Ibrányban került megrendezésre a 2019. évi felnőtt országúti kerékpáros országos bajnokság mezőnyversenye, amelyen hatalmas küzdelem végén a csömöri Valter Attila a győztessel azonos idővel, harmadik helyen haladt át a célvonalon.

 

A férfiak tizenkét kört abszolváltak a rekkenő hőségben: a 177,6 kilométeres táv elején Vas Balázs (Epronex-BSS Oil Team) és Pápai Ádám (Epronex-BSS Oil Team) kettőse szökött meg. A duó legnagyobb előnye bő öt percnél tetőzött. Hozzájuk próbált felugrani egy négy fős sor, ahonnan egy idő után már csak Fetter Erik (Pannon Cycling Team) ragadt a két csoport között, ám végül ő is visszacsorgott a főmezőnyhöz.

 

Az utolsó előtti körig viszonylag nyugodtan zajlottak az események. Mintegy harminc kilométerre a céltól megbomlott az egység az élcsoportban, miközben a főmezőny élén is megkezdődtek az akciók. A szökevényeket pillanatok alatt utolérték, majd az utolsó körben egy hét fős csoport szakadt el, nevezetesen Valter Attila (CCC Development Team), Szarka Gergely (Epronex-BSS Oil Team), Karl Ádám (U.C Monaco), Peák Barnabás (SEG Racing Academy), Gönczy Gergő (Epronex-BSS Oil Team), Solymosi Márton (Epronex-BSS Oil Team) és Rózsa Balázs (Team Differdange-GeBa). Közöttük dőlt el a bajnoki cím sorsa, Szarka Gergely (Epronex-BSS Oil Team) pedig elég kitartó volt, kétszer is indított, így végül megnyerte a versenyt Peák Barnabás (SEG Racing Academy) és Valter Attila (CCC Development Team) előtt.

 

 

Országúti kerékpáros bajnokság 2019, mezőnyverseny, Ibrány
csömöri eredmények
3. Valter Attila 4:04:54 mp

 

Szép volt, Attila!