A csömöri bringások közül Dina Márton és Valter Attila is szerepet kapott a Tour de Hongrie 2019-es útvonalának bemutatkozó gálaműsorában, amelynek az impozáns Budapest Music Center adott otthont. Idén még több emelkedő került a programba!

 

A Tour de Hongrie több mint kilenc évtizedes történetében első alkalommal mutatták be a verseny útvonalát gála keretében: a legnagyobb magyar kerékpárverseny 2019. június 11-én Siófokon rajtol, a nemzetközi mezőny 6 versenynap alatt, 11 megyét érintve összesen 890 kilométert tesz meg a székesfehérvári befutóig. Az útvonal-bemutató gálát az M4 Sport televíziós csatorna élőben közvetítette. Révész Máriusz, Aktív Magyarországért felelős kormánybiztos, Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár és Dr. Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatójának köszöntője után a Tour de Hongrie társadalmi szerepvállalásáról esett szó a műsorban. A Magyar Kerékpáros Körversenyt szervező Vuelta Sportiroda a nemzetközi sporteseményt kísérő, kiemelkedő média jelenlétet felhasználva a közlekedésbiztonsági képzés és oktatás fontosságára hívja fel a figyelmet.

 

- Szívügyünk a biztonságos közlekedés, különösen a biztonságos kerékpáros közlekedés népszerűsítése, ennek érdekében az elmúlt évek során is igyekeztünk sokat tenni. Létrehoztuk a Bringa Akadémiát, amely a gyerekek körében tesz meg mindent a biztonságos kerékpározás elsajátításáért, ennek érdekében a mentorok szakmai képzésében is segítséget nyújtunk. Rendszeresen járjuk az országot ügyességi akadálypályánkkal, amely játékos formában a KRESZ fontosabb szabályait is megtanítja a kicsiknek. Részt vettünk a Közlekedő kisokos című munkafüzet elkészítésében is, az első kiadásban kétszázezer példányban megjelent kiadványt az általános iskolák negyedik osztályosai vehették kézbe – mondta Eisenkrammer Károly, a verseny szervezőbizottságának elnöke.

 

Közvetlenül a Tour de Hongrie során is találkozhattak az érdeklődők a közlekdésbiztonsági kampánnyal: tavaly a Tour de France felhívásához csatlakozva hirdették a másfél méteres oldaltávolság megtartásának fontosságát, a kampány logója az összetett győztesnek járó sárga mezen is szerepelt. Ebben az évben a kék szívecskét viszik körbe Magyarországon, a Tour de Hongrie során különféle rendezvényekkel, aktivitásokkal fogják felhívni a figyelmet a közlekedésbiztonság fontosságára.

 

A programban aztán a korábbi győztesek és kiváló versenyzők köszöntését követően a nézők megismerhették a 2019-es Tour de Hongrie útvonalát. Eisenkrammer Károly elmondta, több szempontot is figyelembe vettek az útvonal kialakításánál. Tekintettel arra, hogy 2018-ban a nehezebb, hosszabb emelkedőkkel tarkított szakaszokon a magyar versenyzők is ígéretesen szerepeltek, igyekeztek az idén több emelkedőt az útvonalba iktatni. Egy rövid videóinterjúban Valter Attila, a CCC Development Team versenyzője is számukra kedvezőnek ítélte az idei útvonalat, míg a gálán megjelent aktív versenyzők közül Dina Márton (a képen balról az első) is színpadra állt.

 

 

Eisenkrammer Károly hozzátette: 2019-ben több helyszínen is futamokat indítanak majd az amatőr kerékpárosok számára, így a nagyközönség is átélheti majd, mi vár a profi kerékpárosokra. A főszervező szólt a televíziós közvetítésekről is: Magyarországon ebben az évben is élő közvetítéssel jelentkezik majd minden nap az M4 Sport. Az Eurosporton is jelen lesz a Tour de Hongrie: keddtől vasárnapig minden nap 48 perces esti összefoglalót láthatnak a nézők. Sőt, az utolsó két szakaszon másfél órás élő közvetítésre is sor kerül a nemzetközi sportcsatornán - jelent meg a magyar körverseny sajtóanyagában.