Parádés kettős győzelmet aratott a Cube-Csömör válogatott bringása, Valter Attila Bosznia-Hercegovinában, ahol a Grand Prix Banjaluka II és a Grand Prix Kozara versenyen is nyert, így megszerezte a maximális pontot az olimpiai kvótafutó-sorozat rajtján!

 

Ennél jobban nem is indulhatott volna a 2020-as olimpia kvótafutó-sorozata számunkra, hiszen a boszniai MTB XCO Grand Prix Banjaluka II elnevezésű versenyen a csömöri Valter Attila tette meg a leggyorsabban a kijelölt köröket, végig kontrollálta a versenyt egy olasz versenyzővel, majd a véghajrában némi előnyre tett szert és magabiztosan nyert - ezzel 30 pontot gyűjtött Magyarországnak! A Cube-Csömör másik versenyzője, Dina Márton a 7. helyen végzett, ezzel 6 pontot szerzett.

 

Ha már lúd, legyen kövér! Attila a másnapi Grand Prix Kozara viadalt sem "lazsálta el" a festői síparadicsomban, itt is elsőként haladt át a célvonalon, holott akadt bőven hátráltató tényező az ellenfeleken kívül is, kétszer is meg kellett állnia defekt miatt! A pálya sokkal jobb volt, mint az előző napi, élvezetes lefelékkel és felfelékkel. A fiúknál ezen a napon is izgalmas küzdelem folyt, a legszebb látvány volt, amikor a három magyar versenyző az egy szem állva maradt olasz versenyzőt is leszakította, majd egyre jobban növelték a cél felé az előnyüket. A végén nagy sprinthajrában győzött végül Valter Attila, újabb 30 pontot begyűjtve ezzel. Ráadásul csatlakozott hozzá csapattársa, Dina Márton, aki bronzérmet nyert, és ezzel 15 pontot!

 

Grand Prix Banjaluka II C2 2018
Bosznia-Hercegovina
csömöri eredmények
1. Valter Attila 1:16:00 mp
7. Dina Márton 1:21:27 mp

 

Grand Prix Kozara C2 2018
Bosznia-Hercegovina
csömöri eredmények
1. Valter Attila 1:34:18 mp
3. Dina Márton 1:35:06 mp

 

Gratulálunk, srácok!