Megkímélte az eső a VI. Csömöri Bringafesztivált, amely végig ragyogó hangulatban zajlott és rekordszámú versenyzővel, illetve látogatóval, nézővel zárt. A Cube-Csömör kerékpárosai közül hárman is a dobogóra állhattak a nemzetközi mezőnyben.

 

Rendhagyó módon az U19-esek és a felnőttek versenyével kezdődött az MTB XCO Csömör Nagydíj C1, amely elsősorban az olimpiai kvótafutó-sorozat miatt kiemelt jelentőségű volt a külföldi versenyzők körében is. A céltudatos bringások színes mezőnyt alkottak, hiszen nevezett a viadalra többek között angol, belga, francia, lengyel, román, szerb, szlovák és ukrán kerékpáros is. A pálya állapotának csak jót tett a néhány nappal ezelőtt hulló csapadék, nem porzott a felülete, így nagyszerű versengésre volt kilátás, bár az idő kicsit fülledt volt az erdőben. A rajtoltatás mellett a festői Bulgárkert többi részén közben párhuzamosan zajlott a programdömping, a gyerekeknek ügyességi pálya, kézművessátor, arcfestés, játszótér, sportági bemutatók, koncertek is álltak rendelkezésre a gondtalan kikapcsolódáshoz, így biztosan mindenki talált az érdeklődésének megfelelő elfoglaltságot. A profi bringások pedig közben fáradhatatlanul köröztek...

 

Az U19-es mezőnyben a lányoknál és a fiúknál is a tavalyi győztes, Vas Kata Blanka, illetve Fetter Erik emelhette magasba a kezét a célban (előbbi tavaly még az U17-esek között indult), míg az elit mezőnyben ellopta a show-t a lengyel Bartlomiej Wawak, aki a nemzetközi szendvicsbe került háromszoros olimpikonunkat, Parti Andrást előzte meg, míg harmadikként a belga Kevin Panhuyzen gurult át a célvonalon. A csömöriek közül a Cube-Csömör válogatott klasszisa, Dina Márton a negyedik helyen zárt, Szatmáry András a 10., Valter Attila pedig a 11. legjobb volt a versenyen - ezzel mindhárman értékes UCI-pontokat szereztek Magyarországnak!

 

 

A Mátyási-testvérek és a BMX Dirt Jump show idén is hozta a szokásos formáját, lélegzetelállító produkcióval csaltak mosolyt az arcokra. Az viszont az újdonság erejével hatott, hogy az elit versenyzők és a juniorok már a kora délután kezdődött első díjátadón megkapták elismeréseiket, majd a magyarokra le is csaptak a Magyar Antidopping Csoport tagjai, akik a megfelelő mennyiségű mintaanyag leadásáig nem is engedtek senkit sehová. Hiába kellett volna már régen elindulniuk a srácoknak Horvátországba, a vasárnapi XCO Samobor verseny helyszínére...

 

A pályát aztán birtokba vették a kicsik, az U9-esektől kezdve szépen sorban jöttök a korosztályok, amelyek közül az U15-U17-eseknél elkövetett pályaszalagozási hiba "végzetesnek" bizonyult. A mezőny egyik része a rosszul kijelölt pályán, míg a másik a "pályát" elhagyva teljesítette az első kört. A bírók közben visszahívták a mezőnyt és az a döntés született, hogy a hivatalos program után újrarajtoltatják a versenyt. Így is történt, bemelegítettek a bringások és rendben be is futottak a célba, ennek eredményeképpen pedig extra díjátadó keretében kapták meg tényleg jól megérdemelt érmeiket. A szervezők ezúton is szíves elnézést kérnek a kellemetlen hibáért!

 

 

Nagy sikert aratott a színpadon a rock&roll bulit varázsoló Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar, és természetesen az elengedhetetlen tombolasorsolás, de népszerű volt a pumpaverseny is, illetve a pályázatok eredményhirdetése. A két díjkiosztó közé még ékelődött egy nagyszerű Roxymbol-koncert, hogy aztán mindenki elégedetten, élményekkel telve indulhasson haza. Nézőcsúcs, nevezési csúcs és a mosolygós arcok száma is csúcs volt - jövőre újra találkozunk!

 

MTB XCO Csömör Nagydíj C1 2018
csömöri eredmények:
U9, fiú
5. Burgermeister Olivér 7:08 mp
U11, fiú
17. Kluka Milton 20:01 mp
U15, fiú
6. Wendler Márk 42:51 mp
U15, lány
2. Busa Emma 47:57 mp
U17, férfi
8. Borbély Tamás 56:32 mp
U19, nő
3. Fördős Kata Barbara 1:19:20 mp
U19, férfi
6. Takács Zoltán 1:22:32 mp
8. Takács Máté 1:26:46 mp
Master1, férfi
1. Burgermeister Balázs 1:02:07 mp
8. Fibecz Zsolt 1:03:50 mp
Master2, férfi
8. Németh Zoltán 1:02:52 mp
Master3, férfi
6. Jagiello Ádám 1:04:42 mp
elit, férfi
4. Dina Márton 1:37:59 mp
10. Szatmáry András 1:42:57 mp
11. Valter Attila 1:45:19 mp
16. Buruczki Szilárd 1:27:46 mp
28. Fördős Gergő Jenő 1:43:42 -1 kör

 

Gratulálunk az eredményekhez!