Atlétika

Van benne Spiritusz

A Spirit FM Rádió Spiritusz című műsorában Gajdos Tamás vendége a csömöri atlétika-szakosztály alapító-vezetőedzője, Berendi Antal volt. Az adásban szó esett a csömöri szakosztályról, a Tavaszváró futásról és természetesen a hegyifutásról is.

A Csömör KSK igazolt versenyzői közül két dobóatléta indult a fogyatékos sportolók U18-as és felnőtt atlétikai versenyén a fővárosban: Varga Liza ülő súlylökésben, míg Mihálovits Tamás a szervátültetett súlylökők között, egyéni csúccsal nyert aranyérmet.

Magyarország 58 klubjából érkeztek versenyzők a fővárosba a szenior atlétika országos bajnokságra, a férfiak 323, a nők 129 alkalommal rajtoltak el a seregszemle keretében, hogy megküzdjenek a címekért. Csömöri aranynak is tapsolhattunk!

A férfiak és a nők versenye is kenyai abszolút győzelemmel ért véget a X. Everling Tavaszváró terepfutóversenyen. A fővárosi Naplás-tónál megrendezett eseményen a Csömör KSK színeiben két szenior futónő is dobogóra állhatott éremmel a nyakában.

Nagyszerű versenyt teljesített a Csömör KSK igazolt futója, Tóth Magdolna, aki élete első maratonját száguldotta végig Málta szigetén. A sliemai versenyen a nők között a 20. helyen, a korcsoportjában hetedikként, míg a magyarok között elsőként zárt.

Március 8-án kerül megrendezésre a hagyományos X. Everling Tavaszváró terepfutóverseny a főváros XVI. kerületében, a Naplás-tónál. A délelőtti gyermek és iskolai futamok után természetesen az 5*2 km-es SuperSprinttel zárul a verseny!

Újabb nagyszerű teljesítményére lehet büszke a januárban Csömör Kincse-díjjal is kitüntetett ultrafutó, Bosznay Diána, aki hétvégén ezúttal a szekszárdi Bodri Trail elnevezésű verseny 34,9 kilométeres távján állt rajthoz.

A Magyar Sportok Házában megrendezett multiNavigator Hegyifutó Kupasorozat gáláján átvehették jól megérdemelt elismeréseiket a legjobb versenyzők. A Magyar Atlétikai Szövetség hegyifutó bizottsága jóvoltából Zólyomi Kinga különdíjat kapott.

Gödöllőn, a Szent István Egyetem sportcsarnokában került megrendezésre a 2020-as év Sport XXI versenyeinek első viadala, amelyen U11-es és U13-as korosztályban is ragyogóan képviseltette magát a Csömör KSK atlétika-szakosztálya.

Ragyogóan hangolt a 2020-as évre a csömöri atlétika-szakosztály két örökmozgó futója: Koczka Anikó és Szoboszlay Tamás remek eredményekkel teljesítette az V. Zúzmara Félmaratont a csípős fővárosi hidegben.

A terepfutók 2020-as éve Etyeken indult, ahol ezúttal is két távon állhattak rajthoz az elhivatott atléták a FutaPest-versenysorozat keretében. A Csömör KSK legelszántabbjai a komoly hidegben is büszkén képviselték klubjukat.

Nagyszerű hangulatban és remek időjárási körülmények között, csípős hidegben, de csapadék nélkül zajlott a hagyományos FutaPest-Csömör Évzáró futás, amelyen ezúttal is több különböző távon állhattak rajthoz a terepfutók.

Oldalak