Továbbra is parádézik a csömöri bringás, Dina Márton, aki idén már nem először bizonyít: a törökországi és a görögországi remeklése után a szlovén GP Adria Mobil versenyen is kitett magáért a Pannon Cycling Team színeiben és a kilencedik helyen ért célba.

 

Nagyszerűen folytatta remek idénykezdetét Dina Márton, aki a februári GP Gazipasa 1.2-esén elért harmadik helyét, majd a Rodoszi Körversenyen megszerzett összetettbeli nyolcadik pozícióját követően ezúttal a szlovén GP Adria Mobil egynaposán szerzett újabb UCI Europe Tour pontokat. Ötödik alkalommal rendezték meg Szlovéniában az 1.2-es besorolású egynapos országúti kerékpárversenyt, melyen a Pannon Cycling Team – Dina Dániel, Dina Márton, Fetter Erik, Filutás Viktor, Forray András, Móricz Dániel és Szatmáry András – csapata is rajthoz állt.

 

A három csömöri, Dina Dániel, Dina Márton és Szatmáry András a legjobbak között fejezte be a tekerést, a Novo Mesto környéki 184,2 kilométeres pálya a Brezovica, a Vahta és a Gabrje emelkedőit is tartogatva közel 3500 méternyi szinttel rémisztgetett. Az emelkedők ennek megfelelően megtették a hatásukat, a mezőny több részre szakadt, végül a korábban a WorldTourban is megforduló hazai Marko Kump (Adria Mobil) nyerte a versenyt a cseh Frantisek Sisr (Elkov-Author) és az osztrák Daniel Auer (Maloja-Pushbikers) előtt. A magyar versenyzők közül Dina Márton az előkelő kilencedik helyen zárt, ezzel három UCI Europe Tour pontot gyűjtve, de Dina Dániel is a főmezőnnyel érkezett. Szatmáry András a 30. helyen ért célba.

 

GP Adria Mobil 1.2, Szlovénia
csömöri eredmények
1. Marko Kump (Adria Mobil) 4:43:55 mp
...
9. Dina Márton (Pannon Cycling Team) +1 mp
17. Dina Dániel (Pannon Cycling Team) +1 mp
30. Szatmáry András (Pannon Cycling Team) +4:05 mp

 

Szép volt, fiúk!