Továbbra is számít a csömöri Horti Boglárkára Markó Edina szövetségi kapitány a magyar női fociválogatott keretében. A lányok egy törökországi nemzetközi tornával készülnek a tavaszi feladatokra, többek között a kiélezett Eb-selejtezőkre.

 

Markó Edina szövetségi kapitány csapata márciusban egy törökországi nemzetközi tornán készül a tavaszi Eb-selejtezőkre. A felkészülési torna után a két legnehezebb ellenféllel mérkőzik meg: előbb itthon, az Illovszky Rudolf Stadionban fogadja Izlandot, majd Svédországba utazik. A női válogatott legfontosabb célja a felkészülési időszakban, hogy az áprilisban folytatódó Eb-selejtező sorozatra a lehető legjobb állapotban legyen a csapat, ezért a kisebb sérüléssel küszködő Jakabfi Zsanett és Zeller Dóra is a klubjában folytatja a munkát és készül a tavaszi rajtra. A Ferencváros kapusa, Samu Anna a csapat edzőtáborában térdszalaghúzódást szenvedett, így ő sem utazik március elején Törökországba, ahol Markó Edina együttese egy nemzetközi tornán szerepel majd: Venezuela, Hong Kong és Románia lesznek az ellenfeleink.

 

– A felkészülési tornák arra is lehetőséget adnak, hogy minden szóba jöhető játékost megnézzünk. Itt még nem akkora a tét, mint a selejtezőkön lesz, azokat a kerettagokat is kipróbálhatjuk, akik eddig kevesebb lehetőséget kaptak, vagy még nem léphettek pályára a válogatottban – mondta Markó Edina szövetségi kapitány az mlsz.hu-nak. – Sokat segít, hogy az U19 velünk egyidőben, szintén Törökországban, tőlünk nem messze fog edzőtáborozni, így Turtóczki Sándor szövetségi edzővel megbeszéltük, hogy lesznek olyanok, akik mindkét csapattal tudnak készülni. Többek között azért is választottuk ezt a tornát, mert komoly erőt képviselő csapatokkal mérkőzhetünk meg, akikkel ráadásul ritkán van lehetőség találkozni. Mivel a bajnokság még szünetel, nem lesznek topformában a lányok, a torna előtt csak egy Magyar Kupa-fordulóban szerepelhetnek a hazai klubokban szereplők. Most szeretném felmérni, ki milyen állapotban van, mert áprilisban már nem lehet mellébeszélni.

 

Meghívót kapott most a csömöri Horti Boglárka, Németh Hanna, Fáradi-Szabó Edina, Magyarics Zoé és Nagy Ágnes is, akik eddig nem tartoztak a szűk kerethez, illetve ott van a csapatban Pusztai Sára, az Eb-selejtező elitkörre készülő U19-es együttes csapatkapitánya.

 

A válogatott április 10-én hazai pályán fogadja Izland csapatát, majd Svédországba utazik. Az Eb-selejtezőben ezeken kívül vár még rá egy Lettország elleni idegenbeli és egy Szlovákia elleni hazai forduló.

 

A magyar felnőtt női labdarúgó-válogatott kerete:
kapusok:
Bíró Barbara (Haladás-Viktória FC)
Szőcs Réka (MTK Hungária FC)
védők:
Csiki Anna (Ferencvárosi TC)
Horti Boglárka (Haladás-Viktória FC)
Kovács Laura (ETO FC Győr)
Mosdóczi Evelin (Ferencvárosi TC)
Németh Hanna (Indiana University Athletics)
Papp Dóra (MTK Hungária FC)
Pinczi Anita (MTK Hungária FC)
Szabó Viktória (Ferencvárosi TC)
Turányi Lilla (MTK Hungária FC)
középpályások:
Csányi Diána (MTK Hungária FC)
Csiszár Henrietta (FC Bayer 04 Leverkusen)
Farádi-Szabó Edina (MTK Hungária FC)
Fenyvesi Evelin (Ferencvárosi TC)
Kocsán Petra (Ferencvárosi TC)
Magyarics Zoé (MTK Hungária FC)
Pusztai Sára (Ferencvárosi TC)
Rácz Zsófia (Haladás-Viktória FC)
támadók:
Nagy Ágnes (MTK Hungária FC)
Németh Loretta (MTK Hungária FC)
Süle Dóra (ETO FC Győr)
Vágó Fanni (Ferencvárosi TC)
Zágor Bernadett (SKN St. Pölten)

 

Sok sikert, lányok!