HORTI GÁBOR BLOG - Hiába kelepelnek sokan a magyar utánpótlás helyzetével, meg a szakemberek hiányával, a bezzegország Izland, 330 ezres népességéből egy fogorvos varázsolt világbajnoki résztvevő csapatot...

 

Nagyon megkönnyebbült a magyar labdarúgás, amikor megszabadult a ráragadó Bernd Storcktól. Az ő sztorijának a vége annyira ragacsosan vállalhatatlanra alakult, hogy a németet hosszú idő óta védők is rábólintottak a bírálatok jogosságára! Amikor egy edző belemart abba a közegbe, amelyet ő orránál fogva rángatott, hát szóval az nem a legszerencsésebb dolog! A székrekedésesként induló, a végére azért győzelmet hozó végződő feröeri meccs után Storck kajakra beleverte a csúfot a magyar közönségbe! Abba a közegbe, amely még a szégyenteljes andorrai világégés után is megtöltötte a stadiont, sőt, még a lélekölő svájci darabolást követően is szép számmal vettek jegyet a magyarok, erre még is őket ostorozta ez a szerény képességű férfi!

 

Nem az a baj, hogy ez a szürke német mennyit keresett, azt a papírt a másik oldalon aláírta valaki, tehát nem önhatalmúlag követelte a 100 ezer eurós havi apanázst. Az viszont már a tűréshatáron mozgó eset: aki rosszul nézett rá, de a munkáját szépen végezte, akkor is kirúgta! Cserébe a jó zsíros fazékhoz tolta a fiát, a haverjait, meg az egyébként germán Nulla Rudikat.

Storck a legnagyobb kárt azzal okozta, amikor a tehetséges magyar, de külföldön pallérozódó fiatal edzők írásos elképzeléseit egy laza mozdulattal letolta az asztalról, cserébe viszont semmit tett oda! Rémülten kapkodott az összeállítással, az égésnél pedig egyértelműen rátolta a felelősséget a magyar labdarúgó közegre, holott a csapat az ő személyes döntései alapján vált olyanná, amit láthatott az aggódó, később őrjöngő magyarság!

 

Egyértelmű volt, hogy Storck magától nem mond le a posztjáról, az számára súlyos pénzügyi veszteséget adott volna! Anyagilag sokkal jobban járt a lelépése árát faggató kérdésekre adott, a közös megegyezés olcsó frázisába csomagolt válaszával.

 

A vb selejtező harmadik helyezése a realitás, de a jövő hanyag eldobása végzetes! Hiába kelepelnek sokan a magyar utánpótlás helyzetével, meg a szakemberek hiányával, a bezzegország Izland, 330 ezres népességéből egy fogorvos varázsolt világbajnoki résztvevő csapatot...

 

Most meg itt egy ismeretlen, belga nyugdíjas szövetségi kapitány!

 

Megint marad a helyben járás!

 

HORTI GÁBOR