Kerékpár

Rangos szlovén bevetésen

Negyedik alkalommal rendezték meg Szlovéniában a Kids tour of Slovenia országúti kerékpárversenyt, amelyen az U17-esek nemzetközi mezőnyében a Cube-Csömör válogatott bringása, Petró Szabolcs is nyeregbe pattant.

A portugáliai Anadia adott otthont a 2022-es ifjúsági és U23-as hegyikerékpáros Európa-bajnokságnak, ahol a Cube-Csömör válogatott bringásának, Greman Szonjának is szoríthattunk. A fiatal tehetség hetedikként zárt a juniorok között!

Újabb komoly sportdiplomáciai sikert aratott Csömör: 2016 és 2021 után idén ismét településünk adhat otthont a hegyibringások XCC és XCO országos bajnokságának! Július 22-23-án tehát újra a Bulgárkertben fogadhatjuk a hazai legjobbakat!

Idén is a Tamási Kerékpáros Napok égisze alatt zajlott az országúti kerékpárosok 2022-es utánpótlás országos bajnoksága, ahol a Cube-Csömör több kiválósága is nyeregbe pattant. Greman Szonja és Tóth Márkó is aranyérmet szerzett!

Rangos osztrák verseny keretében gyűlt össze a nemzetközi hegyibringás mezőny Grazban, ahol ketten is képviselték a Cube-Csömör színeit. Sylvester Balázs és Schmidel Regina is nagyot harcolt, utóbbi helyezése mellé ráadásul 14 UCI-pont is járt.

A betegségét és minden riválisát is legyőzte az országúti kerékpárosok országos bajnokságának férfi mezőnyversenyében a csömöri Valter Attila, így hatalmas csatát követően aranyérmesként ünnepelhetett a pannonhalmi befutó végén.

A Kazincbarcikán megrendezett MTB Series 2022 hegyikerékpáros versenyen tapasztalatot és érmet is szépen gyűjtögetett a fiatal csömöri korosztály. Aki dobogóra állt, az nem adta alább annak legfelsőbb fokánál!

A Cube-Csömör versenyzői a Csömöri Bringafesztivál után lendületből nekivágtak az országúti kerékpárosok időfutam országos bajnokságának is. A Debrecenhez közeli Bocskaikert határában számos érmet gyűjtöttek a mieink.

A csömöri versenyzőkkel felálló ifjúsági válogatott is rajthoz állt az óriási presztízsű olasz GP Eccellenze Valli del Soligo UCI 1.1-es országúti kerékpáros csapatidőfutam-versenyen. A viadal történetének legjobb magyar eredményét érték el a srácok!

Egészségügyi problémái miatt nem tudta befejezni a 46. La Route d'Occitanie francia országúti kerékpárversenyt Valter Attila. A Nyugat-Európában tomboló hőség az egész mezőnyt alaposan megkínozta, a szervezőknek át is kellett alakítaniuk a terveiket.

A Csömöri Bringafesztivál idén is - ezúttal apák napján - a kistérségi kerékpáros körtúrával zárult, amelyen rendkívül lelkes brigád tekerte végig a tikkasztó melegben a bő 70 kilométeres, Csömörről induló és ide visszaérkező távot.

Kétszáznál is több nevező a jubileumi hegyikerékpáros futamokon, közben magával ragadó fesztiválhangulat a Bulgárkertben - tizedszer is csodásan sikerült a Csömöri Bringafesztivál! Halmozták az érmeket a Cube-Csömör hazai pályán szereplő versenyzői!

Oldalak