A kiírt válogatók és a válogatási szakasz lezárultával, a téli felkészülés és az idei versenyszezon kora tavaszi eredményei alapján kihirdették a Héraklész Utánpótlás Program A és B keretének névsorát, amelyben két csömöri bringás is helyet kapott.

 

A Héraklész Bajnokprogram 2001-ben indult útjára az új utánpótlás-nevelési stratégia első részeként, akkor még 13, mára viszont már 22 sportágat menedzsel, és közel 1500 sportoló vesz részt benne. A londoni olimpián indult magyar sportolók 64, míg a Rióban résztvettek 74 százaléka volt részese korábban a programnak.

 

A Magyar Kerékpáros Szövetség döntésének értelmében az A keretbe Schmidel Regina, míg a B-be Fördős Kata Barbara került be a Cube-Csömör ifjú tehetségei közül. A fiatalok felkészülését ezáltal személyre szóló, Héraklész válogatott kerékpáros sportruházat, szabadidő sportruházat, évente többszöri terheléses (teljesítmény diagnosztikai) vizsgálatokon történő részvétel, egész éves, kiemelt sportorvosi, valamint egyéb szakemberi háttér, felszerelés-, illetve edzés eszköztámogatás és extra edzőtáborozási és versenyzési lehetőség segíti.

 

Gratulálunk!