Atlétika

Történelmi csömöri érem

A Sport XXI. Alapprogram keretében a fővárosban rendeztek versenyt a mezei futóknak az U13-as és az U11-es korosztályban. A Csömör KSK szakosztályának történetében először szereztünk érmet a sorozatban: az U11-es fiúcsapat bronza révén!

A Sport XXI. Alapprogram keretében Vácon rendeztek pályaatlétika versenyt az U13-as és az U11-es korosztálynak, amelyen a Csömör KSK szakosztályának történetében először vett részt három csapat: kettő a kisebbeknél, egy a nagyobbaknál.

Egyik zivatarral tarkított hétvége sem múlhat el FutaPest-verseny nélkül, ezúttal a Heves megyei Petőfibánya adott otthont a terepfutók seregszemléjének. A Csömör KSK atlétái közül hárman is a dobogón végeztek a viadalon.

Az időjárás ugyan az esőnapon sem kényeztette el a II. Csömöri dobófesztiválra nevezőket, ennek ellenére mosolygós atléták ragadtak szert a versenyen, ahol a különböző korosztályokban rengeteg csillogó érem talált gazdára.

Kecskeméten rendezték meg a 112. Mezeifutó országos bajnokságot, amelyen az U23-as korosztályban dobogóra állhatott a Csömör KSK kiváló formában tündöklő atlétája, Vigh Zoltán, felnőtt csapatunk pedig a 4. helyen zárt.

Két aranyérem mellett két ezüst medált szerzett a Csömör KSK atlétakülönítménye a 14. Sülysápi Futónap sűrű programjában, ahol a serdülő korosztályban és a felnőttek rövid távján is remekül képviseltettük magunkat.

Budakalászon, a Lupa-tó szomszédságában került sor az I. LUPA Beach Run őszi futamára, ahol az öt kilométeres középtávon a Csömör KSK atlétája, Trnka Zoltán András is remekelt, teljesítményének megkoronázása egy ezüstérem a dobogón.

Népes csömöri küldöttség állt rajthoz az idei, 35. SPAR Budapest Maratonon, ahol ezúttal is tapsolhattunk fényes érmeknek. Új egyéni csúccsal Vigh Zoltán bronzérmet nyert 10 kilométeren, Lóczy Mária pedig elsőként futott be 5 kilométeren.

A Csömör KSK atlétika-szakosztályának egyik legaktívabb tagja, a remek formában lévő Szoboszlay Tamás a kecskeméti Hírös félmaratonon is szerencsét próbált. Ha már ott járt, fölényes győzelmet aratott a 14 kilométeres távon!

Csömöri érdekeltség tette még izgalmasabbá a IV. Veresegyházi városduatlon-versenyt és paraduatlon országos bajnokságot, ahol a Csömör KSK atlétika-szakosztályának rutinos versenyzője, Kiss László győzött a korosztályában!

A nagy sikerű tavalyi verseny után atlétika-szakosztályunk ismét dobófesztivált szervez. Ezúttal októberben kerül sor a kedvcsináló, sportágat népszerűsítő viadalra, melynek célja, hogy játékos formában minél többen megismerhessék a különböző számokat!

A Csepel-szigeten található Szigetújfaluban rendezte meg a FutaPest az idei versenysorozat legutóbbi állomását, ahol több csömöri atlétáért is szoríthattunk: Hármasi Petra, Komka Zsuzsanna és Szoboszlay Tamás is érdekelt volt az eredményhirdetésen.

Oldalak