Ahogy arról korábban már beszámoltunk, gőzerővel folyik a csömöri hegyibringapályának és környezetének felújítása. A Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség támogatásával megvalósuló projekt biztonságosabb környezetet teremt a kerékpárosok számára.

 

A nagyközönség főként a Csömöri Bringafesztiválok miatt ismeri azt a nemzetközileg is elismert mountainbikepályát, melyet most pályázati forrásból újítanak fel. A Kálvária-dombon és erdejében található pálya korszerűsítésére a Csömöri Sport és Szabadidő-szervező Nonprofit Kft. mintegy 30 millió forintos támogatást nyert el a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetségtől. Korábbi cikkünk a témában IDE kattintva olvasható!

 

A rekonstrukció során a korábbi pályához további pontokat kapcsolnak, melyet földmunkákkal, fák kivágása nélkül oldanak meg az erdős területen. A meglévő pálya eddig a Csömöri Körtúra gyalogos szakaszát is érintette, a munkáknak köszönhetően ezeket a kerékpáros szakaszokat a biztonság érdekében most különválasztják a gyalogos túraútvonaltól.

 

A Bulgárkertben lévő pumpapályát is felújítják, illetve némileg a méretét is növelik. A Pataksétányon lévő pumpapályarészt megszüntetik, helyette a mellette lévő bokros-fás területen alakítanak ki pályát a gyerekek számára tavasszal.

 

A Bulgárkertben a meglévő hepehupás tisztást, melyen gyakran fociznak a gyerekek, illetve amely otthont ad a Bringafesztivál programjaihoz is, kiegyenlítik és újrafüvesítik.

 

Hajrá, Csömör!