Kerékpár

Újra kisajátították a dobogót

A Cube-Csömör hegyibringásai a Vértes Erdő Maratonon töltötték a hétvégét, ahol letarolták a mezőnyt. Szinte a rendezők teljes nemesfémkészletét magukkal hozták Fejér megyéből: három arany-, két ezüst- és két bronzérem került a zsákba.

A svájci Grenchen adott otthont a 2021-es pályakerékpáros Európa-bajnokságnak, ahol többek között a csömöri Lovassy Krisztián is képviselte a magyar színeket. Bajnokunk a madisonban, a scratchben és a pontversenyben is nagyot hajtott.

A meglehetősen sűrűre sikerült 2021-es szezon utolsó versenyét abszolválta a csömöri Valter Attila. A Comóból Bergamóba tartó Lombard Körversenyen a Groupama-FDJ hegyimenője az előkelő 12. helyen végzett!

A hagyományoknak megfelelően Bükkszentkereszt adott otthont a XVIII. Üveghuta Kupának, amely az országúti kerékpárosok egyéni, hegyi időfutamversenye. A Cube-Csömör színeiben Takács Valent Márk a legjobbnak bizonyult a korosztályában!

Budakalászon, a Lupa Beach-en rendezték meg Kometa Cyclocross Challenge első állomását, ahol a Cube-Csömör bringásai közül Vona Márton állt rajthoz. A fiatal tehetség emlékezetes napot zárt: először indult U15-ösként és rögtön a negyedik helyen végzett!

A PCCC Csömörön megrendezett nemzetközi hegyikerékpáros versenyének eredményhirdetése mellett, az összetett legjobbjainak kihirdetésére is sor került a Bulgárkertben. A Cube-Csömör bringásai hat második és három első helyre is büszkék lehetnek.

Kígyózó sorok vártak Valter Attilára Zalakaroson, mindenki szeretett volna egy aláírást, egy közös fotót a csömöri bajnokkal - akadt feladata bőven, ő volt az idei Mapei Tour de Zalakaros országúti kerékpárverseny sztárvendége!

Nemzetközi hegyikerékpáros versenynek adott otthont a csömöri Bulgárkert, de ezúttal településünk csak a helyszínt biztosította a viadalhoz. Az ismerős terep azonban segített a Cube-Csömör bringásainak, akik szépen gyűjtögették az érmeket.

A Pilis Cross Country Club szervezésében szeptember 25-én hegyikerékpáros versenyt rendeznek Csömörön. Ezen a napon a Bulgárkert, illetve az erdő pályaszakaszai nem, vagy csak korlátozottan látogathatóak a verseny ideje alatt.

Visszatért a korábbi remek forma, Valter Attila a legjobb húszban végzett a Luxemburgi Kör országúti kerékpárversenyen! A Groupama-FDJ csömöri kerekese az összetett 18. helyével öt UCI-világranglista pontot is bezsebelt.

Először rendeztek XCO Magyar Kupa-futamot Miskolcon, ahol UCI C3-as versenyként világranglista pontokért is küzdhettek az elit és az U19-es versenyzők. Ezekből jó néhányat be is gyűjtöttek a csömöri versenyzők!

Az ifjú bringások számára is izgalmas programmal készülünk az idei Sportnapon: szeptember 19-én vasárnap 14 órakor kerékpáros toborzót tart a Cube-Csömör! Ügyességi felmérőn és gyorsasági versenyen is részt vehetnek a gyerekek.

Oldalak