Kerékpár

Bringás tehetségkutató a Sportnapon

Az ifjú bringások számára is izgalmas programmal készülünk az idei Sportnapon: szeptember 19-én vasárnap 14 órakor kerékpáros toborzót tart a Cube-Csömör! Ügyességi felmérőn és gyorsasági versenyen is részt vehetnek a gyerekek.

Ausztriában került sor a XXII. MTB Világjátékokra, amelyen Vock András és Vock Mátyás is nyeregbe pattant. A hegyibringaversenyen és a maratoni futamon is rajthoz álltak a csömöri színekben szereplő fiúk, András ráadásul két érmet is hazahozhatott.

Északi határunk mentén, a felvidéki Kassán került sor a CST MTB Marathon nemzetközi hegyibringaversenyre: a felnőtteknél Szatmáry András ezüstérmet, Sylvester Balázs negyedik helyet szerzett, a családi futamban pedig Vonáék dobogóra állhattak.

A festői környezetéről ismert svájci Lenzerheide adott otthont a 2021-es hegyikerékpáros Világkupa-sorozat következő állomásának, amelyen a Cube-Csömör versenyzői közül Schmidel Regina és Sylvester Balázs is rajthoz állt.

Hat dobogós helyet is szereztek a csömöriek a IV. Kanizsa Kupa XCO és XCC Magyar Kupa-versenyen. Az eseménynek ezúttal is a város szélén található – a Csónakázó-tó közvetlen szomszédságában épített – nemzetközi szintű XCO pályája adott otthont.

Zsinórban negyedszer adott otthont Békéscsaba a kritérium országos bajnokságnak, de az elmúlt évekhez képest egy teljesen új helyszínen rendezték meg a viadalt. A csömöri címvédő, Lovassy Krisztián ugyan nem indult, de Tóth Márkó rajthoz állt.

Az elmúlt héten a Benelux Kör országúti kerékpárversenyen gyűjtögette a kilométereket a csömöri Valter Attila. Az 1092 kilométer hosszú, 7 szakaszból álló viadal főleg sík etapokból állt, hegyimenőnk ennek ellenére az 50. helyen zárta az összetettet.

Sűrű hétvégéjük volt a csömöri hegyibringásoknak a Mátrában, egészen pontosan a mátraszentistváni síparkban, ahol a Mátra Maraton keretében Short Track és Maraton-futamokat is rendeztek. A mieink ezúttal is sikeresen zárták a versenyt.

Kibővítették a Duna-part új bringaparkját Nagymaroson: szülők, kerékpáros barátok és az Aktív Magyarország együttműködésében elkészült az egynyomos bringás ösvény az EuroVelo 6-os nemzetközi kerékpárút mellett. Az átadáson a Cube-Csömör is részt vett.

Az olaszországi Val di Sole adott otthont a hegyibringások világbajnokságának. Az előzetes tervek ellenére a mieink nem tudtak rajthoz állni a csapatváltóban, mivel a csömöri Takács Valent Márk megsérült a vb előtt, így nem lett meg a szükséges létszám.

A sokszoros pálya- és országúti kerékpáros magyar bajnok, Európa-bajnoki ezüstérmes, korábbi olimpikon Lovassy Krisztián aktív pályafutása mellett új szerepkörben is kipróbálhatja magát: szövetségi edzőként is számítanak a csömöri bringás tudására!

Hazánk adott otthont az országúti bringások One Belt One Road Nations’ Cup Hungary ifjúsági Világkupa legutóbbi állomásának. A Cube-Csömör válogatott versenyzője, Takács Valent Márk az utolsó szakaszon bukott, megsérült, így sajnos nem ért be a célba.

Oldalak