Az egyik legjobb magyar országúti kerékpáros tehetség, a csömöri Valter Attila 2019-ben csatlakozik a kontinentális besorolású, lengyel CCC Development Teamhez, így mostantól narancssárgában szurkolhatunk neki a különböző versenyeken!

 

Az országos bajnokságon az U23-as kategóriát és az U23/Elit abszolút versenyt nyerő Valter Attila 2019 év elején csapatot vált, miután aláírta kétéves szerződését a lengyel bázisú CCC Development Teammel.

 

- Lehetőségünk volt a szezon közben többször is látni versenyezni Valter Attilát, mivel gyakran ugyanazon a versenyen állt rajthoz a Pannon Cycling Team színeiben, mint mi - magyarázta a döntést a CCC Sprandi Polkowice sportigazgatója Piotr Wadecki. - Nagyszerűen teljesített a Szlovák Körversenyen, ahol a második napon 3. helyezést szerzett. Olyan versenyzőkkel ért célba, mint Julian Alaphilippe és Ben Hermans és megelőzte Jan Tratnikot. A Tour de Hongrie-n Patryk Stosszal harcolt a hegyi trikóért, melyet végül a mi versenyzőnk nyert, de keményen küzdött Valter.

 

Valter Attila 2018-ban az országúti Európa-bajnokságon U23-as kategóriában 9. helyet szerzett. Mivel még csak 20 éves, ezért a következő két évben is még U23-asként versenyezhet, rengeteg lehetőség áll előtte. Ebben az évben a Pannon Cycling Teamet erősítette, innen távozik a lengyel kontinentális csapathoz.

 

- A Szlovák Körversenyen a dobogós helyezésem után a sportigazgató, Tomasz Brożyna megkeresett és érdeklődött, hogy 2019-re van-e már szerződésem - nyilatkozott Valter Attila az átigazolással kapcsolatban. - Később Piotr Wadecki hívott és néhány percet beszéltünk. Elmondta az egész projektet, ami nagyon érdekelt. A világbajnokságok után megerősítettem, hogy szerződést akarok kötni velük. Nem tudok jobb helyet, ahova igazolhatnék, a CCC Development Team egy nagyon jól szervezett csapat. Továbbra is Magyarországon élhetek és folytathatom a felsőfokú tanulmányaimat, emellett lehetőségem van az országúti és a MTB-versenyzést is összehangolni. Jövőre a hangsúly az országúti versenyeken lesz, de szeretnék pár XCO-versenyen is indulni, mint például az Európa-bajnokság és a Világkupákon küzdeni az olimpiai kvótáért!

 

Sok sikert, Attila!