A magyar City

HORTI GÁBOR BLOG - A kézilabdában a Telekom Veszprém olyan, mintha az utolsó nagy menetelésére készülne. Kolosszális vásárlásba kezdtek, megvették a sportág színe-javát! Nem rövidtávú gyakorlat, amibe belekezdtek.

 

Igazából kettő állapot között kanyarognék. A labdarúgó Bajnokok Ligájában a kőgazdag, szupermilliárdokban fetrengő, kicsit benzinszagú Manchester City sorozatban zúzza ki magát a nagy produkcióból. Örökösen elesnek, sosem érnek a cél közelébe, bármennyire is repedezik a páncélszekrény a dollár-, meg fontmillióktól. Bármit megtehetnek, bárkit megvehetnek, embereket adnak-vesznek, mindenre alaposan költhetnek. Manapság már az arabokkal amúgy is mély kapcsolatot ápoló Pep Guardiola is őket erősíti, bár a spanyolt utálók szerint inkább gyengíti. Az egykor világrengető taktikával fellépő tréner, aki a Barcelonából ámulatot formázott, elhagyta egy időre a melóját, aztán eszmeiségével nekivágott a világnak! Idén a csapatával, a Cityvel eljutott a legjobb 16 csapat közé, megkapták az általuk legjobban kívánt ellenfelet, a csupa ismeretlen fiatalokból álló Monacót. Nemá', hogy ezeket nem vasaljuk ki, gondolták, már a szemük előtt lebegett, a következő kör csillogása, a felsóhajtás, hogy igen, idén tuti meglesz a nagy menetelés! Benézték! Kiestek!

 

A kellemetlen égés után a klub elöljárói statáriálisan reagáltak! Ki tudja, kinek a nagy ereje miatt, de kikiabálták, hogy a nyáron kidobnak 18 játékost a klubtól! Guardiola meg írhatja a kívánságlistáját, kit akar a bandájába! Ez a kemény módszer a legegyszerűbb, legfenyítőbb erejű taktika, egyben látványos, hatásos! A klub a játékosaira nyomást gyakorol! Ki a rosseb akar eldobni magától heti 100 ezer fontos fizetést? Ennél a regulázó akciónál jobbat nem lehet alkotni! A következtetés egyértelműen súlyos demagógia, de kőkemény üzenet, az ereje jól érezhető!

 

A kézilabdában a Telekom Veszprém olyan, mintha az utolsó nagy menetelésére készülne! Kolosszális vásárlásba kezdtek, megvették a sportág színe-javát! Biztos, hogy nem rövidtávú a gyakorlat, amibe belekezdtek, de hogy brutálisan mutatós és szigorúan eltökélt, az biztos! Meglehetősen kevés az olyan menő játékos, aki egyébként még nem tagja a klubnak. A világ kézisei egyesültek a magyar egyesületben! Pluszban megcsípték a kor kiemelkedő edzőszemélyiségét, azt meg a nemzet is élvezheti, hogy a válogatott edzője is Vranjes, a veszprémi edző lesz!

 

Nagyvonalakban hasonló az irány, mint a Manchester Citynél!

 

Az eredményt várják kíváncsian!

 

HORTI GÁBOR