Két csömörire is szavazhatnak a sportújságírók az M4 Sport – Az Év Sportolója Gála 2020 keretein belül: az év férfi sportolója-díj tíz jelöltje között Valter Attila, míg az év edzője-díj tíz jelöltje között édesapja és edzője, Valter Tibor is szerepel!

 

A Magyar Sportújságírók Szövetsége elnökségi ülésén úgy döntött, hogy a koronavírus-járvány ellenére megrendezi az M4 Sport – Az Év Sportolója Gála 2020 televíziós díjátadót, 2021.  január 11-én, hétfőn, Ezúttal azonban a nemzetközi gyakorlatnak megfelelően nézők nélkül, a fizikai találkozások számát minimálisra csökkentve a hagyományos helyszínen, a Nemzeti Színházban kialakított stúdióban neves díjátadókkal, a megszokott trófeával kitüntetett győztesekkel és virtuális „vendégekkel”, műsorvezetővel. A műfaj adottságaiból fakad, hogy ez előre felvett elemekből összevágott 90 perces adás lesz, amely 19.45 órától látható majd az M4 Sporton - jelent meg a sportújságírók közleményében.

 

Ebben az évben nagyon nehéz helyzetben volt a sportvilág, rengeteg verseny elmaradt, ennek ellenére a magyar sportolók sok nagyszerű teljesítményének örülhettünk, így, ahogyan 1958 óta minden esztendőben, a sportújságírók ezúttal 63. alkalommal is megválasztják az év legjobbjait. A labdarúgás korábbi külön kategóriáiban az MSÚSZ kiemelt partnere, az MLSZ kérésére nem választanak győztest, ami mögött az a megfontolás rejlik, miszerint a futballistáknak is az az igazi, a legnagyobb siker, ha az abszolút kategóriákban, a többi sportolóval, csapattal, edzővel, góllal összevetve szerepelnek sikeresen a sportág képviselői.

 

 

Az idén öt kategóriában – az év férfi sportolója, az év női sportolója, az év edzője, az év csapata (egyéni sportágak csapatversenye), az év csapata (hagyományos csapatsportágak) lehet voksolni. Az MSÚSZ elnöksége 10-es jelöltlistákat állított össze. Az év férfi sportolója versenyben kiemelkedő éve után Valter Attila kerékpáros is a jelöltek között van (többek között olyan riválisok társaságában mint Fucsovics Márton, Gulácsi Péter vagy például Varga Dénes), édesapja, Valter Tibor pedig az év edzője legjobb tíz megnevezettje között szerepel (az ő vetélytársai például Märcz Tamás, Szerhij Rebrov vagy Marco Rossi). Attila a 27. helyen végzett összetettben élete első Giro d'Italia körversenyén, a fiatalok kategóriájában a 11. lett szeptember elején pedig megnyerte a Tour de Hongrie-t!

 

Új kategória lesz az év sportpillanata, az m4sport.hu oldalon található listára a szurkolók szavazhatnak szintén 2020. december 30-án, szerdán 13 órától 2021. január 2-án, szombaton 14 óráig. A szűkített hármas lista alapján viszont már felkért szakemberek döntenek a nyertesről. Az Év e-sportolójára, valamint az Év szabadidős sporteseményére pályázni kellett, a győztesekről az MSÚSZ elnöksége határoz, miként arról is, hogy ki kapja majd a szövetség Életműdíját.

 

Hajrá, Csömör!