Kerékpár

Meggyógyítja a hegy

Valter Attila egy szempillantás alatt robbant be a világ kerékpáros élvonalába, amikor 2021-ben átvette a Giro d'Italia összetett vezetőjének járó rózsaszín trikót. A Telex készített egy dokumentumfilmet, amely bemutatja a csömöri hegyimenő mindennapjait.

Június első hétvégéjén került megrendezésre a IV. Tour de Mátra kétnapos országúti kerékpárverseny, amelynek mezőnye Gyöngyösről indult és a Kékestetőre tartott. A Cube-Csömör versenyzői közül többen is remekeltek.

Az elmúlt hétvégén Miskolc kertvárosi részen, Görömbölyön folytatódott a Borsod MTB Series. A népes különítménnyel utazó csömöri bringások a különböző korosztályokban három arany-, négy ezüst-, és egy bronzéremmel zártak!

A Csömöri Bringafesztivál idén is - ezúttal pünkösdvasárnap - a kistérségi kerékpáros körtúrával zárult, amelyen rendkívül lelkes brigád tekerte végig a közel 70 kilométeres távot. A legtapasztaltabb bringás idén egy 78 éves "fiatalember" volt.

Az elit nőknél Bokros Csenge Anna, a férfiaknál pedig a címvédő Palumby Zsombor diadalmaskodott a 12. Csömöri Bringafesztivál MTB XCO C2 Magyar Kupa-futamán, de a Cube-Csömör kerékpárosai is szépen termeltek.

A 12. Csömöri Bringafesztivál 0. napján, pénteken egész nap pörögtek a kerekek a Bulgárkertben: a Diákolimpia országos döntőjében az XCC- és a pumpaverseny legjobbjai is dobogóra állhattak.

Rendhagyó időpontban, különleges programokkal újra itt a Csömöri Bringafesztivál: május 17-én pénteken Diákolimpia, szombaton nemzetközi XCO-verseny, vasárnap pedig kistérségi kerékpáros körtúra! Bringaszerviz, pumpaverseny, triál show!

 

Hangonyban folytatódott az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő Borsod MTB Series. A népes különítménnyel utazó csömöri bringások a különböző korosztályokban négy arany-, két ezüst-, és egy bronzéremmel zártak!

Vasárnap rendezték a Liege-Bastogne-Liege klasszikus egynapos országúti kerékpáros viadalt, amelyen a csömöri bringás, Valter Attila is rajthoz ált a holland Visma-Lease a Bike színeiben. Olimpikon kerékpárosunk a 40. helyen zárt.

Miskolcon kezdődött az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő idei Borsod MTB Series. A népes különítménnyel utazó csömöri bringások a különböző korosztályokban három arany-, három ezüst-, és egy bronzéremmel zártak!

Március végén került sor a már hagyományosnak nevezhető Kometa-BringaSport edzőtáborra, amelyre a hazai kerékpáros utánpótlásképzés legjobbjai kaptak meghívást. A csömöri fiatalok közül többen is képviselték klubunkat.

A csömöri Valter Attila hivatalosan is bejelentette, hogy elindul a májusi Giro d'Italia országúti kerékpáros körversenyen. A magyar bajnok a közösségi oldalán tett ki egy képet az "Amore Infinito" (végtelen szerelem) és az "Irány a Giro" felirattal.

Oldalak