A Svájc szívében megrendezett hegyikerékpáros világbajnokság első napján Magyarország a tizenötödik helyen végzett csapatváltóban, míg a folytatásban az U23-asok között Dina Márton a 12. helyen végzett, Valter Attila pedig a 30. pozícióban zárt.

 

Szeptemberben a svájci Lenzerheidére fókuszált a hegyikerékpárosok krémje, itt rendezték a 2018-as világbajnokságot, amelyen szép számmal képviselték hazánkat a szakág legjobbjai. Az első napon a csapatváltóra került sor: a magyar válogatott név szerint a Benkó Barbara, Buzsáki Virág, Dina Márton, Fülöp Ádám István és Valter Attila alkotta ötössel vágott neki a 4,2 kilométeres körpályának. A váltóverseny lényege, hogy a csapattagok mindegyike egy kört teljesít tömegrajttal indulva, majd egymást váltva a rajt-cél területen. A világbajnoki címet végül a hazai svájci csapat – Alexandre Balmer, Filippo Colombo, Sina Frei, Jolanda Neff és Nino Schurter – szerezte meg, az ezüstérmes Németország, míg a bronzérmes Dánia lett. A magyar csapat 5 perc 17 másodperces hátránnyal a 15. helyen zárt a csapatverseny rangos mezőnyében többek között a két csömöri teljesítményének is köszönhetően.

 

Az U23-as fiúk XCO-futamai során szintén szoríthattunk Dina Mártonnak és Valter Attilának: előbbi kiválóan kezdett, remek rajtjával megalapozta a versenyt, teljesítményén meglátszott az elmúlt időszak magaslati edzőtábora és számos országúti versenye is. Szemlátomást nem voltak problémái az állóképességével, ráadásul még a pálya is kedvezett neki, így végül a kiválónak mondható 12. helyen végzett. Valter Attila bő öt perccel elmaradva a győztestől a 30. lett.

 

MTB XCO világbajnokság, Lenzerheide, Svájc
csapatváltó
1. Svájc 1:00:00 mp
...
15. Magyarország (Benkó Barbara, Buzsáki Virág, Dina Márton, Fülöp Ádám István, Valter Attila) +5:17 mp
U23, férfi
1. Alan Hatherly (dél-afrikai) 1:21:22 p
...
12. Dina Márton +2:49 mp
30. Valter Attila +5:45 mp

 

Gratulálunk az eredményekhez!