A magyar csapat legeredményesebb tagjaként ezüstérmet nyert a Csehországban megrendezett Masters hegyifutó Európa-bajnokságon a nők 40-es kategóriájában a Csömör KSK atlétája, Zólyomi Kinga - a tavalyi Masters vb után újabb érmet szerzett a válogatott!

 

Az EMA (European Masters Athletics) idén a csehországi Janské Lázněban rendezte meg a hegyifutók Masters Európa-bajnokságát, melyen 8 fős magyar csapat képviselte sikeresen hazánkat. A nők 40-es kategóriájában állt rajthoz a Csömör KSK atlétája, Zólyomi Kinga, aki az erőteljes mezőnyben a második, ezüstérmes pozícióban ért célba, ezzel a magyar hegyifutó válogatott a tavalyi Masters vb után újabb érmet szerzett! A férfiaknál a 40-es kategóriában Berendi Antal, a Csömör KSK futója a 24. pozícióban haladt át a célvonalon.

 

A népes magyar csapat az ország természeti adottságaihoz és a lehetőségeihez viszonyítva kiválóan szerepelt a 2019-es EMA Masters Hegyifutó Európa-bajnokságon, mellyel ismét bizonyították, hogy Magyarországnak is helye van a hegyifutás világtérképén - írta a szövetség honlapja.

 

Masters hegyifutó Európa-bajnokság, Csehország
csömöri eredmények
40+, nő
2. Zólyomi Kinga 53:33 mp +47 mp
40+, férfi
24. Berendi Antal 1:01:12 mp +16:58 mp

 

Gratulálunk!