A kerékpáros szakosztály 1999. januárjában alakult, az alábbi célkitűzésekkel:

  • Az ifjúság sportszeretetre, mozgásigényre való nevelése.
  • Kultúrált elfoglaltság biztosítása a fiatalság körében.
  • Részvétel a Magyar és Nemzetközi Kerékpáros verseny rendszerben.
  • A sportág számára utánpótlás nevelése, versenyzők felfedezése, kinevelése.

Ebben a szellemben működik a szakosztály több mint 15 éve. Sikerült bajnokokat nevelni szinte minden korosztályban. A szakosztály a legfiatalabbaktól kezdve (8-10 évesek), felnőtt korig nevel versenyzőket. A taglétszám jelenleg 30 fő.

Friss infók az egyesület honlapján, és közösségi oldalán található:

http://www.csomor-kerekpar.hu/

www.facebook.com/CubeCsomor

Visszaemlékezés 2009-ből:

Csömör KSK - ELIT

Kialakítottunk egy 8 fős Elit csapatot, akik Magyarországon, példaértékűen mind a legmagasabb kategóriában fognak versenyezni 2009-ben.

Leigazoltuk Bogár Gábort, aki versenyzése mellett egyben csapatkapitánya és edzője is az eliteknek. Legkiemelkedőbb versenyzőnk Juhász Zsolt, aki 2009-ben debütál a felnőtt kategóriában, célja ebben az évben eredményeivel bekerülni a 2010-11-es Olimpiai kvótafutó válogatottba.

Elit csapat tagjai: Bogár Gábor, Juhász Zsolt, Szatmáry András, Balogh Attila, Kemecsei Zsolt, Csóka Gergő, Fibecz Zsolt, Puskás Dávid, Valter Tibor.

Csömör KSK - JUNIOR

Nagy hangsúlyt fektetünk továbbra is az utánpótlás nevelésre, 2009-ben 11fős a Junior csapatunk akik U11-U19-es kategóriákban fognak versenyezni ebben az évben. Közülük legkiemelkedőbbek az U19-es Csielka Márk és Bucsányi Brúnó, akik már az elit felnőttekkel edzenek, és reményeink szerint a hazai Junior mezőny legkiválóbbjai között lesznek.

Junior csapat tagjai: Bucsányi Brunó, Csielka Márk, Pichler Zsolt, Erdélyi Attila, Horváth Ádám, Nagy Dániel, Berta Benjamin, Bucsányi Henrietta, Valter Attila, Sarkadi Ádám, Kovács Dániel.

Csömör KSK - HOBBY

Harmadik a Hobby csapat, ebbe a kategóriába tartoznak a nem elit mezőnybe nevező versenyzőink, továbbá a csapat lelkes támogatói és azon versenyzőink szülei, akik szeretnek kerékpározni és hobby kategóriákban versenyezni.

Hobby csapat tagjai: Janda Zsolt, Zámbori Miklós, Nagy László, Nagy Olivér, Kovács Péter, Gagyi Zoltán, Dr.Simonyi Ákos, Sarkadi Tamás, Kovács Károly, Bucsányi Róbert, Bucsányi Zsuzsanna.

2014-es rövid beszámoló

A Csömör-Cube a mountain-bike szakág utánpótlás képzésében vesz részt, hazai és külföldi versenyeztetésre, új tehetségek felfedezésére koncentrál az egyesület. Jelenleg 20 fiatallal foglalkozik, akik rendszeresen indulnak versenyeken. A Csömöri csapat szinte minden versenyen az összes kategóriában dobogóra tud állni. Ez a rendszeres edzésprogramnak, a remek edzői munkának, a biztos szerviz háttérnek köszönhető, melyhez Csömör Nagyközség Önkormányzata, és a jelenlegi szponzorok, nevesül a Shimano és a Cube kerékpárok hazai forgalmazója járul hozzá nagyban.  A sikereket látván a Magyar Kerékpáros Szövetség is beszállt a támogatói körbe az edzőtáboroztatás megszervezésével,  illetve a versenyeztetés anyagi hátterét biztosítva. Szintén a sikereknek köszönthetően az MKSZ által kiírt műhelytámogatási forrásokra is rendszeresen tudnak eredményesen pályázni.

 A Csömöri csapat tagjainak nagy része a Magyar Kerékpáros Szövetség utánpótlás válogatottjában versenyez, két legkiemelkedőbb versenyzőnk Megyaszai Lilla és Erdélyi Attila. Megyaszai Lilla többszörös magyar bajnok, korosztályában jelenleg a világ legjobb ötven női mountain bike versenyzője között, Erdélyi Attila pedig U19 kategóriában a legjobb száz versenyző között van.

Megyaszai Lilla és Erdélyi Attila az idei évben két világkupán indulnak, versenyeznek az Európa Bajnokságon Németországban, illetve ők képviselik Magyarországot a Kínában megrendezésre kerülő Ifjúsági Olimpián is.  

Nagy reményeket fűzünk a fiatalabb korosztályba tartozó Valter Attilához, aki a külföldi versenyeken is rendszerint dobogós helyet szerez, illetve a magyar mezőnyben kiemelkedően teljesít. Siker sorozatunkat az erős szakmai háttérmunkán túl a csapatszellem, összetartás, a szülői támogatás, és a biztos anyagi háttér működteti.

A Csömöri Bringafesztivál helyszínéül szolgáló bringapálya nem jött volna létre, ha nincs a Csömör-Cube Kerékpáros Egyesület. A pályaútvonalak kijelölése, a pálya útvonal jelző táblácskák kihelyezése, a szekciók kijelölése Valter Tibor, az egyesület vezetője és Csóka Gergő, edző irányítása alatt az egyesületi tagok, a községgondnokság, családtagok, barátok, önkéntesek munkájának eredménye.

Kapcsolat: csomorkerekpar@gmail.com

http://www.csomor-kerekpar.hu/