Új helyszínen és átalakított pályán zajlott a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) naptárában is szereplő Mátra MTB Maraton, ahol a férfiak között a csömöri Szatmáry András állhatott az elit kategória dobogójának legfelső fokára.

 

A Mátra Maraton UCI C3-as besorolást kapott ebben az évben, így világranglistapontokat gyűjthettek a legjobbak. A csömöri Szatmáry András már 10 kilométerrel a rajt után robbantott, és a maradék 70 kilométert szólóban tekerte végig. A másik rutinos csömöri Buruczki Szilárd Szalay Péterrel vívott izgalmas küzdelmet az ezüstéremért, de sajnos Buruczki időbüntetést kapott a pálya elhagyása miatt, ezért a 3. helyre sorolta vissza az UCI-biró.

 

- Reggel lázasan ébredtem, úgyhogy a bemelegítés katasztrofális volt, ezért óvatosan kezdtem - kezdte értékelését Szatmáry András. - Az első 10 kilométer után kezdtem érezni, hogy talán mégsem lesz ez olyan rossz... A kedvenc részemen, az egynyomsávos zöld háromszögön sikerült némi előnyt kibiciklizni, amit sikerült tovább vinnem. Onnantól tempóztam, és csak magamra figyeltem.

A közép távon Master2-ben Csámpa Tibor 5. helyen végzett, ezzel pedig megszerezte a Top Maraton összetett első helyét, hosszú távon pedig Burgermeister Balázs zárt ezüstéremmel.

 

XVII. Mátra MTB Maraton 2018, Mátraszentistván
a Cube-Csömör eredményei:
közép táv
Master2, férfi
5. Csámpa Tibor 2:46:41 mp
hosszú táv
felnőtt, férfi (82 km)
1. Szatmáry András 3:31:58 mp
3. Buruczki Szilárd 3:52:55 mp
Master1, férfi
2. Burgermeister Balázs 4:05:50 mp

 

Gratulálunk, srácok!