Tarolt a lengyel CCC Development Team a 2.2-es CCC Tour-Grody Piastowskie országúti kerékpáros szakaszversenyen, ahol a csömöri kiválóság, Valter Attila az előkelő nyolcadik helyen zárt. Teljesítményével három UCI-ranglistapontot gyűjtött be.

 

A háromnapos CCC Tour-Grody Piastowskie viadal két félszakasszal kezdődött: a Polkowice környéki 16,2 kilométeres egyenkénti időfutamot a német Jannik Steimle (Vorarlberg-Santic) nyerte, Valter Attila a kilencedik helyen zárt, mindössze negyvennyolc másodperc hátránnyal. Délután egy 112 és fél kilométeres, a sprintereknek kedvező mezőnyszakasz következett. Kamil Malecki (CCC Development Team) bizonyult a leggyorsabbnak, ezzel átvéve összetettben is a vezetést, Valter a győztessel azonos idővel a 33. helyen gurult át a célvonalon.

 

Másnap ugyancsak a sprinterek hadakozhattak: Maciej Paterski (Wibatech-Merx 7r) nyerte az etapot, bejelentkezve ezzel az összetettre, Valter Attila a főmezőnyben a 12. helyen érkezett. Az utolsó 145 kilométeres királyszakasz során ugyancsak Paterski volt a legerősebb, Valter hatodik lett két perc hátránnyal.

 

Az összetettért hatalmas csata dúlt, végül Kamil Malecki (CCC Development Team) egyetlen másodperccel diadalmaskodott Paterski ellenében. Valter Attila nyolcadikként zárt, ezzel újabb három UCI-ranglistapontot gyűjtött be. Az összetettben a CCC Development Team sorából négyen is az első tízben végeztek - számolt be a versenyről a velo szakportál!

 

CCC Tour-Grody Piastowskie 2.2 országúti kerékpárverseny 2019
Lengyelország
Valter Attila eredményei:
1/a szakasz
9. 21:29 mp +48 mp
1/b szakasz
33. 2:38:07 mp - a győztessel azonos idő
2. szakasz
12. 3:20:54 mp - a.i.
3. szakasz
6. 3:49:28 mp +2p 6mp
összetettben: 8. Valter Attila +1p 38mp - 10:09:58 mp

 

Szép volt, Attila!

 

 

Bringára fel! 

Találkozzunk a Csömöri Bringafesztiválon június 29-én, szombaton!

www.bringafeszt.hu