Gőzerővel folyik Valter Attila felkészülése új lengyel csapatával az idei szezonra: a CCC Developement Team első 2019-es edzőtábora a spanyolországi Calpéban zajlik, ahol minden körülmény biztosított, hogy a bringások a feladatukra fókuszálhassanak.

 

A World Tour-csapatokhoz hasonló felkészülést végez a lengyel CCC Developement Team, a csömöri Valter Attila új csapata Spanyolországban, ahol az országúti edzések mellett pluszfoglalkozások is várnak a bringásokra. Minden versenyző izomzatára kiemelten figyelnek a szakemberek, napról napra gondosan megtervezett biológiai regenerációval kombinált kezeléseket kapnak a srácok. A csapat 14 napos kényelmét két gyógytornász, masszőr és két mechanikus segíti.

 

- Az első edzőtábor jobb, mint gondoltam - mosolyog Valter Attila. - Nem vártam ilyen magas szintű szakmaiságot, de a képzésben, a biológiai felkészültségben és a technikai háttérben is nagyon profi az együttes. Igazi csapatként dolgozunk együtt. A rengeteg kemény munka mellett sokat nevettünk, így gyorsan elrepült az idő. Összességében remek formában érzem magam, köszönjük a fizioterapeutáinknak a foglalkozásokat!

 

Az edzőtábort rövid szünet szakítja meg, de hamarosan következik a törökországi felvonás, ahol újabb kilométerek várnak a fiúkra.