HORTI GÁBOR BLOG - Apaként jelzem, hogy dicsérendő az út, amit Csömör hivatali meg sportvezetése tesz. Nem hagyják szó nélkül, ha valaki kiemelkedőt teljesít. Érzik, hogy nagy az ő szerepük. Mármint az utánpótlásban mozgóké!

 

Nem mindenhol figyelnek ám ennyire a kicsikre! A felnőtt sportolókat egyértelmű, hogy értékelik, díjazzák, nagy műsorokkal támogatják látványosra az eredményhirdetést, sokszor még tévéműsort is szerkesztenek belőle, mutatós idősávban. Viszont, hogy egy 10 ezer fős településen ennyire érdekes legyen a fiatalság sportteljesítményének követése, az kimondottan értékes. Még mielőtt nagyon rám varrná bárki is, hogy ez egy fizetett PR-cikk, azonnal cáfolom.

 

Egyszerűen apaként jelzem, hogy dicsérendő az út, amit Csömör hivatali meg sportvezetése tesz. Nem hagyják szó nélkül, ha valaki kiemelkedőt teljesít. Figyelik a sportolókat. Érzik, hogy nagy az ő szerepük. Mármint az utánpótlásban mozgóké! Az is elég jó, hogy azokat is kiemelik, akik a felnőttek között alkotnak valami emlékezeteset.

 

A sportpálya építése nagyon megnövelte azok számát, akik helyben akarták a gyerekeik testét karban tartatni. Elsőre csak óvatosban nézelődtek a muterok, faterok, aztán látták, hogy mennyire fain a hely, mennyire lelkesek a trénerek, egyre többen tolták a gyerekeiket, aztán meg magukat a friss levegőre, edzésre. Az meg kimondottan nagyon hálás, hogy nem kell a mocskos dugóban pusztulni órák hosszat edzésre utazva. Pont elég bepattanni az autóba, akár 25 perccel a tréning kezdete előtt! A kicsik leadva, ha valakinek sürgősen shopizni kell, éppen belefér a Szöviben egy gyors feltöltés!

 

 

Ehhez jön az ünneplés! A település irányítói sorozatban hatodik éve kerítenek ünnepélyes alkalmat, hogy megmutassák, kikre büszkék, kik edzettek, teljesítettek úgy, hogy példaként állíthatók a többiek elé. Január utolsó szombatján a korábbiakhoz képest kicsit visszafogott volt a bálozók megjelenése. Pedig a kínálat remek volt, egy igazán pazar, mindent beleadó együttes, a Super Starsky ugrasztotta talpra a bálozókat, előtte meg rg-bemutató izzította a hangulatot, aztán Németh Károly, a legendás asztaliteniszező kisebbik kisfia, a Krisztián pörgette az ütőt. Jó, nem a pingpongot, hanem a xilofonét. Bravúros volt a srác! Naná, hogy vacsora utánra maradt egy izgalmas hastánc bemutató, meg DJ Hori lemezlovagolása. Micsoda hangulat volt! Közben persze azok a felnőttek is kaptak kitüntetést, akik szintén kiemelkedőt nyújtottak! Ok, ok, egy páran ezen vitatkoznak majd, de nyugi. Jövőre is lesz Sportbál!

 

HORTI GÁBOR