HORTI GÁBOR BLOG - A 2000-es évek elején, ha egy focista azt állította, hogy a Rubeolában játszik, csodájára jártak. Igazi legenda volt a csömöri együttes neve. Ha ide hívtak futsalozni, nagyobb tisztesség volt, mint a Real csábítása!

 

A 2000-es évek elején, ha egy focista azt állította, hogy ő a Rubeola csapatában játszik, csodájára jártak. Igazi legenda volt a csömöri együttes neve a futsalban. Ha valakit a sárga-feketékhez hívtak, nagyobb tisztesség volt, mint a Real Madrid csábítása! Ez nem csak arról szólt, hogy ebben a klubban a korszak zseniális, szellőlábú zsugabubusai tették tönkre az ellenfeleket. Több volt ez, mint a: „menjünk, aztán verjük el a szembejövőket rengeteg góllal, fincsa cselekkel, kicsit szórakozással”! Óriási és erős közösség ért össze. Aztán egyszer ennek is vége lett! Az összeomlás a pénz apadásával indult! Más csapatok hajlottak a támogató kívánságára, jöttek-mentek a néma zsoldosok, cseleztek, rúgtak, de lélek, beleélés nélkül.

 

Csömörön ragaszkodtak az egységhez, az álmaikhoz! Az ürességbe felébredés viszont súlyos örvénybe sodorta a klubot! Eljött a pillanat, amikor már jobban volt visszatartó erő a Rubeola szó, mint vonzó kihívás! Egyensúlyozás a lét-nem lét határán, kóbor lovagok ingázása. A meglévő értékek zaciba tétele lassú közeledést mutatott a megszűnés felé. Csak a nagyon bigott hívek bíztak a szebb jövőben! Addig viszont eltelt pár év csúfsággal, kiszolgáltatottsággal. Nehezen feldolgozható percek a pályán. Komoly süllyedés, sötét jövőkép, benne akár a megszűnés guillotine-ja!

 

Új vezetés érkezett! A hagyomány ismerői, részesei kézbe vették a klubot! Nem ígértek nagy, harsogó jövőt! Elkezdtek csendben, alázattal dolgozni, olyan gyerekekkel, akik helyi kötődésűek és ismerték a csapatot kiskorukból. Számukra tiszteletet adott sárga-feketében, tigrises címerrel a mellkasukon játszani!

 

Nehéz Krisztián, Maruzsi Máté, Nádasi Olivér az új generáció tagjai, mély kötődéssel a településhez, a Ruboelához! Takó Csaba, aki az elnöke a klubnak, masszív tervet vett a fejébe! Visszahozza a csapat színvonalát! Ha kell türelemmel, szorgalommal, alázattal! Az egykori futsaloshoz olyanok is csatlakoztak, - Kilik Balázs, Jávor István, Horváth Gergely - akik, annak idején maguk is a Rubeolában mozogtak! Sikeres lett a felállás, plusz az utánpótlás annyira megnőtt, hogy több mint, bíztató a jövő!

 

A bajnokságban csillogás, a következő - remélhetőleg első osztályú - szezonra biztonságos tervvel vágnak neki a Rubeolások.

 

Szép volt fiúk!

 

HORTI GÁBOR