Az országúti kerékpáros országos bajnokságok után ismét a hegyibringáé volt a főszerep: a csömöri versenyzők a felvidéki Drozdovo síparadicsomában álltak rajthoz a Slovak Cup C2 futamon. Valter Attila aranyéremmel a nyakában tért haza!

 

A felvidéki Újbánya melletti síparadicsomban, Drozdovóban szállt nyeregbe az országúti kerékpáros ob kihívásait sikeresen teljesítő Valter Attila, aki a hegyibringások olimpiai kvótafutó-sorozatában is érdekelt, így fontos volt, hogy minél előkelőbb helyen végezzen a viadalon. Hiába volt erős a mezőny, mindenkit sikerült megelőznie a csömöri bringásnak, az első hely pedig 30 pontot hozott a konyhára. A csömöri utánpótlást a Takács-testvérek képviselték a juniorok között, akik a 12-13. helyet szerezték meg.

 

- A pályát már ismertem tavalyról, akkor is jól ment, idén is bíztam egy jó eredményben - értékelt Valter Attila. - Több erős cseh vetélytárs is érkezett, de nagyon jó formában éreztem magam, így a verseny felénél sikerült ellépnem, onnan pedig egy magabiztos fél perces előnyt tartani a célig. Juhász Zsoltnak ezúton is köszönöm a segítséget!

 

MTB XCO Slovak Cup C2 2018
Drozdovo, Újbánya, Szlovákia
csömöri eredmények
elit, férfi
1. Valter Attila 1:25:46 mp
junior, férfi
12. Takács Zoltán 1:09:16 mp
13. Takács Máté 1:10:44 mp

 

Szép volt, fiúk!