A csömöri Valter Attila megint ellopta a show-t: a lengyel CCC Development színeiben harmadikként végzett összetettben és begyűjtötte a legjobb fiatalnak járó fehér trikót a Belgrád-Banja Luka 2.1 négynapos nemzetközi országúti kerékpárversenyen.

 

A Szerbiából induló és Bosznia-Hercegovinában célba érkező Belgrád-Banja Luka 2.1-es kategóriájú országúti kerékpárversenyen négy szakaszon kellett bizonyítania a mezőnynek. A csömöri színeket Valter Attila (CCC Development Team) mellett a nemzeti válogatott szerelésében Dina Dániel, Dina Márton, Szatmáry András képviselte.

 

1. szakasz Belgrád-Vlasenica, 234 kilométer
Az első nap során Belgrád és Vlasenica között 234 kilométer várt a kerekesekre hegyi befutóval, az etap végén a 10,4 kilométer hosszú, átlag 2,8%-os Vlasenica meredekével - foglalta össze a szakaszt a szövetség honlapja. - Az emelkedőn egy körülbelül hatvan fős sor maradt az élen, a győzelmet az új-zélandi Aaron Gate (EvoPro Racing) szerezte meg mindössze három másodperc előnnyel Valter Attila (CCC Development Team) előtt, aki ezzel az eredménnyel a fiatalok különversenyében az élre állt!

 

2. szakasz: Vlasenica-Brcko, 151 kilométer
A második etap során Vlasenica és Brcko között egy 151 kilométeres távra készülhettek a kerekesek. A penzum mindössze egyetlen kategorizált emelkedőt tartogatott, előzetesen a sprintereknek kedvezett, ennek megfelelően a végén mezőnyhajrá döntött, amit a holland Wouter Wippert (EvoPro Racing) nyert meg. A legjobb magyar versenyző ezúttal Dina Márton (Magyarország) lett, aki a 23. helyen ért célba, de a főmezőnnyel érkezett Fetter Erik (Magyarország) és Valter Attila (CCC Development Team) is. Összetettben továbbra is az első szakasz győztese az új-zélandi Aaron Gate (EvoPro Racing) vezetett, Valter mindössze hét másodperc hátránnyal állt a második helyen.

 

3. szakasz: Brcko-Teslic, 174 kilométer
A harmadik nap során Brcko és Teslic között egy 174 kilométeres szakasszal folytatódott a viadal. A szökést mintegy tizenöt kilométerre a céltól érték utol, így ismét csak mezőnyhajrá döntött, amit az előző etaphoz hasonlóan ezúttal is a holland Wouter Wippert (EvoPro Racing) nyert meg. Valter Attila (CCC Development Team) ért be a legelőkelőbb helyen a mieink közül, a győztessel azonos idővel a 29. pozícióban, de a magyar nemzeti válogatott szinte valamennyi tagja megjött a főmezőnnyel.

 

4. szakasz: Prnjavor-Banja Luka, 175 kilométer
Az utolsó Prnjavor és Banja Luka közötti 175 kilométeres szakaszt – a penzum eleje két rövid emelkedőt is tartogatott, a vége pedig egy városi körözéssel zárult – megelőzően Valter Attila (CCC Development Team) továbbra is az összetett második helyén állt. Az etap első felében három részre szakadt a karaván, Valter Attila (CCC Development Team) az első sorban tekert, míg a verseny éllovasa az új-zélandi Aaron Gate (EvoPro Racing) a második csoportban ragadt. Idővel az első sor már három perc előnnyel is vezetett, míg hátul az ír EvoPro Racing és az olasz Giotti Victoria-Palomar csapatai próbáltak mindent megtenni a különbség minimalizálása érdekében, sikertelenül. Eközben a harmadik bolyt a körpályára már be sem engedték. A szakasz és a verseny végeredményéről így mezőnyhajrá döntött, amit a szlovén Marko Kump (Adria Mobil) nyert meg a lengyel Pawel Franczak (Voster-Uniwheels) és a német Aaron Grosser (Bike Aid) előtt. Valter Attila (CCC Development Team) a győztessel azonos idővel a 20. helyen gurult át a célvonalon, ám sajnos a jóváírásoknak köszönhetően mind Franczak, mind pedig Grosser megelőzte az összetettben.

 

 

A Belgrád-Banja-Luka viadalát, így Pawel Franczak (Voster-Uiwheels) nyerte, a második Aaron Grosser (Bike Aid), míg a harmadik Valter Attila (CCC Development Team) lett. Valter a legjobb fiatalnak járó fehér trikót megtartotta, összetettbeli harmadik helyével hetven UCI Europe Tour pontot gyűjtött, de mivel Dina Márton (Magyarország) is bejött az összetett első huszonöt helyezettje közé, így ő is gazdagodott három ponttal.

 

Belgrád-Banja-Luka 2.1 országúti kerékpárverseny
1. szakasz
2. Valter Attila 4:13:39 mp +3 mp
23. Dina Márton 4:13:41 mp +5 mp
62. Szatmáry András 4:14:44 mp +1 p 8 mp
113. Dina Dániel 4:17:18 mp +3 p 42 mp
2. szakasz
24. Dina Márton 3:22:40 mp - a győztessel azonos idővel
30. Valter Attila 3:22:40 mp - a. i.
87. Szatmáry András 3:23:03 mp +23 mp
129. Dina Dániel 3:23:30 mp +27 mp
3. szakasz
29. Valter Attila 3:47:27 mp - a győztessel azonos idővel
62. Dina Márton 3:47:27 mp - a. i.
73. Szatmáry András 3:47:27 mp - a. i.
130. Dina Dániel 3:48:11 mp +44 mp
4. szakasz
20. Valter Attila 3:31:57 mp - a győztessel azonos idővel
29. Dina Márton 3:31:57 mp - a. i.
80. Szatmáry András 3:36:30 mp +4 p 33 mp
DNF Dina Dániel
összetettben:
1. Pawel Franczak (Voster-Uniwheels) 14:55:35
2. Aaron Gosser (Bike Aid) a. i.
3. Valter Attila (CCC Development Team) 14:55:37 mp +2 mp
17. Dina Márton (Magyarország) +10 mp
63. Szatmáry András (Magyarország) +6 p 9 mp

 

Gratulálunk!