Az EuroSport ES Bringa kérte évértékelésre az idei szezon legsikeresebb magyar országúti kerékpárosát, a csömöri Valter Attilát. A kérdések során a CCC Team versenyzőjének saját teljesítménye mellett a riválisai is szóba kerültek.

 

- Véget ért ez a furcsa 2020-as szezon. Mennyire tetszett ez a három hónapból álló idény?
- Tetszett, nagyon is! Bár a legrövidebb szezonom volt, mégis a leghosszabbnak érzem. Szerencsére eredményes is volt, elértem, amit akartam. Többet tekertem mint valaha, és a minőség is megvolt.

 

- Számodra mi volt a legemlékezetesebb pillanat vagy verseny?
- A legemlékezetesebb egyértelműen a Giro d'Italia volt. Főleg, amiért olyan hosszú volt, nem is emlékszem mindenre, de együttesen felér egy évnyi emlékkel.

 

- Mit szóltál a magyar versenyzők teljesítményéhez? Peák Barna például az első magyar résztvevő volt az Liége-Bastogne-Liége-en!
- Barna rengeteget tapasztalt idén, nem csak kis-közepes versenyeken, hanem az egyik legnagyobb egynaposon is. Az ő feladata nem annyira szembetűnő tévéből, de a Tour de Hongrie-n és a Lengyel Körön is rengeteget dolgozott. Remélem jövőre több lehetőséget kaphat.

 

- Van olyan versenyző, akinek kifejezetten örülsz, hogy ennyire jól ment idén?
- A fiataloknak örülök, jó látni, hogy nem kell évekig a ranglétrát járni ahhoz, hogy valaki a legjobb legyen. (Persze ehhez valakinek kell lenni.) Geoghegan Hartnak örülök talán a legjobban, nála emberibb bajnok kevés van.

 

- Szerinted ki az év versenyzője, és kiben csalódtál a legnagyobbat?
- Az év versenyzője Primoz, amiért ilyen sokáig ilyen nagy szinten tudott maradni. Csalódni nem csalódok senkiben, az ember csak saját magában csalódhat, én nem ítélkezem mások munkája felett.