HORTI GÁBOR BLOG - Az andorrai srácok, sőt, 10 évre visszamenőlegesen az összes válogatott labdarúgó életében nem látott annyi pénzt, amiből ezek az elégedett, de visszafogottan okos magyar fiúk egy hónapig gazdálkodnak!

 

Még a mai napig kiráz a hideg! Pedig lassan egy hónapos a sztori! Amikor a magyar labdarúgó-válogatott szénné égett az andorrai amatőrökkel szemben! Ennél talán az volt a menőbb, amikor az egyik utánpótlás-válogatott döntetlenre hozta a Gibraltár elleni U18-as meccsét! Az ellen a Gibraltár ellen, ahol a fűút egyben a repülőtéri leszállópálya is. Ott a jobbról közeledő Airbusnak ajánlatos megadni az elsőbbséget!

 

Szóval Andorra! Mindenki alaposan kinyerítette magát, hogy azok a spanyol nyelvű fiúk a súlyos hétköznapokon nem Ferrarival rajoskodnak az M3-as autópályán, úgy, hogy gyatra vezetői tudásuk miatt a nyírlugosi főhős mocsok drága sportautójával leesett az aszfaltról. Az andorrai srácok, sőt 10 évre visszamenőlegesen az összes válogatott labdarúgó életében nem látott annyi pénzt, amiből ezek a maguktól elégedett, de visszafogottan okos magyar fiúk egy hónapig gazdálkodnak! Igen, a pék, a rendőr, a benzinkutas és a pizzafutár megcsócsálta és kiöklendte a világ elé a vérprofi magyar fodbalistákat! Akik az összes válogatott meccs előtt leterítik az ígéret földjét a köznépek elé, aztán a 90 perc alatt nem győznek alibit lóbálva menekülni a súlyos labda front elől!

 

Ez a spanyol nyelvű, néhány pohos testű fiatalból álló formáció olyan játékot pödörített a vastagon, sőt indokolatlanul vastagon megfizetett magyar fiúk elé, hogy azok sírva estek össze a tévés interjú alatt! A legnagyobb mégis a válogatott német szövetségi kapitánya volt, aki a szégyenteljes vereség után odaállt a szurkerek elé, emberkedni kezdett! Amivel még jobban heccelte őket! Inkább csendben kushadt volna, oltogatva a világ égés máglyáját! A Kazahsztánból is elűzött Storck edző olyan brutálisan ócska csapatot dobott ebbe a hitvány, fejfájásszerűen kötelező győzelemért kiáltó meccsre, hogy erre nincs magyarázat! Ahogyan a puha férfiak nyámnyilasága sem könnyen értelmezhető! Oké, ki lehet kapni bárkitől, ezt már a magyar nézők szájába rágták minden szinten. Az egész világon fejlődik a labdarúgás, nincsenek már gyenge csapatok, ezt kántálják hivatásszerűen a felkent edzők, megmondó szakik! De ilyen slampos, mocskos rossz játékkal nem lehet sokáig a fociban maradni!

 

Egy embernek sikerült mégis! Az ország számára megbukott Storck kapitány továbbra is lubickolhat a magyar szövetség minden igényét kielégítő, haverokkal barátságossá tett pezsgőfürdőjében!

 

HORTI GÁBOR