HORTI GÁBOR BLOG - Nagyon menő volt a vb-színhelyek bármelyikéről szelfit villantani, hátha még valamelyik magyar nagymenőt is sikerült beszorítani a szelfibot elé, hát az volt az élet nagy ajándéka!

 

Annyira nem lesz könnyű ebben a döglesztő, szaharai nagy hőségben hideg fejjel gondolni július legeslegnagyobb magyar sporteseményére, a vizes vb-re! Már a kezdés is elég forró volt, komolyan támadták a világverseny költségeit! Aztán ahogyan elindult a viadal, a kritikus hangok átálltak a szurkolók hangsávjára, mégpedig elég erősen!

 

Csodálatos volt a két hét! Ahogyan gyönyörűen siklottak a versenyek, amilyen szerencse volt, hogy a rossz időjárás nem kavart be, szépen jöttek a jó, mutatós eredmények, egyre jobban a büszkeség alakította a közhangulatot. Nagyon menő volt a vb-színhelyek bármelyikéről szelfit villantani, hátha még valamelyik magyar nagymenőt is sikerült beszorítani a szelfibot elé, hát az volt az élet nagy ajándéka! Minden versenynapra jutott magyar versenyzőért szorítás, a sportolók közül sokan ezt emlegették a legnagyobb erőnek! Ahogyan hatezer ember tolta az úszókat a cél felé, meg kábé négyezer szurker lóbálta a pólósok karját a mágiájával, az mind mesébe illő volt!

 

Aztán elsimult a hullám, nem kapott több emberelőnyt egy vízilabdás sem, jöhetett az elszámolás! Na, ennél a résznél kicsit felerősödött a kritikai hang. Az előzetesek alapján a mohó magyarság kicsivel több csillogást várt, mint amit kapott! Sós Csaba úszó szövetségi kapitány példás értékelője megmutatta, lehet úgy is beszélni, hogy valaki elismeri a hibákat, de már egyből mutatja a javítás útját! Elképesztően szokatlan volt a szakember őszinte értékelése, iránymutató lehet ez mások, nagy pofával mentegetőző, önmagukat hibátlannak, érinthetetlennek, globális mágusnak tartó, de különben alapvetően senkiknek! A vb-ezüstérmes pólósok szövetségi kapitánya, Märcz Tamás is szépen beszélt, elismerte a kárt, de már a jövőt mozgatta. A következő nagy nemzetközi menetig lesz egy pár nyomasztó éjszakája, de ettől még erősebb lehet ő is, meg a csapat is!

 

Viszont nagyot robbant a bomba, maradva a szakágnál, a vízibomba! Bienerth Gusztáv, az úszó szövetség elnöke röpke 7 hónapos regnálása alatt olyan hatalmas ellenzéket kohézionált, hogy működésképtelenné vált a szervezet!

 

Jól szervezett vb után, azonnal kavarodás a szövetségben!

 

Gyorsan ment a váltás!

 

HORTI GÁBOR