Izgalmas, változatos és nem mellesleg eredményes hétvégét zártak csömöri kerékpárosaink, akik a világ minden táján öregbítették hazánk hírnevét. Olimpiai kvótafutóverseny Szerbiában, Junior Series az Egyesült Államokban és az utánpótlás Ausztriában.

 

Langenlois, Fontana, Novi Sad - csak három helyszín a nagyvilágból, ahol a hétvégén sikert sikerre halmoztak csömöri kerékpárosaink: Buruczki Szilárd, Dina Márton a magyar válogatottal állt rajthoz Novi Sadban (Újvidék) egy többnapos olimpiai kvótafutó versenyen. Már a második hétvégét töltik a srácok Szerbiában, a riói kvóta reményében. Most is nagyon jól teljesítettek. Dina Márton sajnos egy komolyabb bukás után visszacsúszott egy top 10-es eredménytől, de így is a 22. helyen végzett, amely még így is szép és ezzel is sikerült kvóta pontokat szereznie. Buruczki Szilárd, mint nagy öregünk, most is megmutatta, hogy még érdemes vele számolni, a többnapos versenyeken nagyon otthon érzi magát. Összetettben a 16. helyen végzett, ezzel ő is sok pontot gyűjtött.

 

Amint korábbi interjúnk során is megírtuk, Valter Attila egy remek lehetőséget kihasználva az Egyesült Államokban versenyez két hétig. Ezen a hétvégén a Los Angeles melletti Fontana-i Junior Series versenyen állt rajthoz, ahol a harmadik helyen végzett, nagy ellenfele, az amerikai bajnok és egy cseh versenyző mögött. A mezőnyben mindössze ketten voltak Európából, mindketten dobogóra kerültek. Attilának április 9-én lesz a következő versenye, reméljük, akkor is remekül fog szerepelni.

 

Az ausztriai Langenloisban rendezték meg a közép-európai évadnyitó versenyt is a hétvégén, ahol az U15-U17 kategóriába álltunk rajthoz. Kádi Tamás U17-es korosztályban első helyezést ért el, amely nagyon biztató erre az évre nézve, reméljük ezt a remek formát meg tudja őrizni egész évben. Bíró Dávid a hetedik helyen ért célba, míg Takács Zoltán és Takács Máté, 23. és 25. helyen végeztek az 55 indulóból. Kalmár Szabolcs pedig a 26. lett az U15 kategóriában.

 

Gratulálunk mindenkinek a remek eredményekhez!