Atlétika

Dobófesztivált rendeztünk

Hétvégén került sor az I. Csömöri atlétikai dobófesztiválra, amely végig nagyszerű hangulatban és eredményesen zajlott, szakosztályunk vezetőedzője, Berendi Antal és Koczka Anikó szakedző is elégedettségének adott hangot, nem beszélve a számos indulóról.

Magyarország felnőtt és U23-as félmaraton bajnoksága egyben a 34. Wizz Air Budapest Félmaraton is volt, ahol a csömöri atléták is rajthoz álltak: Szoboszlay Tamás a 21. lett, Tóth Magdolna pedig 19. helyen zárt a korosztályában.

A folyamatosan fejlődő csömöri atlétika szakosztály szeptember közepén kedvcsináló jelleggel, a sportágat népszerűsítő dobófesztivált szervez, hogy játékos formában minél többen megismerhessék, kipróbálhassák a különböző számokat!

Izgalmasan alakult a 3. atlétikai junior és ifjúsági magyar ligadöntő a fővárosi Lantos Mihály Sportközpontban, ahová versenyszámonként a legjobb nyolc atléta juthatott be. A Csömör KSK színeiben Csák Tamás mindkét számában dobogóra állhatott!

Újabb példaképtől tanulhatnak atlétáink a salakpályán: a 15-szörös magyar bajnok, Kácser Zita heti rendszerességgel tréningezik Csömörön, ahol szakosztályunk fiatal tehetségeivel egymást segítve készülnek a versenyekre.

A 124. felnőtt atlétikai magyar bajnokságot a fővárosi MTK Lantos Mihály Sportközpontjában rendezték meg. A 38 versenyszámra 516 nevezés érkezett, az indulók között a Csömör KSK junior-válogatott tehetsége, Csák Tamás is ott volt.

Két érem Nógrádból

Nógrádban került sor a FutaPest terepfutó versenysorozat újabb állomására, ahol a Csömör KSK atlétái két érmet is szereztek: Zólyomi Kinga ezüstéremmel tért haza, Kiss László pedig korosztályában egy bronzérmet nyert.

Vettel nyomában

Az ikonikus mogyoródi Formula 1 GP-pályán rendezték meg Ring Run futóversenyt, amelyen közel ezer ember nevezett a különböző távokon. A Csömör KSK atlétái természetesen ragyogóan képviselték egyesületüket, mindannyian az élbolyban végeztek.

Kilenc dobogós hely

A mátyásföldi Ikarus-pálya adott otthont az idei szenior atlétikai országos bajnokságnak, amely nem kevesebb, mint kilenc csömöri dobogós helyezést tartogatott szakosztályunk tagjainak a különböző számokban és korosztályokban.

Gyönyörű helyszínen, a svájci Zermattban rendezték meg a Hegyifutó Európa-bajnokságot, egy nappal korábban pedig a hagyományos maratont. Utóbbin négy csömöri atléta is rajthoz állt a hegyekben, Zólyomi Kinga ezüstérmet nyert a kategóriájában.

A hegyibringás verseny másnapján az atléták következtek Nagykovácsiban, a Crosskovàcsi '19 terepfutóversenyen a Csömör KSK színeiben Zólyomi Kinga ismét dobogóra állhatott, miután az erős mezőnyben ezüstérmet nyert hosszú távon.

Egyéni csúcs az ob-n

A Budapest Opent követően újabb rangos versenynek lehetett házigazdája Mátyásföld, a fővárosi Ikarus-pálya adott otthont a junior és utánpótlás atlétikai országos bajnokságnak. A Csömör KSK színeiben Marczika András 5000 méteren egyéni csúcsot futott.

Oldalak