Férfi futsalválogatottunk egy döntetlennel és egy vereséggel zárta két grúziai felkészülési mérkőzését, ahol az RFC Csömör kapusa, Varsányi Áron képviselte a csömöri színeket. Turzó József szövetségi kapitány büszkén értékelhetett.

 

Idei utolsó két mérkőzésére utazott el férfi futsalválogatottunk Grúziába, ahol először kedden délután lépett pályára felkészülési mérkőzésen a házigazdák ellen. A hazaiak három honosított brazil játékossal, valamint egy BL-győztes kapussal álltak fel, és igazolták az utóbbi egy-két évben szerzett jó hírnevüket: gyors, dinamikus játékkal rukkoltak elő és 3-2-re nyertek.

 

– Nagyon tanulságos mérkőzést játszottunk, idei ellenfeleink közül egyértelműen a grúz az egyik legerősebb csapat, a mai meccsen a honosított játékosaik jelentették a különbséget számukra – értékelt a mérkőzés után Turzó József szövetségi kapitány. – Picit mi is tompábbak voltunk, mint korábbi meccseinken, ez kicsit megbosszulta magát, az ütemkéséseinket, lemaradásainkat a gyors játékosaik rendre kihasználták. Voltak jó dolgaink támadásban, főleg a második félidőben nagyon sok helyzetet dolgoztunk ki, de a grúzok kapusa jól védett, csak kétszer sikerült bevennünk a kapuját. Az ilyen meccseket meg kell tanulnunk legalább döntetlenre hozni, ez is a tanulási folyamat része.

 

 

A szerdai találkozón nehézséget okozott, hogy Dróth Zoltán és Tar Tamás sérülés miatt nem vállalhatta a játékot, míg Boromisza Dániel a találkozó elején sérült meg. A magyar válogatott a nehézségek ellenére rendkívül éretten, taktikusan, fegyelmezetten játszott, és nemcsak a védekezésünk működött jól, hanem támadásban is nehézségeket tudtunk okozni a nagyszerű játékosokból álló grúz csapatnak. A második féldiőben a grúz csapat játszott veszélyesebben, de a mieink kiváló védekezését nehezen tudták feltörni a hazaiak, amikor ez sikerült, a remekül védő Varsányi Áron akadályozta meg őket a gólszerzésben. Az első játékrészben kialakult eredmény a végső dudaszóig nem változott, 2-2-es döntetlennel zárult a futsalválogatott évzárója.

 

– Büszke vagyok a játékosokra, mert ezer sebből vérzett a csapatunk, de óriási szívvel játszva sikerült kijavítanunk a tegnapi hibáinkat, és a taktikai utasításokat maximálisan betartva döntetlenre hoztuk a találkozót egy nagyon erős grúz válogatott ellen – nyilatkozta a mérkőzést követően a szövetség honlapjának Turzó József szövetségi kapitány.

 

Barátságos mérkőzések Grúziában:
december 4. kedd, 16.30
Grúzia – Magyarország 3–2 (1–1)
december 5. szerda, 16.30
Grúzia – Magyarország 2–2 (2–2)

 

Szép volt, fiúk!