A Cube-Csömör hegyibringása, Szatmáry András nyerte meg a VIII. Kelly's Bakonyerdő Maratont, amelyen a hosszú távú verseny az egyik leghosszabb a Magyar Kupa-futamok közül. A győzelem igazi presztízssiker a szakágban.

 

Már 8. alkalommal indult a mezőny Bakonybélből, a Bakony szívéből a Kelly's Bakonyerdő Maraton különböző távjaira. A versenyzőket kísérőknek a közelben több lehetőségük is volt kis sétával szurkolni, vagy épp kirándulni egy nagyot a környék nevezetességeit megtekintve. Az egyik leghosszabb Magyar Kupa-futam, amely 99 kilométer és 2300 méter szintet tartalmazott a verőfényes napsütésben, de korábban az eső ezt a területet sem kerülte el, feláztatta az erdei talajt, így csúszós, saras szakaszokkal nehezítette a versenypályát.

 

A verseny pontban 10 órakor indult el egy 3 kilométeres lassú rajttal, amíg ki nem ért a mezőny Bakonybélből és rá nem fordult a terepre. Az éles rajt után Szatmáry András, Szalay Péter és Borsos Benedek kezdte el diktálni a tempót, amíg hárman nem maradtak. Körülbelül 25 kilométerig együtt haladtak váltott vezetéssel, majd a Cuha-patak többszöri átkelése után egy meredek emelkedőn Szalay támadást indított. Sikerült ezzel leszakítani Borsost és Szatmárytól is kezdett távolodni. A csömöri versenyző erőt gyűjtött a folytatásra és 62 kilométer után begyújtotta a rakétákat, beérte az éllovast és a rajt/célzóna után átvette a vezetést. A terepre érve Szatmáry erősebb tempóra váltott és leszakította riválisát és közel hétperces előnnyel nyerte meg a viadalt!

 

VIII. Kelly's Bakonyerdő Maraton 2018
hosszú táv
felnőtt, férfi
1. Szatmáry András 3:53:37 mp
Master1, férfi
4. Horváth Attila Vilmos 5:10:54 mp

 

Gratulálunk az aranyéremhez!