Arany kerül a fa alá

Igazi téli időjárásban, havas, csúszós körülmények között küzdöttek meg egymással a bringások a cyclocross kupasorozat 6. állomásán, a Várgesztes mellett rendezett Villapark Vértes futamon. A Cube-Csömör versenyzői közül győzni tudott Rozgonyi Sándor.

 

Hétvégén az igazi tél beköszöntével végre itthon is valódi cyclocrossos pályán küzdhettek egymással a sportág szerelmesei. Így tettek a december 16-án rendezett Villapark Vértes CX verseny résztvevői is, bár lehet páran, főleg a kevésbé technikás bringások közül, jobban örültek volna egy gyorsabb pályának, ahol ennyire nem nehezítik meg a körülmények a továbbhaladást, viszont az ügyes (és szerencsés) versenyzők előtt megnyílt a lehetősége a kiváló szereplésnek.

 

A Villapark Vértes Cyclocross Magyar Kupán volt hó, ragadós, csúszós sár, még gyalog is nehezen teljesíthető emelkedők, minden, ami ennek a sportágnak a része. A nézők láthattak hatalmas eséseket, izgalmas mentéseket és komoly küzdelmeket, de nem csak a versenyzők között, hanem a pályával szemben is. Mint az ilyen versenyeken szokott lenni, akadt pár ember, akinek technikai problémák miatt fel kellett adni, a nagyobb nevek közül Buruczki Szilárd is így járt, aki két kör után szállt le a bringáról. Master3 korosztályban azonban a Cube-Csömör színeiben győzött Rozgonyi Sándor!

 

Cyclocross Magyar Kupa, Villapark Vértes 2018
csömöri eredmények
elit, férfi
DNF Buruczki Szilárd
Master3, férfi
1. Rozgonyi Sándor 31:32 mp

 

Gratulálunk az eredményekhez!