Kerékpár

Háromból három

Az idei versenyszezon Törökországban, egészen pontosan Alanya környékén kezdődött csömöri hegyikerékpárosainknak, akik közül Schmidel Regina és Sylvester Balázs három nap alatt három viadalon is nyeregbe pattant.

Bemutatkozott új World Tour-klubjában és rögtön a csapat legjobbjaként zárt a csömöri bringás, Valter Attila, aki az Egyesült Arab Emirátusok körversenyén a francia Groupama-FDJ színeiben a 39. leggyorsabbként fejezte be a viadalt.

Több önerős és számos pályázati forrással támogatott beruházás előkészítése zajlott a téli időszakban Csömörön. Hamarosan megkezdődik a Szabadság úti M0-s felüljárón a Magtár utcára vezető kerékpárút építése, 85% pályázati és 15% önerős finanszírozásban.

Csúszik ugyan Valter Attila bemutatkozása új csapata, a Groupama-FDJ francia országúti kerékpáros klub színeiben, az UAE Tourt, az év első többnapos World Tour-viadalát a csömöri bringás azonban még az eredetinél is szebb premiernek szánja.

A spanyol üdülősziget, Mallorca káprázatos szerpentinjein edzőtáborozik a Cube-Csömör bringáscsapata. Juhász Zsolt edző vezetésével 16 napot tölt a hegyekben a társaság, ahol komoly tesztek várnak a mieinkre a nyeregben.

Hatszor mászta meg az Everestet, ezer órát ült nyeregben és 34 ezer kilométert tekert. Nem életében összesen, hanem 2020-ban! Megnyerte a magyar Tourt, indult a Giro d’Italián, idén pedig új profi szerződéssel vág neki az évnek. Valter Attila a Kontrában.

Egy új helyszínen, a Fejér megyei Iszkaszentgyörgyön zárult a bringások téli cyclocross kupaszezonja. Az U19-eseknél ismét nyert Takács Valent Márk, a sorozat verseny utáni eredményhirdetésén pedig voltak további csömöri érdekeltségek is.

Valter Tibor csapatvezető hivatalosan is kihirdette a Cube-Csömör MTB Team 2021-es versenyszezonra nevezett keretét. A feltörekvő, fiatal bringások közül többek között Sylvester Balázs és Vock Mátyás is Csömörön folytatja felfelé ívelő pályafutását.

Újabb komoly sportdiplomáciai sikert aratott Csömör: 2016 után idén ismét településünk adhat otthont a hegyibringások országos bajnokságának! A Csömöri Bringafesztivál keretein belül rendezendő rangos versenyre egy héttel az olimpia előtt kerül majd sor!

Csömör büszkesége, Valter Attila a 2020-as Tour de Hongrie országúti kerékpárverseny zárószakaszán talpra ugrasztotta az országot, a 63. Év Sportolója Gálán pedig bekerült Az év sportpillanata-díj legjobb három jelöltje közé! Gratulálunk!

A feszített tempót diktáló bringásoknál a farkasordító hidegben Miskolcon rendezték meg a cyclocross országos bajnokságot. Csömöri színekben ketten is dobogóra állhattak: Takács Valent Márk nyert, Schmidel Regina ezüstérmet szerzett.

A 2021-es évet már a Groupama-FDJ francia országúti kerékpáros klub mezében kezdheti a csömöri bringás csillag, Valter Attila. A csapat már be is mutatta idei szerelését, amelyen a gall nemzeti színek dominálnak.

Oldalak