Nem sziporkázott nagypályás focicsapatunk hazai pályán a megye II-es bajnokság 20. fordulójában, de az utolsó pillanatban szerzett góllal végül nagy nehezen kiharcoltuk a győzelmet az október közepe óta nyeretlen Vác-Deákvár SE ellen.

 

A hét utolsó napjának délutánján focistáink bajnoki találkozójával kezdődött a csömöri szupervasárnap, amikor egymás után lépett pályára hazai környezetben nagypályás focicsapatunk, majd férfi és női kézicsapatunk. Előzetesen a három ponttal számoltunk a Vác-Deákvár SE elleni meccsen, mert a játékuk alapján fokozatosan javuló formában vannak fiaink és egyúttal arcpirítóan rossz szériában a vendégek, hiszen október közepe óta minden fellépésüket elveszítették. Az időnként kavargó szélben zajló összecsapás első félideje viszonylag kiegyenlített csatát hozott, nem játszott alárendelt szerepet a tiszta narancssárgában játszó vendégegyüttes. Husz Attila révén eljutottunk egy kapufáig, de sokszor nem forogtak veszélyben a kapuk.

 

A fordulás után aztán hamar felpörögtek az események: a 47. percben Várkonyi betört a tizenhatoson belülre, ahol csak szabálytalanul tudták megállítani. Büntetőhöz jutottunk, azonban hiába könyvelték el sokan a vezetést, házi gólkirályunk, Tihanyi a kapu fölé lőtt 11 méterről. Néhány perccel később azonban javította saját hibáját és egy jobboldali beadás után kilőtte a bal felső sarkot, a stukkolásba csak beleérni tudott az ellenfél kapusa. A folytatásban nem erőltettük túl a támadásokat, kicsit ráültünk az eredményre, ez pedig ezúttal sem szült sok jót. A 75. percben egy vendégkontra végén szabálytalanság árán állítottuk meg a Pest megyei "oranje" támadását és nemcsak emberhátrányba kerültünk Szálas kiállítása után, de az ellenfél büntetőből egyenlíteni is tudott. A hajrában mindent egy lapra tettünk fel: pályára lépett a két rutinos róka, Jávor és Takó, majd hiába volt egy ordító ziccere a látogatóknak, nem találtak a kapuba, a ráadás perceiben mi viszont nem hibáztunk, Tihanyi a kapu torkában gólpasszal szolgálta ki Várkonyit, aki a hálóba terelte a labdát! Kis híján elszórakoztuk a három pontot, de végül nem kis izgalmak után bevittük a kegyelemdöfést és megszereztük a győzelmet, így már a 9. helyen hasítunk.

 

LABDARÚGÁS, MEGYE II, ÉSZAK-CSOPORT, 20. FORDULÓ
Csömör KSK – Vác-Deákvár SE 2–1 (0–0)
2017. március 26. vasárnap, 15.00
Csömöri Szabadtéri Sportközpont
Gólszerzők: Tihanyi (55.), Várkonyi (92.) ill. Mózes (76.)

 

Szurkoljunk együtt csapatainknak!