A horvát tengerparton fekvő Vodicében C1-es hegyibringás versenyt rendeztek a hétvégén, amelyen válogatott mezben a Cube-Csömör kiválósága, Schmidel Regina is nyeregbe pattant. A fiatal tehetség hatodik helyen végzett, ezzel 18 pontot gyűjtött.

 

Déli szomszédunknál, a Sibenik melletti tengerparti üdülőhelyen, Vodicében rendezték meg az UCI C1 kategóriájú 21. MTB Husquarna Kupát, amelyen a Cube-Csömör válogatott versenyzőjének, Schmidel Reginának szurkolhattunk. Nagykanizsán idehaza is C2-es nemzetközi versenyt rendeztek hétvégén, de a magasabb kategóriás vodicei C1-es versenyen több pontot gyűjthetett az ifjú hölgy, így a kecsegtetőbb lehetőséget választotta, hogy előrébb kerüljön a világranglistán.

 

Technikailag színvonalas, főként sziklás single traileken haladt a pálya nyomvonala, a népes mezőnyben egy jó rajton sok minden múlt, mert az előzési lehetőség minimális volt. A számunkra érdekelt női elit futamban az olasz Seiwald Greta hatalmas tempót diktált és már az első körben el tudott szakadni riválisaitól, s folyamatosan növelve a távolságot végül nagy előnnyel nyerte a futamot. Regina, fiatal kora ellenére kiegyensúlyozott versenyzést nyújtott, sőt az utolsó körben sokat hozott az előtte majd egy perccel haladó belga ellenfelén és végül a 6. helyen végzett, ezzel 18 pontot gyűjtött.

 

21. MTB Husquarna Kupa 2019
Vodice, Horvátország
elit, nő
6. Schmidel Regina 1:36:13 mp

 

Gratulálunk, Regina!