Kerékpár

Ezredeken múlt a bajnoki cím

Remekeltek a mieink a Zalaegerszegen rendezett MTB XCO országos bajnokságon: a Hegedűs lányok mellett Burgermeister Olivér is dobogóra állhatott, Vas Barnabás és Greman Szonja pedig az U19-esek, illetve a felnőttek mezőnyében zsákolt be egy ezüstérmet.

 

Általános meglepődéssel fogadták az EuroSport kommentátorai, amikor feltűnt a Tour de France-közvetítésben a két csömöri, Valter Attila és édesapja, Valter Tibor. A rendező többször is bevágta őket az adásba, nem is hittek a szemüknek a stúdióban!

Az idei Magyar Kupa-sorozat az Ózd mellett található Hangony községben folytatódott. A csömöri versenyzők Hegedűs Helga, Sipos Borisz, Vas Barnabás és Szatmáry András révén négy aranyérmet is begyűjtöttek!

 

Idén is Tamási adott otthont az országúti kerékpárosok utánpótlás országos bajnokságának, ahol a Cube-Csömör több kiválósága is nyeregbe pattant: Sipos Borisz és Burgermeister Olivér egyaránt éremmel zárta a viadalt.

Az elmúlt hétvégén Kazincbarcikán zárult a Borsod MTB Series. A népes különítménnyel utazó csömöri bringások a különböző korosztályokban három arany-, három ezüst-, és négy bronzéremmel zártak!

A csömöri Valter Attila nyerte az idegek harcát, címvédő klasszisunk kiváló hajrájával sorozatban harmadszor érdemelte ki a bajnoki trikót az országúti kerékpárosok országos bajnokságának férfi mezőnyversenyében!

Idén is a Debrecenhez közeli Bocskaikert adott otthont az országúti kerékpárosok időfutam országos bajnokságának: az elitben ezüstérmet szerzett a csömöri Valter Attila, utánpótlásban pedig aranyat a két Burgermeister, Olivér és Bence!

Remekeltek a XXX. Crosskovácsi keretében megrendezett maratoni országos bajnokságon a Cube-Csömör hegyibringásai. Greman Szonja magyar bajnoki címet szerzett, Szatmáry András pedig csak hajszállal maradt le a címvédésről Nagykovácsiban!

Újabb nagyszerű hetet zárt a csömöri Valter Attila, aki a Svájci kör országúti kerékpárversenyen remeklésének köszönhetően az összetett 27. helyén végzett. A csodálatos tájakon át tekerő mezőnyben pokoli nagyot küzdött bajnokunk.

 

Valter Attila egy szempillantás alatt robbant be a világ kerékpáros élvonalába, amikor 2021-ben átvette a Giro d'Italia összetett vezetőjének járó rózsaszín trikót. A Telex készített egy dokumentumfilmet, amely bemutatja a csömöri hegyimenő mindennapjait.

Június első hétvégéjén került megrendezésre a IV. Tour de Mátra kétnapos országúti kerékpárverseny, amelynek mezőnye Gyöngyösről indult és a Kékestetőre tartott. A Cube-Csömör versenyzői közül többen is remekeltek.

Az elmúlt hétvégén Miskolc kertvárosi részen, Görömbölyön folytatódott a Borsod MTB Series. A népes különítménnyel utazó csömöri bringások a különböző korosztályokban három arany-, négy ezüst-, és egy bronzéremmel zártak!

Oldalak