A kerékpár sportág nagyhatalmának számító Hollandiában, Apeldoorn városában rendezték meg az idei pályakerékpáros Európa-bajnokságot, ahol a versenyek nagy részét dominálták a hazaiak. A csömöri bajnok, Lovassy Krisztián két számban is érdekelt volt.

 

A hollandiai Eb-n össszesen 26 nemzet 315 sportolója indult: omniumban és scratchben a csömöri Lovassy Krisztián (a képen balról az első) is rajthoz állt. Előbbi számban a 21 versenyzőből 17. lett, 33 ponttal. Az omnium ugyanazon napon megtartott öt eseményből áll (200 méteres időfutam repülőrajttal; scratch - az 5 km-hez legközelebb eső körszámmal -; egyéni üldözőverseny 3000 méter döntők nélkül, mindig egyszerre két versenyzővel, akiket a scratch után az összetett állása alapján válogatnak össze; pontverseny (15 km 6 sprinttel); egykilométeres időfutam (mindig egyszerre két versenyzővel, akiket az összetett állása alapján válogatnak össze).

 

A 10 kilométeres férfi scratch futamban (egyéni futam, meghatározott távon, elit férfi: 15 km, a helyezéseket az utolsó sprint és a lekörözések száma dönti el) a 16. helyen zárt.

 

Gratulálunk, Krisztián!