Aranyági arany

Az Erdélyben megrendezett Herneacova XCO C2 hegyibringás futamon pattant nyeregbe a csömöri Valter Attila, a nemzetközi versenyen pedig újabb fantasztikus győzelmet aratott! A szintén a Cube-Csömört képviselő Dina Márton ezüstérmet szerzett a viadalon.

 

Kettős győzelmet aratott a Cube-Csömör két válogatott hegyibringása, Valter Attila és Dina Márton a bánsági Aranyágon (románul Herneacova) rendezett hétvégi C2-es futamon. A versenyen a legjobb románok mellett ukrán, szlovák, bolgár és magyar versenyzők is részt vettek, az olimpiai kvótafutás szempontjából ráadásul külön óriási öröm a nemzetközi mezőnyben megszerzett pontmennyiség (30, illetve 20 pont).

 

- A múlt heti Eb után volt egy lazább hetem, de egy pár edzést beiktattunk, hogy megmaradjon a formám - kezdte értékelését a győzelem után Valter Attila. - Ez jól sült el és egy remek rendezésű versenyen tudtam nyerni, csapattársam Dina Marci előtt. Egy lovasparkból indult a verseny, ahonnan a szervezők egy elég hosszú, 6 kilométeres pályát jelöltek ki. Ezen kellett öt kört teljesíteni, ami a 30 fokos meleggel nem volt egyszerű, de úgy érzem, jól hozzá vagyunk szokva ehhez. Ezzel a megvan az idei negyedik C2-es győzelmem, szépen gyűlnek a pontok, javulnak a rajtpozíciók. Gratulálok Marcinak és Schmidel Reginek az ezüstéremhez és Dr. Cseh Veronikának az 5. helyhez! Köszönöm a supportot mindenki nevében édesapámnak!

 

Herneacova XCO C2 2018
Aranyág, Románia
csömöri eredmények
1. Valter Attila 1:36:04 mp
2. Dina Márton 1:36:13 mp

 

Gratulálunk, srácok!