Nézhették a hátát

Szekszárd környékén rendezték meg a hagyományos, 45. Alisca Bau Gemenc Nagydíj UCI 1.2 országúti kerékpárversenyt. Az első nap a csömöri Valter Attila győzött a magyar nemzeti válogatott színeiben, második napon pedig ezüstérmet nyert.

 

A 45. Alisca Bau Gemenc Nagydíj UCI 1.2 országúti kerékpárverseny első napján 165 kilométer várt a mezőnyre, a rajt ezúttal is a Béla téren volt, majd három gyorsasági és három hegyi hajrát leküzdve érkeztek meg a bringások a Kálvária kilátóhoz. Az utolsó ötven kilométerre fordulva rákapcsolt a főmezőny, a szökevények elfogytak, a mindent eldöntő meredek a várakozásoknak megfelelően apró darabjaira szedte a mezőnyt, végül a csömöri Valter Attila magabiztosan nyerte meg a versenyt két olasz Paolo Toto (Sangemini Trevigiani-MG.Kvis) és Niccolo Salvietti (Sangemini Trevigiani-MG.Kvis) előtt. Ezzel a teljesítménnyel 40 UCI-világranglista pontot is zsebelt be.

 

- Nagyon örülök a sikernek, győzelmi szándékkal érkeztem, hisz tisztában voltam azzal, hogy kedvez ez a befutó nekem – nyilatkozta a célba érkezést követően Valter Attila. – A rajtot követően kicsit nyomottnak éreztem magam, bár a lábaim jók voltak, így tudtam, hogy átlendülök ezen a holtponton. Sikerült egy erős válogatottat összerakni, a srácok rengeteget segítettek, jó munkát végeztek, így ez egy közös győzelem volt. Bízom benne, hogy holnap is lehet esélyem.

 

A második napon 150 kilométer várt a résztvevőkre: három gyorsasági részhajrával a Garay-téren és két hegyi hajrával a Bródy Sándor utcában, három egyenként öt kilométeres körrel a végén, mielőtt újra a Kálvária kilátó felé fordultak volna. Az éles rajtot követően szinte azonnal kialakult a nap szökése, amelybe a csömöri Lovassy Krisztián (Epronex-BSS Oil Team) is belekeveredett. Az élboly legnagyobb előnye két és fél perc környékén tetőzött, miközben Lovassy Krisztián (Epronex-BSS Oil Team) a három gyorsasági részhajrából kettőt is megnyert, míg a Garay-téren való utolsó áthaladásnál második lett, ezzel megszerezve a pontverseny elsőségét. Az utolsó körben indult meg Pelikán János, s bár Valter Attila mindent megpróbált annak érdekében, hogy utolérje végül nyolc másodperces előnnyel Pelikán nyerte a versenyt Valter és a luxemburgi Ivan Centrone (Team Differdange-GeBa) előtt.

 

45. Alisca Bau Gemenc Nagydíj UCI 1.2 országúti kerékpárverseny, Szekszárd
csömöri eredmények
1. szakasz, (165 km)
1. Valter Attila (magyar válogatott) 4:00:41 mp
43. Lovassy Krisztián (Epronex-BSS Oil Team) 4:03:24 mp +2:43 mp h.
2. szakasz, (150 km)
2. Valter Attila (magyar válogatott) 3:24:36 mp +8 mp h.
52. Lovassy Krisztián (Epronex-BSS Oil Team) 3:30:41 mp +6:13 mp h.

 

Szép volt, fiúk!