Kerékpár

Közrefogták a győztest

Idén is a Crosskovácsi Maraton keretein belül rendezték az MTB XCM országos bajnokságot, amelyen az U17-es korosztályban két csömöri bringás is dobogóra állhatott: Feldhoffer Bálint és Tóth Márkó egyaránt remekeltek!

Bosznia-Hercegovina északi részén, a horvát határhoz közel, a festői Kozara hegyén rendeztek nemzetközi XCO-versenyt, amelyen a Cube-Csömör bringása, Sylvester Balázs is pedálra lépett. Remekül állta a sarat, ezüstéremmel utazhatott haza.

Az Ózd melletti Hangonyban rendezték meg a Borsod XCO MTB Series 1. fordulóját, amelyen a Cube-Csömör hegyibringásai közül 13 versenyző is rajthoz állt. A mieink öt ragyogó érmet is elhoztak a nyakukban.

A Tour de Hongrie és a Csömör KSK közös szervezésében elegáns köszöntés fogadta a Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny magyar indulóit, Dina Mártont és Valter Attilát a fővárosi Hősök terén! A fiúk közel ezer szurkolóval tekertek a Városligetben!

A Tour de Gyöngyös országúti kerékpárversenyen pattant nyeregbe június első hétvégéjén a Cube-Csömör bringáscsapatának egy része. A mieink közül hárman is éremmel a nyakukban mosolyoghattak a dobogón az eredményhirdetésen.

A Cube-Csömör hegyibringásai a Csákvár Maratonon töltötték a hétvégét, ahol letarolták a mezőnyt. Szinte a rendezők teljes nemesfémkészletét magukkal hozták Fejér megyéből: négy arany-, három ezüst- és egy bronzérem került a zsákba.

Minden idők legjobb magyar összetett eredményével, a 14. helyen zárta a 104. Giro d'Italia országúti kerékpárversenyt a csömöri Valter Attila. Hab a tortán, hogy három napon keresztül viselhette a versenyben vezetőnek járó kultikus, rózsaszín trikót!

A Giro d'Italia országúti kerékpáros körversenyen három napon át az összetett elsőnek járó rózsaszín trikóban tekerő csömöri Valter Attila pályafutása eddigi legkomolyabb sikerét érte el Olaszországban. A falu határában pedig óriásplakátról mosolyog.

A Magyar Kerékpáros Szövetség alapítványt hoz létre az utánpótláskorú sportolók versenyeztetésének támogatására - jelentette be Princzinger Péter szövetségi elnök. Az intézkedés jelentős terhet vehet le, többek között a csömöri nevelőműhely válláról is.

A törökbálinti Fortuna Beach területén rendezték az idei első XCO Magyar Kupa-fordulót, ahol egy teljesen megújult pálya várta a résztvevőket. A Cube-Csömör bringásai két arany-, két ezüst- és két bronzéremmel gazdagodtak.

A német határhoz közeli cseh Zadovban a Cube-Csömör válogatott tehetsége, Takács Valent Márk is nyeregbe szállt az Izomat CZE XCO C1 Cupon, ahol a juniorok futamában legjobb magyarként a 17. helyen fejezte be a versenyt.

Az Eb-ezüstérmes, jelenlegi világranglista 10. helyezett csömöri pályakerékpáros, Lovassy Krisztián az első, aki az ELIT10-program keretében szövetségi feladatokat is vállal, ezzel segítve a fiatalabbak fejlődését és a lehetőségeik kiszélesítését.

Oldalak