Kerékpár

Debreceni éremhalmozás

A debreceni VeloParkban rendezték meg a cyclocross Magyar Kupa 3. fordulóját, amelyen a Cube-Csömör bringásai közül öten is dobogós helyezéssel térhettek haza. Egy arany- és egy bronzérem mellett hárman is másodikként zártak.

Hétvégén Nagyszombaton, a GP Trnava C2-es cyclocross megmérettetésen szálltak nyeregbe a Cube-Csömör bringásai. Az elit hölgyeknél Schmidel Regina és Bungyis Panna is a legjobb húszban végzett, és pontszerzőként zárt.

Szépen gyűjtögették bringásaink a magyar világranglistapontokat Szlovákiában, ahol néhány napon belül két UCI-kategóriás cyclocross versenyt is rendeztek a Pozsony és a magyar határ közötti fekvő Somorján.

Hétvégén Temesváron rendeztek C1-es besorolású nemzetközi cyclocross viadalt, ahol szép számmal álltak rajthoz magyar kerekesek. A csömöriek közül Schmidel Regina ezüstérmet gyűjtött be a női elit mezőnyben!

Továbbra is kiváló formában versenyez a csömöri Vas Barnabás, aki legutóbb a belga Nielben rendezett Telenet Superprestige-sorozat Jaarmarktcross cyclocross viadalán pattant nyeregbe. A juniorok között karnyújtásnyira volt a dobogótól.

Bravúrosan szerepelt a Belgiumban rendezett cyclocross Európa-bajnokságon utánpótlás-válogatott kerékpárosunk, Vas Barnabás, aki a juniorok futamában hajszálnyi különbséggel, mindössze három másodperccel maradt csak le a dobogóról!

Halmozza a kiváló nemzetközi teljesítményeket a Cube-Csömör bringása, Vas Barnabás, aki legutóbb a C1-es besorolású, kultikus Koppenbergcross belgiumi cyclocross versenyen ért célba negyedikként a junior korosztályban.

A cyclocross Világkupa negyedik állomásán, a belgiumi Maasmechelenben is rajthoz állt a Cube-Csömör bringása, Vas Barnabás, aki nagy csatában az előkelő nyolcadik helyen végzett a juniorok nemzetközi futamában.

A főváros szélén, Kamaraerdőben rendezték meg a Cyclocross Challenge idei második állomását, ahol a Cube-Csömör bringásai közül öten is rajthoz álltak. A mieink két ezüst- és két bronzérmet nyertek ebben a fordulóban.

Újabb C2-es besorolású nemzetközi cyclocross versenyen brillírozott a Cube-Csömör bringása, Vas Barnabás. Az ifjú tehetség a hollandiai Nacht van Woerden viadal villanyfényben rendezett juniorfutamában állhatott dobogóra.

Öt csömöri bringás is rajthoz állt Csehországban az október 23-i cyclocross Világkupán: név szerint az ifjúságiaknál Bungyis Panna, a junioroknál Vas Barnabás, az U23-as korosztályban Takács Valent Márk, az elitben Schmidel Regina és Sylvester Balázs.

Október 21-23. között Debrecenben rendezték meg a legjobb hazai utánpótlásbringások országúti edzőtáborát, amelyen több csömöri tehetség is részt vehetett. A csapatépítő tábor egy kerékpársportot népszerűsítő programot is tartogatott.

Oldalak