Kerékpár

Újabb csömöri olimpikon

Alig kezdődött el, annyi már megállapítható, hogy izgalmas, sűrű és sikeres a 2021-es éve a csömöri profi bringásnak, Valter Attilának: az újabb Giro d'Italia-kaland után nyáron jöhet az olimpia! A szövetség döntése alapján ő utazhat Tokióba.

Az országúti kerékpárosok szövetségi kapitánya, Dér Zsolt meghívására az utánpótlás-válogatott kerete ismét elfoglalta a mátraházi edzőtábort. A srácokhoz csatlakozott néhány felnőtt, többek között a Cube-Csömör bringása, Sylvester Balázs is.

A hajdúsági Nagyhegyesen megrendezett VI. Balla Viktor Emlékversennyel itthon is elrajtolt az országúti bringások szezonja. A Cube-Csömör színeiben Schmidel Regina roppant izgalmas sprintbefutó végén ötödikként ért célba.

Kitűnő időjárási körülmények között készül a szezonra a Kanári-szigeteken a Valter Tibor vezette Cube-Csömör hegyibringáscsapata. A teljesítménymutatók alapján a festői környezetben nagyon jó úton jár a csapat.

Újabb három törökországi versennyel folytatódott a szezon a csömöri hegyikerékpárosoknak: Schmidel Regina, Sylvester Balázs és Takács Valent Márk is háromszor pattant nyeregbe négy nap alatt - több top10-es eredményre is büszkék lehetnek a srácok.

Az UAE Touron való bemutatkozása után és a Katalán körversenyen indulása előtt a csömöri bringás, Valter Attila az ES Bringa podcastjében mesélt a debütálásáról az FDJ-ben, illetve arról is szót ejtett, hogy áll a francia nyelvtanulással.

A Cube-Csömör három bringása is meghívást kapott az U17-U19-es korosztály számára szervezett ötnapos mátraházi edzőtáborba, ahol kőkemény etapok és versenyszimulációk jellemezték a hetet. A srácok munkáját Valter Tibor is segítette.

Elérkezett az év első válogatott kerethirdetésének az ideje az utánpótlás bringásoknál. A szövetségi kapitányok döntésének értelmében a hegyikerékpáros és az országúti szakágban is kijelölésre került a névsor, amelyen több csömöri tehetség is szerepel.

Az idei versenyszezon Törökországban, egészen pontosan Alanya környékén kezdődött csömöri hegyikerékpárosainknak, akik közül Schmidel Regina és Sylvester Balázs három nap alatt három viadalon is nyeregbe pattant.

Bemutatkozott új World Tour-klubjában és rögtön a csapat legjobbjaként zárt a csömöri bringás, Valter Attila, aki az Egyesült Arab Emirátusok körversenyén a francia Groupama-FDJ színeiben a 39. leggyorsabbként fejezte be a viadalt.

Több önerős és számos pályázati forrással támogatott beruházás előkészítése zajlott a téli időszakban Csömörön. Hamarosan megkezdődik a Szabadság úti M0-s felüljárón a Magtár utcára vezető kerékpárút építése, 85% pályázati és 15% önerős finanszírozásban.

Elindult a Magyar Kerékpáros Szövetség által életre hívott ELIT10 pilotprojekt, amely által több csömöri versenyző is eszköz-, menedzsment- és PR-támogatáshoz juthat. Schmidel Regina mellett Lovassy Krisztián és Szatmáry András is tagja a programnak.

Oldalak