Kerékpár

Hősiesen végighajtotta az olimpiát

Az utolsó hegyig a főmezőnnyel tekert a csömöri országúti kerékpáros, Valter Attila minden idők legerősebb olimpiai mezőnyében. A pokoli hajrában lemaradt és bár áttekert a célvonalon, az olimpia oldala szerint hivatalosan nem fejezte be a versenyt.

A csömöri Valter Attila már Japánban készül a szombati versenyre, országúti kerékpárosunk nem fogalmaz meg elvárásokat magával szemben, de szeretné kihasználni, hogy a tokiói olimpia országúti mezőnyversenye három hegymenetet is magában foglal.

Lezajlott a Visegrád 4 Kerékpárverseny: a Valter Attila által elindított magyarországi szakasz után Szlovákia, majd egy hét különbséggel Csehország és Lengyelország volt a sorrend. A csömöriek közül Sylvesterért, Szatmáryért és Vockért szoríthattunk.

Több szempontból is történelmi volt az idei Csömöri Bringafesztivál: a rekordszámú nevező, az először megrendezett XCC ob és az utánpótlásközpont alapkőletétele is emelte a hétvége fényét! Ráadásul három csömöri aranyérem is született a Bulgárkertben!

Az ünnepélyes körülmények között elhelyezett időkapszulával hivatalosan is letették a Csömöri Bringaközpont és Bringaakadémia alapkövét, majd az XCC (Short Track) országos bajnoksággal kezdetét vette az idei Bringafesztivál!

Július 16-án, pénteken és július 17-én, szombaton ismét hazánk legjobb hegyibringásainak szurkolhatunk a Bulgárkertben rendezendő országos bajnokságon, közben pedig a fesztiválprogramokon lazíthatunk! Aktuális programunk ide kattintva olvasható!

Az oroszországi Szentpétervár adott otthont a 2021-es Pályakerékpáros Nemzetek Kupája (Világkupa) 2. fordulójának. Az eseményen négy magyar kerékpáros is érdekelt volt, köztük a csömöri Lovassy Krisztián omniumban indult.

A Giro d'Italián aratott sporttörténelmi siker és a tokiói olimpiára utazás előtt is a hazai sportsajtó fókuszába került a csömöri kerékpáros, Valter Attila, aki egymás után adta az interjúkat a különböző médiumoknak. Lapszemle.

A szlovéniai Kids Tour országúti kerékpárversenyen nyolc európai országból csaknem 300 versenyző indult. A három szakaszból álló viadalon a magyar válogatott szerelésében a Cube-Csömör tehetségei, Feldhoffer Bálint és Tóth Márkó is rajthoz állt.

Népes különítmény utazott Zalaegerszegre, hogy képviselje a Cube-Csömör hegyibringáscsapatát a ReStart XCO MTB Magyar Kupa-futamon. A kicsiktől a nagyokig mindenki értékes tapasztalatokkal gazdagodott, hárman ráadásul éremmel a nyakukban térhettek haza.

Július első hétvégéjén a franciaországi Les Gets adott otthont a 2021-es hegyikerékpáros Világkupa-sorozat következő állomásának: az U23-as versenyszámokban Schmidel Regina és Sylvester Balázs is érdekelt volt.

Az Olaszország és Svájc határán fekvő síparadicsomban, Livignóban készül a tokiói olimpiára a csömöri Valter Attila, aki az országúti bringások mezőnyversenyén képviseli majd hazánkat. A futamra rögtön az első nap, július 24-én kerül sor!

Oldalak