HORTI GÁBOR BLOG - A tréner a szembeötlő dolgokat a maga őszinteségével elmondta. Lett is baja belőle! Az igazságtalanságból fakadó indulatában az egyik profi játékvezetőre simán rámondta a túlsúlyos alkatát.

 

Különleges egy fazon ez a Bódog Tamás! A Diósgyőr szakmai igazgatója játékosként is az átlagtól eltérő volt, hiszen karrierje magaslatán nem maradt a magyar labdarúgás melegházában, fogta magát, elment Németországba! Így a helyes leírva, a karvaly menedzserek nem őt ragadták ki megszokott pécsi közegéből. Egyszerűen adódott egy kínálkozó lehetősége, meglovagolta. Bódog Tamás itthon nem a pengeségéről volt híres, viszont a Bundesligában hírhedtté vált kőkeménysége, elszántsága, küzdeni akarása miatt. Ennyi bőven elég a germánoknak, ha azt látják, hogy emberük nem egy beszari típus, azonnal kalapot lengetnek neki, vagy legalább nem savazzák, elfogadják!

 

Edzőként sem riadt vissza a nagy kihívásoktól! Elsőre beleállt egy nagy biznisz kirakatcsapatába, a Reb Bull Lipcse másodedzőjeként karaktereset alkottak Zorniger vezetőedzővel. Aztán ahogyan lenni szokott, hiába a szép mutató eredmény, mehettek tovább. Dániában, nem egy falusi csapatnál, a Bröndbynél melózott, majd sokak megdöbbenésére eljött a kiszámítható, nem túl izgalmas országból. Bevállalta a süllyedő félben lévő Diósgyőr csapatát. Majd ott rendet rak.

 

Belehúzott, rengeteg változtatott! Leszoktatta a játékosokat a rossz étkezésükről, feljavította őket kondicionálisan, átformálta a csapat életét! Az eredmények gyakran szépen jöttek, de kapott arcba is Bódog Tamás. A tréner a szembeötlő dolgokat a maga őszinteségével elmondta. Lett is baja belőle! Az igazságtalanságból fakadó indulatában az egyik profi játékvezetőre simán rámondta a túlsúlyos alkatát. Ami még igaz is volt, de eddig senki sem merte szóvá tenni! Hivatalból szankcionálták, a tábor meg közben csöndben hümmögött: igaz, igaz, a kolléga tényleg pohos. Az önmaguktól beájult, hipszter, zselésfejű, tintatartóvá tetovált labdarúgó arcokat szemrebbenés nélkül a fakóba száműzte, ha látta, hogy a férfi nem rakja oda magát úgy, ahogyan kellene, meg amit a híre hozott! Bódog ezt is kipakolta! Érthetően beszélt, arról, mennyire tesz ő arra ki mekkora sztár a csapatában! Ha nem dolgozik, ne is egyék! Az első csapat keretéből tutira ne!

 

A legfrissebbel is szétcsapott egy nagy pocsolyát! Kijelentette: a magyar fiatalok lusták, motiválatlanok, használhatatlanok. Ez is bőven igaz! Persze említett kivételeket, de ők csak erősítik a szabályt!

 

Meglepődve kapkodja a fejét a magyar labdarúgó társadalom a szokatlanul őszinte hang hallatán!

 

Már megérte, hogy Bódog Tamás Magyarországra érkezett!

 

HORTI GÁBOR