A Besztercebánya szomszédságában fekvő Stubnyafürdőn rendezték meg a Slovak Cup C1 elnevezésű hegyikerékpáros viadalt, ahol a remek formában lévő csömöri Valter Attila győzni tudott, Schmidel Regina pedig alig maradt le a dobogóról.

 

Az elmúlt hétvége sem telt el csömöri kerékpáros siker nélkül: a felvidéki Stubnyafürdőn megrendezett Slovak Cup hegyibringaversenyen az elit futamban Valter Attila végzett az élen, Szatmáry András a 14. helyen zárt, a sokáig vezető Dina Márton végül a 33. lett. A lányoknál Schmidel Regina alig maradt le az érmes helyekről. Attila 60, Regina 25 pontot kasszírozott.

 

- Már tavaly is rajthoz álltam Teplicében, akkor nem volt valami jó napom, idén nem is érkeztem úgy, hogy majd ez az én versenyem lesz – nyilatkozta Valter Attila. – Egész jól sikerült elkapnom a rajtot, próbáltam folyamatosan elől helyezkedni az első négy-öt ember környékén, igyekeztem tartani a saját tempóm. Amikor gyorsítottak előttem, akkor megúsztam egy kicsit, aztán saját tempóban visszaértem rájuk. Az ötödik körben már csak négyen voltunk elől, sajnos Dina Marci elesett a második helyről, erre a szlovák versenyző Martin Haring támadott, ez pedig engem felbosszantott, úgyhogy az utolsó kör emelkedőjén megindultam, megelőztem, majd ezt az előnyt sikerült is megtartanom, így nyertem. Külön örülök a magyar versenyzők remeklésének. Parti Andris és Schmidel Regina is az első ötben zárt, jó eredményeket értünk el.

 

Slovak Cup C1 XCO, Szlovákia
elit, férfi
1. Valter Attila 1:34:51.02 mp
14. Szatmáry András 1:40:12.39 mp
33. Dina Márton 1:47:50.86 mp
51. Fördős Gergő Jenő -3 kör
elit, nő
4. Schmidel Regina 1:17:26.05 mp
junior, nő
15. Fördős Kata Barbara 1:17:25.77 mp

 

Gratulálunk!