnak maguknak kihívást. Csömöri diákoknak az előnevezés ingyenes!

A balatonboglári kilátótól indult a mezőny, hogy meg se álljon a balatonföldvári kikötőig: a III. Kedvenc Kereskedőház Naplemente Félmaratonján a Csömör KSK színeit Takács Balázs képviselte. Összetett második hely és korosztályos arany volt a jutalma.

Hat versenyző is képviselte a Csömör KSK atlétika-szakosztályát a XX. Masters hegyifutó világbajnokságon Ausztriában. Vigh Zoltán második helyen végzett a nyílt futamban, Mayer Anett pedig csapatban szerezte meg az ezüstérmet.

A Csömör KSK két atlétája is benevezett a több, mint 4000 sportolót megmozgató 36. Wizz Air Budapest Félmaratonra: Tóth Magdolna és Takács Balázs egyaránt remekelt és az ötödik helyezést szerezte meg a korosztályában.

Két csömöri atléta is rajthoz állt a felvidéki Kiskürtösön rendezett utcai futóversenyen: Komka Zsuzsanna és Zólyomi Kinga is a 10 kilométeres távra nevezett és mindketten csillogó éremmel a nyakukban távoztak az eredményhirdetésről.

Negyedik alkalommal került sor a főváros XVI. kerületében a Szilas-patak menti kerékpár- és futóúton a Garmin Patakparti Futónapra. A csömöri Vigh Zoltán remekül teljesített a "hazai pályán", magabiztosan nyert 16 kilométeren.

A fővárostól délre, Ócsán már hatodik alkalommal rendezte meg az Utcai Futás Ócsán SE az UFÓ-versenyt, amelyen a Csömör KSK színeiben Trnka Zoltán az 5 kilométeres távon állt rajthoz. Összetettben a negyedik, korosztályában az első helyen zárt.

Családi szám

Hetedik alkalommal került sor Albertirsán az Ecsedi László atlétikai emlékversenyre, amelyen a Csömör KSK két atlétája, Zavesicki Jenő és lánya, Zoé is ott volt a nevezők között: 800 méteren mindketten nyertek, Jenő pedig 100 méteren is érmet szerzett!

A Csömör KSK válogatott atlétája, Vigh Zoltán a Lillafüred Trail elnevezésű terepfutóversenyen hazánk egyik legszebb táján ünnepelhetett, miután magabiztos teljesítményével esélyeshez méltóan nyerte meg a félmaratoni távot.

Felkerekedtek a Csömör KSK atlétái és meg sem álltak a Somogy megyei Szóládig, ahol hárman is rajthoz álltak a FutaPest terepfutóversenyén. A három csömöri három különböző távon indult, ketten értek célba, mindketten ezüstéremmel távoztak.

Három csömöri dobóatléta is rajthoz állt Veszprémben, a VEDAC szintfelmérő dobóversenyén, ahol Juhász Viktória és Mezei Sára is egyéni csúccsal fejezte be a küzdelmeket. A fokozatos fejlődés következtében egyre ragyogóbbak az eredmények.

Oldalak