HORTI GÁBOR BLOG - A románok ellen a fő fogást sikerült felszolgálni a sikert éhezőknek! Egy régi kapcsolat csúcsosodott ki, amikor a jogos magyar győzelem után Kolozsvárról vereséggel mehettek haza a románok!

 

Csodálatos volt ez a két hét, amit a kosaras fiúk varázsoltak az irántuk hallgatag Magyarország elé. Emberségből példát, vitézségből mintát, mindeneknek ők adtak, óvatosban, az örömbe belelopva Balassi Bálint örök rímét! Ej, pedig az egész úgy indult, hogy nem lesz itt egység, a csöndes részvétel tűnt megoldás gyanánt a legjobb menekülő útnak! Vita, viszály, torzsalkodás elébb, utána, de még az Eb előtt kellemetlen felkészülési esetek feszítették az elvárást, na, most kap Ivkovics a hangos arcába, zümmögték a csendes ellenségek!

 

A horvátok elleni kezdés is őket igazolta, indult a kárörvendő szárnycsapkodás, hangos lebzselés, de ott valami megmoccant a válogatott srácokban! Annyira, hogy abból még idehaza is jutott! Odaszóltak a gólemeknek, kicsit kiverették a vizet az NBA-arcokból, tisztességesen megdolgoztatták őket, a vége persze az övék lett! De akkor is! A horvát meg a magyar kosárlabda távolsága úgy mérhető, mint labdarúgásban a magyaroknak oly durva keserűséget hozó albán Partizani a Real Madridhoz! A horvátok elleni vitézkedést még megtolták a montenegrói válogatott ellen! Ha csak a végeredményre figyel az aggódó, azt mondja, mi ebben a csoda? Vereség! Igen az, de itt is becsülettel márkáztak a srácok! A negróiak is megrendültek, de nem kerültek földre!

 

A csehek ellen végig erősen vibrált a magyar csapat! Pedig ellenük aztán eddig csak a baj jött, rossz vereség - bár mikor jó a vereség - szomorúság, bosszankodás! De most nagyot csattant az ostor, a megjósolt és nagyon óhajtott győzelem valóra vált! Végre tiszta szívből örülhetett az összes szurker! Gyönyörű volt, ahogyan egymásra talált a zajos nép és a csapat! Nemcsak a helyszínen, a tévé előtt is érzelmes nyeldeklés lett a vége! Amikor együtt élt a csarnok! A románok ellen a fő fogást sikerült felszolgálni a sikert éhezőknek! Egy régi kapcsolat csúcsosodott ki, amikor a jogos magyar győzelem után Kolozsvárról vereséggel mehettek haza a románok! A többi rész már statisztika, a spanyolok is kaptak egy kis kóstolót, a szerbeknek is benyilallt a magyar virtus!

 

Viszont a világ és Magyarország megismerhetett 12 remek, dacos fickót, akik aztán tényleg nem rezeltek be a nagy feladatoktól!

 

Köszönjük magyar férfi kosárlabda válogatott!

 

HORTI GÁBOR