Sűrű hétvégét zárt a Cube-Csömör tehetsége, Fördős Kata Barbara, aki előbb a Diákolimpián, majd az V. Balla Viktor Emlékversenyen tekert Debrecen mellett. A két nap alatt összesen négyszer állhatott a dobogóra ifjúsági olimpikonunk!

 

Az idei Diákolimpiára országúti kerékpár sportágban összesen 156 nevezés érkezett és a díjazottak száma sem volt csekély, mivel a Magyar Diáksport Szövetség szabályai szerint mind a hat korcsoportban külön igazolt és amatőr kategóriákban lettek értékelve a résztvevők, természetesen nemek szerint. A Cube-Csömör igazolt versenyzője, Fördős Kata Barbara, aki tavaly ifjúsági olimpikonként az EYOF-on is indult, ezúttal is kitett magáért, egy arany-, egy ezüst- és egy bronzéremmel zárt.

 

Egy nappal az országúti kerékpár diákolimpia után rendezték meg az V. Balla Viktor Emlékversenyt, amelyen kissé szeles, de a kerékpározásra kiválóan alkalmas idő fogadta a résztvevőket Nagyhegyesen. A jól bevált forgatókönyv szerint került lebonyolításra a futam, amelyen a Cube-Csömör tehetsége, Fördős Kata Barbara bronzéremmel zárt.

 

Diákolimpia 2018
országúti kerékpár

időfutam
1. Fördős Kata Barbara (Ferencvárosi Sport Általános Iskola és Gimnázium) 0:16:12.82 mp
mezőnyverseny
3. Fördős Kata Barbara (Ferencvárosi Sport Általános Iskola és Gimnázium) 1:01:08.43 mp
összetett
2. Fördős Kata Barbara (Ferencvárosi Sport Általános Iskola és Gimnázium) 11 pont

 

V. Balla Viktor Emlékverseny, Nagyhegyes
U19, nő
3. Fördős Kata Barbara (Cube-Csömör) 1:40:29.07 mp

 

Gratulálunk az eredményekhez!