Kerékpár

Pünkösdi körtúra

A Csömöri Bringafesztivál idén is - ezúttal pünkösdvasárnap - a kistérségi kerékpáros körtúrával zárult, amelyen rendkívül lelkes brigád tekerte végig a közel 70 kilométeres távot. A legtapasztaltabb bringás idén egy 78 éves "fiatalember" volt.

Az elit nőknél Bokros Csenge Anna, a férfiaknál pedig a címvédő Palumby Zsombor diadalmaskodott a 12. Csömöri Bringafesztivál MTB XCO C2 Magyar Kupa-futamán, de a Cube-Csömör kerékpárosai is szépen termeltek.

A 12. Csömöri Bringafesztivál 0. napján, pénteken egész nap pörögtek a kerekek a Bulgárkertben: a Diákolimpia országos döntőjében az XCC- és a pumpaverseny legjobbjai is dobogóra állhattak.

Hangonyban folytatódott az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő Borsod MTB Series. A népes különítménnyel utazó csömöri bringások a különböző korosztályokban négy arany-, két ezüst-, és egy bronzéremmel zártak!

Vasárnap rendezték a Liege-Bastogne-Liege klasszikus egynapos országúti kerékpáros viadalt, amelyen a csömöri bringás, Valter Attila is rajthoz ált a holland Visma-Lease a Bike színeiben. Olimpikon kerékpárosunk a 40. helyen zárt.

Miskolcon kezdődött az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő idei Borsod MTB Series. A népes különítménnyel utazó csömöri bringások a különböző korosztályokban három arany-, három ezüst-, és egy bronzéremmel zártak!

Március végén került sor a már hagyományosnak nevezhető Kometa-BringaSport edzőtáborra, amelyre a hazai kerékpáros utánpótlásképzés legjobbjai kaptak meghívást. A csömöri fiatalok közül többen is képviselték klubunkat.

A csömöri Valter Attila hivatalosan is bejelentette, hogy elindul a májusi Giro d'Italia országúti kerékpáros körversenyen. A magyar bajnok a közösségi oldalán tett ki egy képet az "Amore Infinito" (végtelen szerelem) és az "Irány a Giro" felirattal.

Az elmúlt hétvégén Ausztriában szerepeltek a Cube-Csömör hegyikerékpárosai a nagy hagyományokkal bíró 32. KTM Kamptal Trophy viadalon. A korosztályában a legjobb tízben végzett Urbán Janka, Sipos Borisz és az aranyérmes Hegedűs Heléna is!

Újabb nagyszerű hetet zárt a csömöri Valter Attila, aki a Katalán kör országúti kerékpárverseny zárószakaszán a bravúros 12. helyet szerezte meg, remeklésének köszönhetően pedig az összetett 36. helyén végzett.

Valter Tibor vezetőedző szakmai iránymutatása mellett kiemelkedően sikeres tenerifei edzőtábort zárt a Cube-Csömör kerékpárcsapata. A szigeten remek körülmények várták a bringásokat, akiknek csak az edzésmunkára kellett koncentrálniuk.

A csömöri klasszis, Valter Attila a 47. helyen végzett a vasárnap zárult 59. Tirreno-Adriatico, Olaszországot keresztbe átszelő országúti kerékpáros versenyen, amelyen csapattársa, a dán Jonas Vingegaard diadalmaskodott.

Oldalak