Kerékpár

Aranyak a miskolci sárban

Miskolcon folytatódott a Kometa Cyclocross Challenge, ahol az időjárás is partner volt abban, hogy izgalmas versenyt láthassanak a szurkolók. A Cube-Csömör versenyzői közül Schmidel Regina és Takács Valent Márk nyert, Sylvester Balázs másodikként zárt.

A cyclocross MK első két fordulójának legeredményesebb fiataljai részt vehettek a Szlovák CX Kupa 4. és 5. fordulóján Kistapolcsányban. A magyar versenyzők közül többek között a Cube-Csömör színeiben Takács Valent Márk is a dobogón ünnepelhetett.

A Cube-Csömör két válogatott bringása is rajthoz állt a Temesvárott megrendezett Lunca Timisului nemzetközi cyclocross versenyen. Schmidel Regina és Sylvester Balázs egyaránt remek napot fogott ki és ezüstérmet vehetett át.

Az olasz országúti kerékpáros körverseny főszervezője Giro d'Italia Criterium Expo 2020 Dubai néven szervezett kritériumversenyt az Egyesült Arab Emírségek legismertebb városában. A viadalon a csömöri Valter Attila nyerte a legaktívabbnak járó különdíjat!

Iszkaszentgyörgy adott otthont az idei második cyclocross Magyar Kupa-fordulónak, ahol a szervezők az egész pályát beköltöztették a kastélypark területére. A festői környezetben mindkét csömöri bringás a dobogó legtetejére állhatott.

Hivatalosan is bemutatták a 2022-ben Budapestről rajtoló 105. Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny magyarországi szakaszait. Az eseményről természetesen nem hiányozhatott a csömöri rózsaszín trikós sztár, Valter Attila sem.

Újbudán rendezték a Kometa Cyclocross Challenge második futamát, ahol kihívásokkal teli pályán versenyezhettek az indulók. Sylvester Balázs dobogóra állhatott az elit férfiak között, Takács Valent Márk nem fejezte be a versenyt az U19-eseknél.

Az idény végét kitolva, a magyar kerékpárklubok egy kétnapos szerbiai utánpótlásversenyen vettek részt a Vajdaságban. Az U17-es és U19-es versenyzők között két csömöri tehetség is rajthoz állt a Vojvodina Race elnevezésű versenyen.

A belga határ mellett fekvő franciaországi Roubaix adott otthont a 2021-es pályakerékpáros világbajnokságnak, ahol a férfi scratchben a csömöri Lovassy Krisztián képviselte a magyar színeket. Nagy küzdelemben végül a 17. helyen zárt bajnokunk.

Hétvégén egy év kihagyás után visszatért a cyclocross élet Kazincbarcikára. A kellemes őszi időben, megújult izgalmas pályán rendezték a XI. KolorCross Magyar Kupa-futamot, amelyen két csömöri bringás tehetség is a dobogó második fokára állhatott fel.

A Cube-Csömör hegyibringásai a Vértes Erdő Maratonon töltötték a hétvégét, ahol letarolták a mezőnyt. Szinte a rendezők teljes nemesfémkészletét magukkal hozták Fejér megyéből: három arany-, két ezüst- és két bronzérem került a zsákba.

A svájci Grenchen adott otthont a 2021-es pályakerékpáros Európa-bajnokságnak, ahol többek között a csömöri Lovassy Krisztián is képviselte a magyar színeket. Bajnokunk a madisonban, a scratchben és a pontversenyben is nagyot hajtott.

Oldalak