Ebben az évben Pilisvörösváron rendezték meg a magyar bajnokságot a hegyikerékpárosoknak. Az idő és a terep ideális volt, kellemes 25 fokos hőmérséklettel, száraz pályán. A csömöriek szenzációsan versenyeztek az összes kategóriában. Minden idők legtöbb aranyérmét sikerült megszerezni, és rengeteg dobogós helyezést is produkáltak a fiúk, lányok.

Reggel 10 órakor a legkisebbek indultak az U9-es kategóriában (9 év alattiak). Itt még a fiúk és a lányok egyben állnak rajthoz, és egyben is értékelik őket. Rozgonyi Ádám, legifjabb versenyzőnk révén mindjárt meg is szereztük első aranyérmünket, és így első magyar bajnoki címünket. Bukovácz Anna pedig az 5. helyen érkezett a célba, és így a legjobb lány lett.

A következő futamban az U13 kategóriában négy versenyzővel képviseltettük magunkat. Kádi Tamás, nagy reménységünk, éppen csak lecsúszott az első helyről, másodikként végzett az U13-ban. Biró Dávid a 7. lett, Simonyi Márk a 19. helyen végzett. A lányoknál Németh Lili a 4. helyen érkezett célba.

Az U15 kategóriában Valter Attila diadalmaskodott egy újabb bajnoki címet szerezve Csömörnek, végig magabiztosan haladt az első helyen, Kovács Dani pedig nagy küzdelemben a dobogóról lecsúszva a 4. helyen futott be. Az U15 lány kategóriában Bukovácz Kata szoros küzdelemben a 2. helyen zárt.

Az U17 kategóriában szintén taroltak a csömöriek, ez jelenleg a legerősebb kategóriánk. Erdélyi Attila abszolút címvédőként bizonyította, hogy az U17 kategória legerősebbje, csapattársa, Kádi József a 2. helyen, Attilától alig lemaradva futott be, Naghi Zsolt pedig a 10. helyen zárta a futamot. A lányoknál szintén csömöri arany és újabb bajnoki cím született Megyaszai Lilla révén.

Az U17 Európa Bajnokságon a magyar színeket három csömöri, Erdélyi, Kádi és Megyaszai fogja képviselni, előre is nagy gratuláció ezért nekik.

Az U19-es kategóriában is nagy küzdelem volt a dobogó második és harmadik helye jutott a csömöri fiúknak, a hazai versenyzővel ezúttal nem bírt a csömöri duó. Horváth Ádám a 2. lett, míg csapattársa, Kovács Dániel a 3. helyen ért célba, Csonka Olivér pedig az 5. helyen zárt.

Master 2 kategóriában két versenyzővel álltunk rajthoz, ebből Sarkadi Tamás a 4., Németh Zoltán az 5. lett.

Master 3 kategóriában csapatunk legidősebbje, Dr. Simonyi Ákos szerezte meg a győzelmet, ezzel a csömöriek 5. magyar bajnoki címét.

Az utolsó futamot a felnőtt elit kategóriában rendezték meg. Itt profi csapatunk, az Euroone-Wabere’s-Cube abszolút diadalmaskodott. Parti András olimpiai indulóként hozta a tőle elvárhatót, és megszerezte a bajnoki címet. Megszorítani csak csapattársa, Juhász Zsolt tudta, aki egyébként a tartalék az Olimpiára. Negyedik lett Szatmáry András, élete legjobb felnőtt Magyar Bajnoki szereplésével, az 5. Bogár Gábor, és a 6. Csielka Márk, egyszóval az 5 fős csömöri profi csapat összes versenyzője az első hatban végzett. Horváth Attila a 12., Hegedüs Zoltán pedig a 13. helyen ért célba.

6 Magyar Bajnoki cím, 5 második hely, 1 bronzérem a 2012-es mérleg. Nagyon sok munka van ebben a fiúk-lányok, az edzők és a szülők részéről, elismerés illet mindenkit a remek szereplésért.