Atlétika

Kilenc dobogós hely

A mátyásföldi Ikarus-pálya adott otthont az idei szenior atlétikai országos bajnokságnak, amely nem kevesebb, mint kilenc csömöri dobogós helyezést tartogatott szakosztályunk tagjainak a különböző számokban és korosztályokban.

Gyönyörű helyszínen, a svájci Zermattban rendezték meg a Hegyifutó Európa-bajnokságot, egy nappal korábban pedig a hagyományos maratont. Utóbbin négy csömöri atléta is rajthoz állt a hegyekben, Zólyomi Kinga ezüstérmet nyert a kategóriájában.

A hegyibringás verseny másnapján az atléták következtek Nagykovácsiban, a Crosskovàcsi '19 terepfutóversenyen a Csömör KSK színeiben Zólyomi Kinga ismét dobogóra állhatott, miután az erős mezőnyben ezüstérmet nyert hosszú távon.

Az Ikarus-pálya adott otthont az atléták Schulek Ágoston Emlékversenyének, avagy a 2019-es Budapest Opennek. A Csömör KSK színeiben Csák Tamás ezüstérmet ünnepelhetett 1500 méteren, a hölgyek között pedig külön büszkék lehetünk gerelyhajítónkra!

A hőség sem akadály

Újabb ragyogó eredményt ért el egy emberfeletti energiákat igénylő kihívás során a Csömör KSK ultrafutója, Bosznay Diána, aki a hölgyek egyéni viadalában a 34. helyen futott be a célba a Salomon Szentendre Trail 2019 versenyen.

A csömöri atlétika-szakosztály tavasszal újabb szakággal bővült: a korábbi 12-szeres felnőtt- és 27-szeres korosztályos válogatott Koczka Anikó edzésein már a gerelyhajítás alapjait is elsajátíthatják az ifjú tehetségek és az idősebb érdeklődők.

Zalaegerszeg adott otthont az atlétikai váltófutó országos bajnokságnak, ahol 4x1500 méteren a junior férfiaknál bronzérmet szerzett a Csömör KSK színeiben induló csapat: Csák Tamás, Józsa Botond, Marczika András és Szűcs Botond!

Csillogó csúcsfutó

Újabb parádés eredményre lehet büszke az utóbbi hetekben remek formában versenyző atlétánk, Zólyomi Kinga, aki a Mátrafüreden megrendezett 22. Kékes Csúcsfutáson értékes ezüstérmet szerzett a Csömör KSK színeiben.

A Gödöllői-dombság egyik legszebb részén rendezték meg Szadán a terepfutók számára első alkalommal kiírt versenyt. A három különböző táv közül 22 kilométeren szoríthattunk a Csömör KSK színeiben Bosznay Diána sikeréért.

A magyar csapat legeredményesebb tagjaként ezüstérmet nyert a Csehországban megrendezett Masters hegyifutó Európa-bajnokságon a nők 40-es kategóriájában a Csömör KSK atlétája, Zólyomi Kinga - a tavalyi Masters vb után újabb érmet szerzett a válogatott!

Csúcsra értek

Hazánk legmagasabb pontján került sor az idei nyílt hegyifutó országos bajnokságra, ahol a Csömör KSK atlétái is rajthoz álltak. A nők mezőnyében minden indulónk dobogóra állhatott a korosztályában, a férficsapat a 6., a női a 4. helyen végzett.

Tovább bővült a Csömör KSK egyre népszerűbb és sikeresebb atlétika-szakosztályának eszközparkja: megérkezett az akadály, így Berendi Antal tanítványai előtt nem lehet akadály, az edzéseken is versenykörülmények között készülhetnek az akadályfutók.

Oldalak