Bízik az országúti kerékpárviadalok nyári újraindulásában Valter Attila, a CCC Team World Tour-csapatának csömöri versenyzője, aki elmondta, napról napra bizakodóbban tekint előre és a Giro elhalasztása után már a Tour de France-indulásért dolgozik.

 

A 21 éves bringás az M1 aktuális csatornának adott interjúban kifejtette: a dinamikusan változó helyzetben egy héttel korábban még kicsit pesszimistább volt, most már kissé bizakodóbb. Valter hangsúlyozta: első éves profiként nem szeretné kihagyni az ilyenkor megszerzendő fontos tapasztalatokat, és elmondta, sok országban a szobabiciklizés, benti görgőzés az egyetlen opció a kerékpárosoknak, míg neki még van lehetősége országúton is edzeni. Szeretne sokat fejlődni, és minél közelebb kerülni a világ elitjéhez az új alapozásnak tekintett hónapok alatt, amíg csak az edzésre kell fókuszálnia. Kifejtette, tapasztalatban van elmaradva és erőben, utóbbiban sokat tud fejlődni. Állóképességben, az időfutamokban szükséges képességekben is előre akar lépni, mivel ezek szükségesek a jó teljesítményhez a többnapos versenyeken, amik neki igazán fekszenek. A következőkben így nagy intenzitású, magas óraszámú edzések várnak rá, kevés közbeiktatott pihenővel.

 

- Remélem, hogy a nyáron már el tudunk kezdeni versenyezni, és hogy a Tour de France-t már meg tudják rendezni – utalt Valter Attila a tervek szerint augusztus 29-én rajtoló francia körversenyre. – Talán azzal egy időben megkezdődnek más versenyek is, és minél hosszabb szezont tudunk futni egészen novemberig.

 

Attila hangsúlyozta, hogy most lesz lehetőség egy háromhetes viadal modellezésére, például annak vizsgálatára, hogy reagál a szervezete 15 napos terhelésre pihenőnap nélkül. Kifejtette, a kényszerhelyzet sok időt és teret ad olyan dolgok kipróbálására, amikre amúgy soha nem lenne lehetőség, ezeket akarják megragadni. Kitért az ebben az időszakban alternatívának tekinthető digitális versenyzésre is, megemlítve, hogy a görgőn rendezett virtuális flandriai körversenyt például a világelithez tartozó 14 versenyző közül épp csapattársa, az olimpiai bajnok belga Greg van Avermaet nyerte.